2015 BÜTÇESİ FAZLA VERDİ

2015 BÜTÇESİ FAZLA VERDİ

İnegöl Belediyesi´nin 98 milyon TL olarak belirlenen2015 tahmini bütçesi 22 milyon TL fazla verdi. Oluşan fazlalık ile bütçe 120 milyon TL olarak gerçekleşti. 22 milyon TL´lik fazlalık müdürlüklere ek ödenekle dağıtıldı.

 

İnegöl Belediyesi Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı, 27´si İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nden olmak üzere 46 gündem ve 2 takrir maddesinin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

 

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ MADDELERİ

Kasım ayı faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyonun izlenerek incelenmesinin ardından başlayan toplantıda İmar Komisyonuna havale edilecek olan maddeler Meclis oylamasına sunuldu. Bu bölümde yer alan 17 adet İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddeleri, sırayla görüşülerek meclisin oy birliği ile karara bağlandı.

 

MHP´DEN RET KARARI

İlçemizde faaliyet gösteren özel bir kreşin yangın merdiveni ile ilgili görüşülen maddede söz alan MHP´li Meclis Üyesi Hakan Ergül, ?Yangın merdiveni olarak izin isteniyor, fakat yangın merdiveni arka bahçeye çıkıyor. Bir yangın olayında çocukları arka bahçeye toplayıp kaçırma şansınız yok. Ön yola bakan ve ya daha elverişli bir yangın merdiveni yapılması amacıyla grup olarak ret kararı veriyoruz? dedi.

 

TAHLİYESİ DAHA KOLAY OLUR

AK Partili Meclis Üyesi Turgay Yel ise, ?Burası şuanda kreş olarak çalışmakta ve binanın zemin katta girişinde arka bahçeye geçiş var. Bu geçişle zemin katta yangın olmadığı sürece kaçışı kolaylaştırmayı düşündük. Arka bahçeye geçildiği zaman diğer bahçelerden de çıkma şansı olduğu için böyle uygun gördük? şeklinde konuştu.

 

?KIYAMET BURADA MI KOPACAK??

Yangının zemin katta çıkma olasılığının sorulması üzerine esprili bir yanıt veren Yel, ?Temel´in dediği gibi; ?Kıyamet burada mı kopacak?´? ifadelerini kullandı.

 

10 ARSA SATIŞA ÇIKIYOR

Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesine ait olan 9 tane arsanın 15 Aralık 2015 tarihindeSani Konukoğlu Konferans Salonu´nda açık artırma ile satışa çıkacağını, 1 adet bölgenin ise değeri 1,7 milyon TL´nin üzerinde olmasından dolayısı ile kapalı zarf usulü ile Encümen kararı sonrası satışa sunulacağını ifade etti.Akhisar Mahallesi´nde 242,79 metrekare ile 276,00 metrekare, Alanyurt´ta 112,70 metrekare ile 171,70 metrekare, Kemalpaşa Mahallesi´nde 104,00 metrekare ile 189,24 metrekare, Osmaniye Mahallesi´nde 250,94 metrekare, Hamzabey Mahallesi´nde 4.624,52 metrekare, Mahmudiye Mahallesi´nde 200,00 metrekare alanın toplam muhammen bedeli 1 milyon 897 bin 241 TL olmak üzere satışa sunulacağı belirtildi.

 

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MADDELERİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddelerinin görüşülmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne havale edilecek olan maddeler gündeme geldi. İnegöl Gümrük Müdürlüğüne hisse tahsisi, kamulaştırma, hisse kamulaştırma, kamulaştırma programı ve hisse satışlarına yetki verilmesi konuları meclis tarafından görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

Devamında Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde bulunan TEDAŞ´a tapu devri, kamulaştırma ile cadde ve sokak isimleri maddelerine geçildi.Görüşülen 7 maddeyapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi.

 

BÜTÇE FAZLA VERDİ

İnegöl Belediyesi´nin 2015 tahmini bütçesi 98 milyon TL olarak belirlenmişti. Belediye gelirlerinin 22 milyon TL fazla vermesi ile bütçe 120 milyon TL olarak gerçekleşti. 22 milyon TL´lik fazlalık müdürlüklere ek ödenekle dağıtıldı.

 

TÜRKİYE´DE İLK 10´A GİRERİZ

Enver Aybey´in tahmini bütçenin neden en başta dengeli şekilde söylenmediği hususunda belirttiği görüşler üzerine konuşan Berat Ertopuz, ?Bir tahmini bütçe yaptık. Önümüzdeki yılın bütçesini de tahmini yaptık. Bubütçenin tutmaması gelir-gider dengesizliği değil. Giderimiz kadar gelirimiz olan bir bütçe. İddia ediyorum Türkiye´de bütçe tutturması açısından ilk 10´a girecek bir bütçemiz var. Geçen yılki bütçe tutturma oranımız yüzde 8´di. Biz bu bütçeyi 2014 Kasım ayında yaptık. Büyükşehir´e bağlanacağımız belliydi ama 91 köy ve 4 beldenin harcamaları belli değildi. Çevre temizliği, Park Bahçeler ve alacağımız ekipmanlarla alakalı bir giderimiz oldu. Ama devlet bize topladığı vergilerden pay gönderiyor. Bu bizim tahminimiz. Burada bir anormallik yok. Gelirimiz artmış. Memurlar bile 2016´da bu kadar para cebime girecek diyemezler? dedi.

 

Son olarak ise başarılı sporcuların ödüllendirilmesi, spor okulları eğitmen ücretleri ve kültür sanat faaliyetleri kapsamında açılacak olan kursların ücretleri hususları masaya yatırıldı. Görüşülen maddeler oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04