21 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU

21 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU

İnegöl Belediyesi tarafından Yeni Yörük köyü mevkiinde yapılan Modern Katı Atık Düzenli Depolama Sahası Cumartesi günü düzenlenen sade bir törenle hizmete açıldı. İnegöl’ün 30-40 yıllık çöp sorununu ortadan kaldıracak dev projenin açılışında konuşan

İnegöl’ün 30-40 yıllık çöp sorununu ortadan kaldıracağı öne sürülen ve 3 milyon 803 bin TL’ye mal olan Modern Katı Atık Düzenli Depolama Sahasının açılışı Cumartesi günü törenle yapıldı.

Protokol’ün katılımı ile gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’de ciddi çözüm bekleyen sorunların var olduğunu bildirerek, “Bunların çoğu halloldu. Kalanlarını ise hep beraber bir bir ortadan kaldıracağız ciddi projeler yapıyoruz. Gözden uzak olan gönülden ırak olur mantığıyla İnegöllülerin ve birçoğunuzun yakından görmediği bu projeyi özellikle gelip gezmenizi istedim, ama maalesef bazı arkadaşlarımız gelmedi. Ben proje adamıyım. Özellikle birilerini buraya davet ettim ama gelmedi. Çünkü bazıları bu projeye engel oldular. Bu proje aslında 3-4 sene önce gerçekleşecekti. Hiç önemli değil, gelseler de gelmeseler de inşallah kazanan İnegöl olacak. Biz bunları gelecek veya oy kaygısıyla yapmıyoruz.  Biz yapalım kul bilmezse Halik bilir. CHP milletvekili Kemal Demirel, engellemek için meclise soru önergesi verdi. Ama geçte olsa kanun bizi halkı buldu.  Yeni Yörük Köyü sakinlerimizin de gönülleri rahat olsun. Çünkü tarım arazileri veya ekili-dikili alanlarına hiçbir zarar dokunmayacaktır. İnegöl’ün geleceğine temiz bakabileceği proje, bugün hizmete girmiştir” dedi.

İşlevi ve Fiziki İmkânları İle Dev Bir Proje Hayat Bulmuştur

Aktaş, Katı Atık Düzenli Depolama sahasının İnegöl ilçe merkezine 11,5 km, Tahtaköprü beldesine 33,5 km, Kurşunlu beldesine 25,7 km, Yenice beldesine 14,5 km ve Cerrah Beldesine 13,5 km uzaklıkta olduğunu söyleyerek konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü, “Düzenli depolama sahasına yeraltı suyu girişini engellemek ve katı atıklarla temas etmemesi için yeraltı suyu drenaj hatları döşenmiştir. Çöp sızıntı sularının da toprağa geçmemesi ve dolayısıyla yeraltı sularının kirlenmesini önlemek amacıyla da geçirimsiz tabaka oluşturulmuştur. İşlevi ve fiziki imkânları ile dev bir proje hayat bulmuştur. Bu projenin hizmete girmesi ile mevcut çöp alanına da Pazartesi gününden itibaren çöp dökülmeyecektir. Yani bir dönem kapanmış ve tertemiz yeni bir dönem açılmıştır. Kimsenin bir şüphesi olmasın, bu projemiz her yönden ilçemize fayda sağlayacaktır”

2050’lere Hazırladığımız Bir İnegöl Var.

İnegöl’ün önemli bir projesinin hayata geçtiğini ve 30-40 yıllık çöp sorununu ortadan kalktığını ifade eden AK Parti Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı, “Açılışı yapılan bu tesisin 1. aşaması yapıldı inşallah 2. ve 3. aşamaları da yapılacak. Bu şekilde İnegöl’ün önemli bir projesi hayata geçmiş oldu. En önemli sorunlarından birinin 30-40 yıl ortadan kalkmış olacak. Belde başkanlarımı da rahatlatacak bir proje. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde çöp alanını kaldırarak orayı yeşillendirmişti. İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ta Genel Başkanımızın izinden gidiyor. Alanyurt çöplüğü oradan kalıyor yeşil alan oluyor. İnegöl’e ne yapıyorsak 2050 projeksiyonunda yapıyoruz. Vizyonumuz 2050, 2023 bile bizi kurtarmıyor. 2050’lere hazırladığımız bir İnegöl var. Bu hizmetler 12 Haziran’dan sonrada büyüyerek devam edecek. İnegöl halkı bu güzel tesisleri hak ediyor” şeklinde konuştu.

İki Tane Barajımız İnegöl’ün İklimini Değiştirdi

Alanyurt çöplüğü zamanında birçok sorunla karşılaştıklarını ifade eden ilçe Kaymakamı Durmuş Gencer, “Bu gün açılan tesisle birlikte bu sorunlar ortadan kalktı. Alanyurt çöplüğünün oradan kalkması ile birlikte içme suyuna çöp suyu karışmayacak ve Boğaz köy barajının güzelliği ortaya çıkacak. İki tane barajımız sanki İnegöl’ün iklimi değiştirdi. Hava kirliliğinin azalmasının yanında siste olmadı. Yer altına yapılan projeler gözükmez ama vicdanlarda gözükür. Yer altı suyunu kirlettiğimizde kullanmaya ve içmeye mecburuz. Kirletmeden önce önlemlerini almamız lazım” diye konuştu.

Yapılan konuşmalarından ardından kurdelenin kesilmesinin ardından dev tesisin açılışı yapıldı. Açılışın ardından tesise ilk çöp dökümü de gerçekleştirildi. Tesisin açılış töreni misafirlere ikramların yapılması ile son buldu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00