www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl´de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören saat 09.00´da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, istiklal marşı okundu. Törenlere Kocatepe İlk ve Ortaokulu organizasyonu ile okulun içerisindeki salonda devam edildi.

 

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA HUZURLU VE GÜVENLİ BİR GELECEĞİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kocatepe İlk ve Ortaokulu Müdürü Mahsuni Canbay, ?Kocatepe İlkokulu 3.sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98.yılı kutlama programına hoş geldiniz. 1.Dünya Savaşı ile yenik sayılan ülkemiz, İngilizler, Fransızlar, Yunanlılar, İtalyanlar tarafından paylaşılarak işgale uğramıştır. Yurdumuzu işgalden kurtarmak, ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için Mustafa Kemal Paşa İstanbul´dan Samsun´a 19 Mayıs 1919 günü gitmiş, Samsun´dan Amasya´ya, oradan Erzurum´a ve Sivas´a geçmiştir. Sivas ve Erzurum´da kongreler yapmıştır. Mustafa Kemal Paşa egemenliğin ulusta olduğuna inanıyordu. Bu inançla ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır o da ulusal egemenliktir diyordu. Yurdun dört bir yanından seçilen temsilciler, milletvekilleri Ankara´da 23 Nisan 1920 günü toplandılar. ?Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir´ şiarıyla Kurtuluş Savaşı´nı başlatan aziz milletimiz, tüm imkânsızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir. Milli iradenin tecelligâhı, istiklal harbimizin karargâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi,aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolüdür. İşte bu anlayışla bizlerde milli iradeye musallat olan güçleri bertaraf etmenin ve çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın mücadelesini veriyoruz. Sevgili çocuklar unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizlerde bu bilince sahip olup, sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Konuşmama burada son verirken bu müstesna günün ülkemiz milletimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum? dedi.

 

Konuşmanın ardından okulun öğrencileri, ellerinde Türk bayraklarıyla yaptıkları gösteriyle alkış aldılar. İzci grubunun gösteriminin ardından sahne alan dans grubu, mini dünya dans gösteriyle beğeni aldılar.

 

3. sınıf öğrencisi Suriye uyruklu Usame Hamit, ezberlediği bayrak şiiriyle büyük alkış aldı.Yöresel Halk dansları gösteriminin ardından, gösteriler final gösterisiyle son buldu.

 

ÖDÜL TÖRENİ

Törenler, okullar arası düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor dallarında derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00