2. EL OTODA ALAN MEMNUN SATAN MEMNUN

2. EL OTODA ALAN MEMNUN SATAN MEMNUN

Çevre ilçelere göre 2. el otoda oldukça hızlı olan İnegöl’de araç fiyatları düşmek bilmiyor. Buna rağmen ikinci el oto pazarında satıcı ve alıcıların yoğunluğu gözlerden kaçmazken, İnegöl Oto Galericiler Sitesi Başkanı Muharrem Aydın araç fiyatların

İkinci el oto piyasasında çevre ilçelere oranla daha hareketli olan İnegöl ikinci el oto pazarında iğne atsan yere düşmüyor. Cumartesi günleri Mer-Pa’da kurulan oto pazarına vatandaşlar kadar galericiler de rağbet gösterirken, fiyatların da oldukça yüksek olması gözlerden kaçmadı.

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Başkanı Muharrem Aydın, 2. el otoda sadece İnegöl’de değil, ülkenin tamamında fiyatların yüksek olduğunu söyledi. Bu durumun dövizdeki artıştan kaynaklandığını da aktaran Başkan Aydın, bayramdan sonra piyasanın biraz daha düzelmesini beklediklerini söyledi. 33 adet işyeri bulunan galericiler sitesinde bir iş yerinin aylık 3-4 araç satışı yaptığı da kaydedildi.

Araçlar Pahalı, İşler İyi

Döviz den ve yapılan kriz açıklamalarında etkilenen diğer sektörler gibi otomobil sektörü de bu iki krizin dalgasıyla sekteye uğradı. İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Muharrem Aydın, İnegöl’de ikinci el oto sektörü ile alakalı yaptığı açıklamasında yaz aylarında satışların memnun ettiğini söyledi. Dövizdeki artışın oto fiyatlarını arttırdığını ve satışları etkilediğini söyleyen Muharrem Aydın; “Araç piyasasında yaz itibariyle satışlar gözle görülür şekilde iyileşti. Bayrama kadar da böyle devam eder diye tahmin ediyoruz. Bayram sonrası piyasa biraz yerine oturacak gibi gözüküyor. Döviz de arttı. Dövizin artışı da bizim satışlarımızı hemen etkiledi. Bir ay önceki satışlar şu an yok. Oluyor ama o derece hızlı değil. Bayramdan sonra tatil de bitiyor. Tatil bittikten sonra fiyatların biraz geri geleceğini tahmin ediyoruz. Doların artması sıfır otomobil fiyatlarını arttırdı. Bu 2.el oto fiyatlarına da yansıyor. Bizim piyasamız 2 senden beri iyi. Kışın bile işlerimiz durmamıştı. Kötü desek haksızlık etmiş oluruz. Ama fiyatlar yüksek” dedi.

Aydın, kriz söylentilerinin her piyasayı etkilediği gibi kendilerini de etkileyeceğini vurgulayarak, “İnşallah böyle olmaz. Yine teğet geçer diye umuyoruz” diye konuştu.

Oto Galericilerin Mescidi Tamamlandı

Oto Galericiler Sitesi içerisinde bulunan lokalin üst katında kooperatif üyelerinin katkılarıyla yaptırılan ve kısa bir süre önce hizmete başlayacak duruma gelen mescitle ilgili de bilgi veren Başkan Muharrem Aydın; çalışmaların Cumartesi günü itibari ile tamamen son bulduğunu söyledi. Müftülük tarafından sözleşmeli bir de imam tayin edildiğini de aktaran Aydın, “Ramazan ayı başından itibaren Teravih namazlarını mescidimizde kılıyoruz. Ayrıca 5 vakit namaz ve cuma namazları da kılınıyor. Tüm İnegöl halkını mescidimize bekliyoruz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22