www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

2 Bin Traktör Muayeneden Geçti

2 Bin Traktör Muayeneden Geçti

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, bu yıl 4´üncü kez gerçekleştirilen gezici fenni muayene hizmeti kapsamında 2 bin traktörün muayeneden geçirildiğini ifade etti.

4 yıl önce kırsal mahallelerdeki traktörlere yönelik Ziraat Odası öncülüğünde başlatılan gezici fenni muayene hizmeti bu yıl da gerçekleştirildi. 1 ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında 30 grup halinde 100 kırsal mahallede bulunan traktörler muayeneden geçirildi. Çalışmalar kapsamında 2 bine yakın traktörün muayeneden geçtiği öğrenildi.

 

FENNİ MUAYENESİZ TRAKTÖR KALMADI

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ?Bu süreç içerisinde 30 gruba hizmet verdik. Bundan 4 sene önce başlattığımız projeyi halen sürdürüyoruz. Toplu olarak yapamadığımız için grup grup kontroller yapıyoruz. Bu sene ilk kontrolünü yaptığımız traktörlerin bitiş yılı olduğu için 30 gruba hizmet verdik. Bu 30 grup içerisinde 100´e yakın köy bulunuyor. Bir günde 64 traktörü kontrolden geçiriyoruz. Yaklaşık 2 bin adet traktörün fenni muayenesi gerçekleştirildi. Çiftçilerimiz kışın soğuktan, yazın da işlerden dolayı gitmekte zorlanıyorlar. Hal böyle olunca yaptırmıyorlar. Öyle olduğunda da traktör kazası geçirebiliyorlar, traktörü satma durumları olabiliyor, Jandarma kontrolünde fenni muayenenin geçmiş olması nedeniyle sıkıntı yaşıyorlar. Biz de çiftçilerimizin traktörleriyle hususi otomobil kullananlar gibi her şeye uygun şekilde trafiğe çıkmalarını sağlamak için fenni muayene hizmetini ayaklarına götürüyoruz. Şuan İnegöl´de fenni muayenesiz traktör yok denecek kadar? dedi.

 

VATANDAŞLARI UYARMIŞTIK

Çiftlik Bank ile ilgili konuşan Çelik, ?Çocukluğumuzdan beri bu tür saadet zincirleriyle karşılaştık ve hiçbir zaman hayırlı bir sonuç vermediğini gördük. Çiftçilerimizim zaman zaman bu konularda bize danıştığı durumlar oluyor. Devlet hibe programları açıklıyor, devletten önce bu tür insanlar ortaya çıkıp çiftçiye vaatlerde bulunuyorlar. Biz bu konularda çiftçilerimizi devamlı şekilde uyarıyoruz. Bu konuda da bize danışanlar oldu. Bunlara kesinlikle irtibat etmeyiniz, bu işin suyu çıkar dedik ama insanlar kendi hür iradeleriyle para kazanma umuduyla bu işin içerisine girerek kandırıldılar. Bundan sonraki süreçte çiftçilerimizin bu tür konulara itibar etmemelerini öneriyoruz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36