www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

21. YÜZYILI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

21. YÜZYILI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından Akhisar Mahallesi´nde yaptırılan Ortaokul, düzenlenen törenle açıldı.

İnegöl OSB Yönetimi tarafından yaptırılarak 2016-2017 sezonunda eğitim öğretim hayatına açılan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu´nun resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapıldı.

2016 yılı Ocak ayında yapımına başlanan okul, kısa sürede tamamlanarak yeni eğitim öğretim hayatına yetiştirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü okul bahçesinde yapılan açılış törenine; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda işadamı katılım gösterdi.

ZİHİNDER´DEN AÇILIŞA DAVET

Açılış töreninde Bakan Yılmaz´la görüşen İnegöl Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği  (ZİHENDER) Başkan Yardımcısı Pelin Ergin, dernek olarak Domaniç ilçesinde yüzde 90´ı İnegöllü hayırseverlerin desteği ile 10 sınıflı Rehabilitasyon merkezi açılışına davet ederek, merkezle ilgili bilgilerin yer aldığı dosyayı takdim etti.

EĞİTİM, TÜRKİYE´NİN ÖNCELİKLİ MESELESİDİR

Törenin açılış konuşmasını yapan İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin, ?İnegöl, Türkiye´nin örnek üretim merkezlerinden biridir. Mobilya ve tekstil sektörünün yoğun olduğu İnegöl´de 3 tane OSB bulunmaktadır. Başkanlığını yürüttüğüm İnegöl OSB bunlardan biridir ve Türkiye´nin ilk ilçe OSB´sidir. İnegöl OSB´de 68 fabrika üretim yapmaktadır. Bu fabrikalarda 15 bin kişi istihdam ederken yılda 500 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştirilmektedir. Türkiye´nin ilk ilçe arıtma tesisine sahibiz. Bir yandan sanayi kaynaklı atık suları, diğer yandan da konutlardan gelen atık suları arıtarak doğaya salıyoruz. Yine çamur kurutma tesisimizde atık kurutma ve bertarafını hayata geçiriyoruz. Kurumumuz hizmetlerini yaptırdığı okul ile taçlandırıyor. Eğitimi bir dava olarak görüyor ve bu davanın Türkiye´nin öncelikli meselelerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bölgemiz sanayicileri olarak İnegöl´ümüze milli ve yerli değer katacak bu eğitim yuvasını yapmak için onay vererek bu okulun örnek teşkil eden bir proje olması için çalıştık. Okulu yaparken 1. sınıf malzemeler kullanmaya dikkat ettik. Laboratuvar, sosyal donatı alanlarıve kütüphanelerde önemli detaylara dikkat ettik. Sanayicilerimiz olarak örnek teşkil edecek bu okulumuzu tüm teçhizatlarıyla devletimize devretmenin heyecanını yaşıyoruz. Bundan sonra doğacak her türlü ihtiyaçların da takipçisi olacağız. 15 Temmuz darbe teşebbüsü hepimize bir kez daha gösterdi ki dinamik, üretmek, sorgulayan, istikbalimizi koruyacak ve kollayacak nesilleri öncelikle Milli Eğitim camiamızın fedakâr öğretmenleri yetiştirmektedir. Bu sorumluluğun bilincinde olduğundan kuşku duymadığımız öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Buradan mezun olan çocuklarımızın ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı olacağına inanıyorum. Buranın yapımında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum? dedi.

EĞİTİMDE BÜYÜK GELİŞİM

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?İnegöl köftesi, mobilyası, kaplıcası, tarımı, ayçekirdeği, mehteri ve birçok özelliği ile Türkiye´de birçok ilden daha önemli özelliklere sahiptir. Eğitimde de çok önemli bir gelişme sergiliyor. Ülkemizin gelişmesi eğitimle sağlanacak. Bugün burada olmanız bile bizim için yeterli bir nedendir. İlçemiz adına destek ve katkılarınız adına teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

TİP PROJE

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, ?Bu okul hakikatten çok özel oldu. Bu okulun yapılmasında, mimari projesinin çizilmesinden sonra okulu gezdiğimizde bu projenin de milli eğitime ücretsiz verilmesi konusunda talepte bulunduğumuzda OSB Başkanlığımız projenin verilmesini de sağladılar ve bizim için tip proje oldu. Biz ilk emri ?Oku´ olan bir dinin mensuplarıyız ve okuyarak çok yüksek medeniyetler kurduk. Bu medeniyetlerin en yenisini kurmanın arifesindeyiz. Hedefleri olan 2023´e, daha büyük hedefleri olan 2053´e, daha büyük hedefleri olan 2071´e kadar planlarımız var. Gençlerimizden ümitliyiz, elimizden geleni yapacağız.?

