www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

250 Bin Şehide 250 Bin Hatim

250 Bin Şehide 250 Bin Hatim

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Çanakkale Zaferi´nin 103´ncü yıl dönümü nedeniyle 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyası başlatıldığını belirterek, ilçe halkını şehitler için Kuran hatmi okumaya davet etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ?Şehidini unutma, değerine sahip çık´ temasıyla başlatılan hatim kampanyası hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Vatanımız, milletimiz, ordumuz topyekûn bir imtihandan geçiyor. Allah´a şükürler olsun ki, yeryüzü coğrafyasında zalime karşı güçsüzleri, yetimleri, kimsesizleri savunan bir ülke varsa o da Türkiye´dir. Tabi bu noktada biz tarihten bugüne medeniyetler kurmuş, o medeniyetlerle şehirler kurmuş, insanlığa insanlığı öğretmiş, vakfı medeniyet, medeniyeti vakıf yani insan hizmeti Hakka hizmet, Hakka hizmeti de insana hizmetle buluşturan, birleştiren bir anlayışı hayata hakim kılan bir geleneğin, geçmişin mirasçıları olmanın verdiği tecrübeyi bugün yaşıyoruz. Bu da zalimlerin oyunlarını, entrikalarını beraberinde getiriyor. Elhamdülillah bugüne kadar da bu entrikaları, tuzakları bozduk ve bozmaya da devam edeceğiz. Dün Çanakkale´de bozuldu. Bugün Gezi olaylarında, Hendek olaylarında bozuldu. Fırat kalkanı operasyonuyla oynanan oyunlar, kurulan tuzaklar boşa çevrilmişse, bugün de inşallah Afrin ve arkasından Membiç operasyonlarıyla dünya şer odaklarının kurduğu tuzaklar birer birer ortadan kaldırılacak. Bu bilincin taze tutulması, bu şuurun gelecek nesillere taşınması noktasında elbette ?Şehidini unutma, değerine sahip çık´ noktasında bir çalışma yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığının 19 Ocak 2018 tarihli yazısı ile bütün müftülüklerimize bir talimat verildi. Çanakkale Zaferinin 103´ncü yıldönümü olması nedeniyle Başkanlığımızca ?Şehidini unutma, değerine sahip çık´ teması ekseninde 250 bin şehide, 250 bin hatim okunması planlandı ve bunun çalışmaları da başladı. Söz konusu hatim kampanyası kapsamında ilimizden 6 bin hatim istendi. Konunun tüm personele, Kuran kursu öğretmenlerine duyurulması sağlandı. Hafızlık yapan öğrencilerin hatim okumaları sağlanması ve halkın da kampanyaya katılmaları teşvik edilerek, ilçemize düşen 210 adet hatmin 13 Mart 2018 tarihine kadar okunarak Diyanet İşleri Başkanlığımıza bildirilmesi sağlanacak. Ve akabinde de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duası yapılacak. Hem şehitlerimize sahip çıkma hem gelecek nesillerimize şehitlik ve gazilik ruhunu aktarma hem tarihi tecrübemizin geleceğe ışık tutmasını, o değerleri günümüze taşıyarak, o değerlerin üzerinde yeniden kendimizi geliştirebilme çalışması olarak bunlar değerlendirilmelidir. Ben bütün bu hatimlere katkıda bulunan görevlilerimize, öğrencilerimize, cemaatimize, halkımıza teşekkür ediyorum? dedi.

1915 HATİM OKUNACAK

İnegöl Belediyesi ile ortaklaşa başlattıkları kampanya hakkında da bilgi veren Güzel, ?Belediyemiz tarafından yavrularımız Çanakkale gezisine götürülecek. Çanakkale ruhu gençlerimize kazandırılacak. Ayrıca bu konuda belediyemiz tarafından başlatılan kampanyayla, Çanakkale Savaşında hayatını kaybeden şehitlerimiz için 1915 hatim okunacak. İki kampanya da birlikte yürütülecek? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Şerif GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19