www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?28 Şubat´ı unutturmayacağız?

?28 Şubat´ı unutturmayacağız?

İnegöl Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) İnegöl Şubesi ile birlikte 28 Şubat´ın 22.yıldönümünde o günlerin en önemli tanıklarından biri olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı´yı İnegöllüler ile buluşturdu.

Kent Müzesi Konferans Salonunda Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı´nın konuşmacı olarak katılım gösterdiği ?Bir Darbe Soğukluğunda 28 Şubat? isimli konferansa Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu ve belediye meclis üyeleri, Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Bursa İl Başkan Vekili Murat Atlı ve İnegöl şubesi yöneticileri, bazı oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

?Gençlerimiz bizlerin en önemli değeridir?

28 Şubat´ı bir kez daha anma ve unutturmama adına gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Bursa İl Başkan Vekili Murat Atlı yaptı. Atlı konuşmasında, ?Tügva gibi böylesi önemli bir kurumun bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizler, gençliğimizin her zaman yanında olmaya ve onlara emin adımlarla yürüyerek yol göstermeye çalışan bir kurumuz. Geleceğimizi şekillendirecek gençlerimizin her açıdan donanımlı, nitelikli ve kendini en güzel şekilde ifade edebilen bireyler olmaları için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz. Gençlerimiz bizlerin en önemli değeridir.?

?28 Şubat post modern darbesinin izlerini bu Aziz Millet topyekün sildi?

Darbelerin demokrasimizi sekteye uğratmasına izin vermeyeceklerini belirten Atlı, ?28 Şubat´ın üzerinden 22 yıl geçmiş olmasına rağmen hala hafızalarımızdaki tazeliğini korunmaya devam ediyor. O gün büyüklerimizin çektiği zulmü, bizler işte böylesi anlamlı programlar vesilesiyle bir kez daha hatırlıyoruz. 28 Şubat post modern darbesinin izlerini çok şükür bu aziz millet topyekûn sildi. Şimdi büyüyen ve güçlü bir Türkiye olarak geleceğimize daha aydınlık bakabiliyoruz. Tabi ki bugünlere gelene kadar geçen o zorlukları ve meşakkatli yolları unutmadık, unutmayacağız. Bu vesile ile 28 Şubat´ı bir kez daha bizlere hatırlatan bu programımıza katkı veren İnegöl Belediyesine ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı´ya teşekkürlerimi sunuyorum? şeklinde konuştu.

?Nereden başlayacağımı bilemedim?

Belediye Meclis Üyesi ve Tarihçi Irmak Akçay ise programda gerçekleştirdiği sunumuyla, gelen misafirlere duygu dolu anlar yaşattı. Akçay konuşmasında, ?Bu akşam nereden başlayacağımı bilemedim. Gördünüz üzere o dönemdeki gazete kupürlerinden mi başlayayım, başörtüsü yasağından mı veya daha da gerilere gidip Abdülhamid´in tahtan neden indirildiğini, Adnan Menderes´in niye idam edildiğini, 1980 ihtilali öncesi ve sonrası yaşananlarımı anlatayım sizlere bilemedim. Bu coğrafyada her dönem başımıza bir şeyler örülmek istendiği açık. Senaryo değiştirilip,değiştirilip hep önümüze konuluyor? dedi.

?Bugünlere gelene kadar nereden geldiğimizi kesinlikle unutmayacağız?

28 Şubat´ın iyi bir şekilde analiz edilmesine vurgu yapan Akçay, ?28 Şubat´ı iyi bir şekilde analiz etmezsek, o günleri iyi irdelemezsek bugünü ve geleceği iyi dizayn edemeyiz. Bu kadim millet birlik ve beraberlik içerisinde kendine yönelen tüm dayatmalara eninde sonunda elinin tersiyle itmesini bilmiştir. İşte bunun en son örneği de 15 Temmuz. 15 Temmuz ruhu bizleri inşallah daha da ilerilere götürecektir. Tabi bugünlere gelene kadar nereden geldiğimizi de kesinlikle unutmayacağız. Özellikle 28 Şubat´ı. ?28 Şubat gerekirse bin yıl sürecek´ açıklaması hafızalardan silinmedi. 28 Şubat toplumun çok büyük bir kesiminin hafızasına bir ?darbe? olarak kazındı. O günleri bilmeyenlere anlatmak, unutanlara hatırlatmak lazım.?

?Aziz milletimizin her zaman yanındayız?

Programda son olarak Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı söz aldı. Çamlı konuşmasında, ?Bizler, aziz milletimizin her zaman yanındayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yedi düvele karşı mücadele ediyoruz. Milletimizin haysiyetine, onuruna sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ülkemize dört bir taraftan saldırmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı mücadele ediyoruz. Biz birlikte daha güçlüyüz. Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi her zaman korusun inşallah.?

?28 Şubat´ı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız?

Çamlı konuşmasının devamında, ?Bugün, 28 Şubat Post-Modern darbesinin 22. yıl Türkiye´de sivil siyasete; asker tarafından bir kez daha, o gün müdahale edildi. Ancak Ordu yönetime bizzat el koymadığı için tarihe adı ´post-modern darbe´ diye geçti. Zaman öyle hızlı ilerliyor ki, şu sıralar üniversite tahsili gören gençlerimiz, o talihsiz dönemlerde henüz doğmamışlardı. Malumunuz; ?Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür?. O günleri bilmeyenlere anlatmak, unutanlara hatırlatmak lazım. Batı Çalışma Grubunun (Fişleme Grubu) çalışmaları, Askeri kanatın Refah Partisini yıpratmaya yönelik Basını kullanması, ?Şeriat geliyor" diye başörtüsü yasağı, Ve darbeden önceki son olay: Kudüs gecesi, Demokrasiye balans ayarı: Tanklar Sincan´da ve sonrası 28 Şubat?28 Şubat´ı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız? dedi.

Konuşmaların ardından Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı´ya Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile TÜGVA İnegöl Kadın ve Aile Koordinatörü Hilal Ekingen tarafından Bursa ve İnegöl´ü hatırlatacak hediyeler takdim edildi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87