www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

2. İnegöl Eğitim Çalıştayı Başlıyor

2. İnegöl Eğitim Çalıştayı Başlıyor

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu İnegöl Eğitim Çalıştay´ı 3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılacak. İnegöl Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 3 Mayıs´ta açılışı yapılacak.

21. yüzyılda Öğretmen Olmak Temalı Çalıştay da 3 Mayıs 2019 tarihinde Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Yönetimi Anabilim dalında görev yapmakta olan Prof. Dr. Necati Cemaloğlu ?Eğitimin PİN KODU? başlıklı konuşmasını yapacak. ERG (Eğitim Reform Girişimi) Eğitim Gözlemevi Koordinatörü Burcu Meltem Arık ise 21. Yüzyıl öğretmenliği hakkında bilgilendirme yapacak.

 Eğitimde Yaşanan Yenilikler

Konu ile alakalı açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?03-04 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılacak çalıştayımızın ilk günün ana oturumlar gerçekleştirilecek ve ERG Eğitim Koordinatörü Burcu Meltem Arık Akyüz ile Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Necati Cemaloğlu´nu konuk edeceğiz. Her iki konuşmacımızda öğretmenin mevcut eri ve önemi, lider olarak öğretmen, toplum önderi öğretmen kavramları üzerinden eğitimde yaşanan yeniliklerden bahsedecekler? dedi.

 750 Öğretmen Katılacak

Sözlerine devam eden Bilican; ?Çalıştayımızın 2. Gününü atölye etkinliklerine ayırdık. 21 başlıkta açılacak olan atöylere yaklaşık 750 öğretmenimiz katılacak. Drama, Pinhole, Hipnoz, STEM, Kodlama, Robotik, Değerler eğitim gibi atölyelerden oluşan oturumlar gün boyu sürecek ve bu atölyelere 2 panel eşlik edecektir. 2. İnegöl Eğitim Çalıştayı ana oturumlar ve atölyeler ile toplamda 1250 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilecek ve çalıştay sonunda, ?21. Yüzyılda Öğretmen Olmak? temasına ilişkin Çalıştay raporu hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacak?

 Dolu Dolu Bir Gün Geçecek

?4 Mayıs 2019 Cumartesi günü ise Eğitimde yeni bir pencere açacak atölyeler olacak. Bu atölyeler Sabah saat 9.00 ile 17.00 arasında Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesinde gerçekleştirilecek. Cafe Break ikramlarının olacağı dolu dolu bir gün geçeceğine inanıyoruz. Şu ana kadar atölyelere tekil olarak 450 öğretmenimiz başvuru yaptı. Kontenjanları dolan atölyelerimizin yenilerini planlayıp açıyoruz. 21. Yüzyılın öğrencisine, 21. Yüzyıl öğretmeni olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sunmak amacıyla, çağı yakalamış öğretmenlerimizle yolda olmak istiyoruz. Öğretmenlerimizi ve eğitim sevdalılarını http://www.inegolegitimcalistayi.com/ adresinden başvuru yaparak bu etkinliğe katılabilirler? diyerek sözlerini tamamladı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25