2015 YILI BEKLENTİLERİN ALTINDA

2015 YILI BEKLENTİLERİN ALTINDA

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, emlak sektörünün 2015 yılını beklentilerin altında kapattığını ifade etti.

 

Emlak sektörünün 2015 yılını değerlendirenİnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, ?Bir bütün olarak çok iyi geçti desek de yanıltıcı olur, çok kötü dersek de yanıltıcı olur. 2015 yılının büyük bir çoğunluğu zaten seçimlerle geçti. Seçimlerle geçtiği için haliyle arada bir 3-5 aylık bir iktidarsızlık dönemi yaşadık. Yani seçim oldu ama iktidar olmadığı için insanların emlak sektörüne karşı istikrar açısından bakışı soğuk oldu, yani güven vermediği için insanlar yatırım yapmadılar. O dönemde emlak sektöründe yatırımlar durdu. Seçimlerin bitmesi ile birlikte piyasalara güven hâkim oldu. Tekrar işler açılma noktasına geldi. Tabi ki alışverişler gayet normale dönmek üzereyken, bölgemizdeki uçak krizi ile yine işlerimiz durgunluk noktasına geldi. Çok kötü olmamakla birlikte durgunluk noktasına geldi. 2015 yılına bütün olarak baktığımız zaman ortalama olarak emlak sektörü yatırım açısından normal geçti. Diğer yıllara oranla seçimlerin olmasına rağmen dairesini alan adı, arsasını alan adı, yatırımını yapan yaptı. Seçimlerin yoğun olmasına rağmen emlak sektörü açısından alışverişler gayet iyi geçti? dedi.

 

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADIK

2015 yılına yüksek beklentilerle girdiklerini fakat işin seçim ortamına girmesi ve son zamanlarda yaşanan olayların sonucunda sektörün otomatik olarak etkilendiğini belirten Akyürek, ?Türkiye ekonomisini dünya ekonomisinden ayrı düşünemeyiz.Türkiye ekonomisinden de İnegöl´ü ayrı düşünemeyiz. Haliyle her şeyin birbirinden etkilendiği atmosferdeyiz. Buna rağmen genel anlamda emlak sektörü olarak biz iyi diyoruz. Normal geçti. Beklentilerimizi tam bulamamakla birlikte vasat da değil,? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22