2. Elde Artış Yok

2. Elde Artış Yok

İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, 2. el araç piyasasında artış yaşanmadığını belirterek vatandaşları alışveriş yaparak ekonomiyi canlı tutmaya davet etti.

İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, 2. el araç piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

NE İYİ NE KÖTÜ

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, ?Yüzde 40 olan zamların şuanda piyasaya hiçbir etkisi yok. Yüzde 40 yapılan bir zam da yok. Piyasalar normal seyrinde devam ediyor. Ne çok iyi ne de çok kötü bir piyasadayız. Esnaflar haftada ortalama 1-2 arabaalım-satım yapabiliyor. Arabalarda artış yok. Vatandaş da bunu çok iyi bilsin. Yarın öbür gün sıfıra şu kadar vergi geliyor, ikinci eli bu kadar etkiler demesin, çok etkisi olmayacak. İnternet piyasasından fiyatları şişiriyorlar, bu doğru bir şey değil.?

ALIŞVERİŞ YAPARAK ÜLKE EKONOMİSİNİ AYAKTA TUTMALIYIZ

?Sonbahar döneminin gelmesiyle birlikte piyasalarda bir hareketlenme var. İnsanlar diğer ihtiyaçlarını gördükten sonra araba ihtiyacı olanlar da zevkine ve bütçesine göre arabalarını aramaya başladılar. Gelen gidenimiz çok oluyor. Piyasaların durgunluğundan dolayı alıcı da satıcı da etkileniyor ama ekonomiyi canlı tutmak için alım-satım yapmak gerekiyor. Alınacaksa ya bugün ya yarın alınacak, satılacaksa da aynı şekilde satılacak. Ülke ekonomisini diri tutup faydalı olmak istiyorsak alışveriş yapmak zorundayız. Maddi gücümüz olduğu takdirde alım-satım yapmalıyız.?

FİYATLARDA YAZ-KIŞ FARKI YOK

?Fiyatlarda değişiklik söz konusu değil. Sabit, herhangi bir değişiklik yok. İnsanlar farklı söylemlerde bulunuyorlar; ?Yaz piyasasında araçların fiyatları yüksek, kış piyasasında düşük oluyor´ diyorlar. Böyle bir piyasa yok. Bu söylenen 15-20 sene önceydi, şuan öyle bir piyasa yok. Malın değeri belli. Kışın yaptığım ticareti yazın yapamıyorum. Yazın işlerimiz daha çok düşüyor? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00