2015 ÖĞRENCİ ŞÜHEDA İLE BULUŞTU

2015 ÖĞRENCİ ŞÜHEDA İLE BULUŞTU

Çanakkale Zaferinin 100. yılında 2015 öğrenci Şüheda ile buluşuyor” sloganıyla düzenlenen Çanakkale gezileri tamamlandı.

 

Tüm giderlerin İnegöl Belediyesi tarafından karşılandığı gezide öğrenciler, ulaşım, rehberlik, sabah kahvaltısı ve öğle yemekleri gibi birçok hizmetten ücretsiz faydalandılar.

MANEVİ DUYGUYU TATMALARINI İSTEDİK

Gezi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi olarak ‘Çanakkale Zaferinin 100. yılında 2015 öğrenci Şüheda ile buluşuyor' sloganıyla öğrencilerimizi Çanakkale'ye gönderdik. Bildiğiniz gibi İnegöl Belediyesi olarak son 3 yıldır 50 yaş üstü halkımıza ücretsiz kültür gezileri yapıyoruz. Bugüne kadar Bursa'ya, Çanakkale'ye son olarak da geçtiğimiz yıl Konya'ya geziler düzenlemiştik. Bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz organizasyonda, öğrencilerimiz Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olması sebebiyle İnegöl gençliğinin Çanakkale'ye giderek o atmosferi soluyup, o manevi duyguyu tatmasını istedik” dedi.

PROJE ÇOK FAZLA TAKDİR GÖRDÜ

Aktaş konuşmasının devamında; Öğrenci kardeşlerimiz rehber eşliğinde Çanakkale şehitliklerini gezdiler. O günler hakkında bilmediklerini öğrendiler. Yürüttüğümüz bu proje çok fazla takdir gördü, birçok çevreden bu proje hakkında teşekkürler aldık. Özellikle ziyaret ettiğim okullarda ve sağ olsunlar zahmet edip şahsıma edilen ziyaretlerde aldığım olumlu tepkilerden ziyadesiyle mutlu oldum. Ben müdür ve müdür yardımcılarımıza, öğrenci kardeşlerimize bize göstermiş oldukları bu lütuf için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

NE MUTLU BİZE

Aktaş son olarak; Bu gezi projesiyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bir iz bırakabildiysek, onlar da tarih bilinci oluşturabildiysek ne mutlu bize” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32