TEKLİ EĞİTİME GEÇİLECEK

?2019´a kadar tekli eğitime geçilmesi konusunda çalışmalar var. Sadece kamudan, devletten beklemiyoruz. Şuanda bir işadamımız 12 derslikli bir okul kazandırıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir ihtiyacı bir daha kapılarını çalsak yine aynı hüsnükabulle bize teveccühte bulunacaklardır. Biz büyük, güçlü ve lider Türkiye´yi hep birlikte oluşturacağız. Bunun için kararlıyız. Bir gece yarısı Türkiye´nin önünü kesmek isteyenler olsa da, biz büyük Türkiye´yi seviyoruz, bunda kararlıyız ve kimseye teslim etmeyeceğiz. Sayın Bakanım, heyecanımıza ortak oldunuz. Yorgunluğunuzun burada mutluluğa dönüşeceğini biliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum? diye konuştu.

 

PEK ÇOK İLİN EKONOMİK HACMİNİ AŞAN BİR İLÇE?

Bursa Valisi İzzettin Küçük, ?OSB Başkanımız İnegöl´ün ekonomik ve ticari hayatıyla ilgili bilgiler verdi. Pek çok ilin ekonomik hacmini aşan bir ilçe? Bu ilçenin insanları çalışkan, gayretli, dünyayı takip ediyor. Kazanıyorlar ama kazandıklarının büyük bölümüne devletlerine veriyorlar. Bundan 1 ay önce Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurlarında Mehmet Yıldız Beyefendinin yaptırdığı büyük kampüsü açtık. Bu okulu ilçemize kazandıran başta OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin´e ve tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Okulun ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Bakanım, 1 ay içinde 2 kez ilçemize teşrif ettiniz, varlığınız bize güç veriyor. Sizlere şükranlarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.

İNEGÖLLE GURUR DUYUYORUZ

Açılış programının son konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, ?Türkiye´nin en güzel yeri Bursa, Bursa´nın en güzel yeri İnegöl dendi. Nereyi severseniz sizin için en güzel yer orasıdır. Bir yeri güzel yapan oraya olan sevdanızdır. Hüseyin Beyin buraya aşkı olmasa, İnegöl´ü güzel görmesi mümkün olmazdı. Memleket sevgisi imandandır o yüzden seveceğiz. İnegöl´e çok güzel bir eser kazandırıldı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2 kapılı bir handayız, geldik gideceğiz, menzile yüz akıyla gitmemiz lazım, bunun için de hayır yapmamız lazım. O yolu bu eğitim kurumları aydınlatacak. Buraya katkıda bulunan herkesin menzile vardığınızda yüz hakkı olacak, kapanmayan hayır defteriniz oldu. Bu yolda devam edeceğiz, durmayacağız. Valimiz dedi ki; bir ilçenin kapasitesinden büyük kapasiteye sahip, kazanıyorlar ama halktan aldıklarını tekrar halka çeviriyorlar dedi. Dün, Malatya´da bir okul açılışına katıldım. Ardından Mecliste bir kanun ile ilgili görüşmeye katıldım. Meslek liselerine çok büyük önem vereceğiz. Meslek lisesi memleket meselesi? Malatya Büyükşehir, 700 binin üzerinde nüfusu var, ihracatı 350 milyon dolar. İnegöl´ün merkezi 500 milyon dolar, çevresiyle birlikte dikkate alırsanız 1 milyar dolar ihracata sahip. İnegöl adeta şehir içinde şehir gibi. Birçok ilin kapasitesini geçmiş. Bundan gurur duyuyoruz. Bu kadar güzel, çalışkan insanların olduğu yer sevilmez mi? 2002´de 6 tane lise var, şimdi 30 tane lise var dendi. 5 kat büyümüş. İnegöl´de eğitim geriye gitti denebilir mi? Sabah Hüseyin Bey ile beraber TOBB´un 9. mezuniyet töreninde, 13. öğrenci alım töreninde beraberdik. Gurur duyduk. Öğrenciler gururlu. Cenab-ı Allah´a hamdolsun. Türkiye´de atılımlar, dönüşümler yaptık, bunu eğitim sistemimizden çıkan insanlarla yaptık. Atılımlarımızdan en büyüğü eğitimde yapılan atılımdır. Eğitimde bu kadar ileri olmasaydık sağlıkta dönüşümü, ulaşımdaki yatırımları yapamazdık.?

