www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

2 bin 250 traktör fenni muayeneden geçti

2 bin 250 traktör fenni muayeneden geçti

İnegöl Ziraat Odası, 2 ay önce başlattığı gezici fenni muayene uygulamasında sona geldi. Hizmeti çiftçinin ayağına götürdüklerini belirten Başkan Sezai Çelik, hafta sonu bitecek çalışma ile toplam 2 bin 250 traktörün fenni muayene

Cerrah Mahallesi'nde devam eden gezici fenni muayene uygulamasında çiftçilerle bir araya gelen Sezai Çelik açıklamasında, “Bugün Cerrah Mahallemizdeyiz bundan 2 ay önce başladığımız traktörlerin fenni muayene çalışmaları bu hafta sonuna geliniyor. Süle, Çeltikçi, Akıncılar ve Kurşunlu mahalleri kaldı. Bu hafta sonuna kadar oralardaki traktörlerinde fenni muayenelerini yaparak çalışmamızı biteceğiz. Bu süreç içerisinde 2 bin 250 traktörün fenni muayenesini çiftçilerimizin ayağına hizmeti götürmek suretiyle gerçekleştirdik. Traktörlerin fenni muayenesini çok önemsiyoruz. Biliyorsunuz siz haberciler her sene haber yapıyorsunuz, bir sürü traktörler kazaya karışıyor, devriliyor. Tabi burada kazaya karışan çiftçilerimizin hakları da zayi oluyor fenni muayenesi olmadığından. Fenni muayenesi olmadığından ne takas nede satış yapılıyor. Tabi biz burada çiftçilerimizin mağdur olmaması için her sene çalışmalarımızı yapıyoruz. Bundan 7-8 sene önce başladığımız bir çalışmaydı. Hafta sonuna kadar 2 bin 250 traktörün fenni muayenesini bitireceğiz ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Benim için çok önemli olan bir konu bu. Tabi böyle bir çalışma yapmasaydık, çiftçimiz zorlanacaktı. Düşünün bir çiftçimiz traktörüyle köyden gelecek TÜV Türk istasyonuna. Burada traktöründe aksaklıklar olduğu zaman tekrar 6-7 kilometre yol gidiyor. Çok zorlanacak, zamanları gidecek ama burada bizim hem sigortacımız var hem de elektrikçimiz var. Bir şey olursa hemen burada müdahalesi yapılıyor. Ona göre de fenni muayenesine giriyor” dedi.

 Traktörlerini fenni muayeneye getiren çiftçiler ise Başkan Sezai Çelik’e teşekkür ederek, “Ziraat Odası Başkanımızda Allah razı olsun. Yıllar önce başlattıkları bir uygulama. Bizler için çok güzel oldu. Kilometrelerce yol gitmiyoruz. Hizmet ayağımıza kadar geldi. İşlemlerimizi sorunsuz bir şekilde burada yapıyoruz” dedi.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25