ÜLKENİN GELİŞİMİ ÖĞRETMENLERDEN GEÇER

?Bu okulun temeli Ocak´ta atıldı, Eylül´de açıldı. 9 aylık süre geçmiş. Bir de darbe atlatmış süreçten sonra okula ara vermeden, ne olacak demeden, evlatlarımızın geleceğini düşünerek zamanından önce bitirdik. İyi bir noktadayız. Türkiye büyüme yaşıyor. Bu büyümeyi öğretmenlerimizin yetiştirdikleri işçilerle, mühendislerle, memurlarla, yöneticilerle başardık. Onların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye´nin bugünü dünden kat kat daha iyi, daha da iyi olacak. Halka hizmet Hakk´a hizmettir. Bu halkın rızasını alırsan menzile yüz akı ile gidersin. Okulunu, yolunu yapacaksın, ne ihtiyacı varsa karşılayacaksın. Büyük mesafe kat ettik. 2002´de tüm eğitime bütçeden ayrılan pay 11 milyar, şimdi 120 milyar. 10 kattan fazla. Bunu kim yaptı? Bunu bu milletin daha iyi ve kaliteli eğitimi hak ettiğine inanan hükümet yaptı. 2002´deki 11 milyar TL, o dönemdeki bütçenin yüzde 10´una denk geliyor. Şimdiki 122 milyar yüzde 7´sine denk geliyor. Eğitimde 1. Sıradayız. OECD ülkeleri Milli Eğitimde yüzde 5,2´sini harcıyor, biz yüzde 7´sini harcıyoruz. Onları yakaladık. Fatih projesi başlattık. En büyük yatırımı öğretmenlerimize yaptık. Sadece bu yıl 50 bine yakın öğretmen atadık. 30 binini Şubat´ta, 20 bine yakınını da Eylül´de. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdı. Çok iyi bir noktadayız. Daha yapacaklarımız var. Derslikleri yaparak öğretmenlerimizin mali durumlarını geliştirdik. Yetmez. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da iyileştireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı bana devredildiğinde öğretmenlerin statülerini geliştirme görevi verildi. OECD´den daha iyi bir noktaya geleceğiz. Eğitim fakültelerini de daha iyi hale getireceğiz. İyi bir öğrenci iyi bir ürün demektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e 24 Kasım´da başöğretmenlik görevi verilmişti. O´nun bir sözü var; ?Cumhuriyeti biz kurduk fakat onu yaşatacak olan öğretmenlerdir´. Türkiye bugün her bakımdan çok iyi bir durumda, inşallah yarın çok daha iyi olacak. Bir olmamız, birlikte olmamız gerekirse kardeş olmamız lazım. Kusurları örteceğiz, güzellikleri öne çıkaracağız.  Değerler eğitimi vermek gerekir. Maddi yönden iyiye gittin fakat değerler eğitiminde geriye gittiysen kötü. 15 Temmuz gösterdi ki, bu ülke değerler eğitiminde de eksiksiz. Bu ülke bütünlüğü, bayrağı, özgürlüğü için milli iradesine sahip çıktı ve bu yolda gerekiyorsa can verdi, gazi oldu. Değerler eğitimi noktasında Türkiye´nin bir sıkıntısı yok, fakat daha iyiye gitmek istiyoruz. Kaliteli eğitim kaliteli öğretmenden geçer. 903 binin üzerinde öğretmen ailemiz var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk zaferi kazandıktan sonra diyor ki; ?Maarif Vekili olmak isterdim´. O da biliyor ki, ülkenin gelişimi öğretmenlerden geçer. Topluluğu millet yapan eğitimdir. İnşallah bu aziz millet her şeyin en iyisini hak ediyor. Bunu Çanakkale´de Sarıkamış´ta gösterdi, zafer Allah´tandır. Bu mücadele azmi her dönemde bu aziz millet tarafından gösterilmiştir. Zeki Bey´e bir kez daha teşekkür ediyorum, gözümüz üzerinde olacak, yaptık gidiyoruz demeyeceğiz dedi. Her okulu kendi işyerinizmiş gibi himayeniz altına alın. Kapısına yazalım, bu okul bu işadamının gözetimi altındadır diyelim. Hayrınız artar. Dünyada milli gelirine oranla en fazla yardım veren ülkeyiz. Suriye´de şuan 900 bine yakın okul çapındaki Suriyeliye kendi okullarımızda hizmet veriyoruz. Siz sahip çıkarsanız çok daha iyi olur. Okul aile birlikleri bunun için var. Eğer siz sahip çıkarsanız gençlerimiz yarına daha umutla bakarlar. Önümüzdeki dönemde ikili eğitimi kaldıracağız. Bu konuda Valilerimizle beraber çalışacağız. Zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Her evladımızın bir yabancı dil bilmesini istiyoruz. 5. sınıflarda İngilizceyi ağırlıklı yapacağız. Eğitim meselesi memleket meselesidir. Bursa iyi bir noktada... İnşallah el ele, kardeşçe Türkiye´nin yarını çok daha aydınlık olacak. Allah yüzünüzü ak eylesin. El ele 21. yüzyılı birlikte inşa edeceğiz? açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından okulda emeği geçen işadamları adına İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin´e plaket takdiminde bulunuldu.

Dualar eşliğinde kurdele kesimi yapılarak açılan okul, protokol üyeleri tarafından gezilerek incelendi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25