www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

3. KÖPRÜDE İNCELEME

3. KÖPRÜDE İNCELEME

Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi İnşaat Sektör Kurulu üyeleri, Türkiye´nin en önemli projelerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü ile Kuzey Marmara Otoyolu projesiniyerinde incelediler.

 

 

Yönetim Kurulu ve İnşaat Sektör Kurulu üyelerinden oluşan 20 kişilik bir ekip ile köprünün yapıldığı İstanbul Sarıyer Garipçe´de bulunan köprünün yapımını üstlenen ICA Firması yetkilileri tarafından karşılanan Genç MÜSİAD ekibi, şantiye sahasında bulunan toplantı salonunda ağırlandı.

 

Burada ICA Firması Planlama ve Raporlama Şefi inşaat yüksek mühendisi Süleyman Onur Karaca tarafından,Yavuz Sultan Selim köprüsünün ihale aşamasından şuanki bitme aşamasına kadar gelinen süreç hakkında Genç MÜSİAD´lılara bilgi verildi.

 

Karaca, ilklerin köprüsü olacak 3. Boğaz Köprüsü´nün, 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacağını ifade etti.Karaca ayrıca köprünün bir başka ilki ise 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olduğunu da sözlerine ekledi.

 

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE´NİN SİMGESİ

Onur Karaca, projenin güzergâh uzunluğunun 95 kilometre anayol, kavşak kolları dahi 215 kilometre olduğunu, 82 milyon metreküp kazı, 44 milyon metreküp dolgu yapıldığını, 35 adet viyadük olduğunu, geçit köprü sayısının 104 adet olduğunu, 2,4 milyonmetreküp beton kullanıldığını, 320 bin ton demir, 4,7 milyon ton soğuk karışım, 3,2 milyon ton sıcak karışım kullanıldığını belirtti. Genç MÜSİAD İnegöl Şubesine Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi hakkında bilgilendirmede bulunan Onur Karaca, ?Son olarak bu proje ile bu proje sayesinde Odayeri-İkitelli ve Paşaköy-Çamlık bağlantı yolları, hem otoyolun İstanbul´un şehir içi ile bağlantılarını sağlayacak hem de TEM Otoyolu´ndaki yoğun trafiği rahatlatacak.Araçlar hem kesintisiz bir şekilde transit geçiş yapabilecek hem de İstanbul´un şehir içindeki ve mevcut boğaz köprülerindeki trafiği azalmış olacak. Böylece, önemli ölçüde yakıt tasarrufu da sağlanacak.Yük taşıyan araçların ulaşım kısıtlamasının ortadan kalkmasıyla, ithalat ve ihracatımızdaki zaman maliyeti düşecek. 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye´yi bu hedefine daha da yaklaştıracak ve çağdaş Türkiye´nin simgelerinden biri olacak. 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu´nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş-Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı´na teslim edilecektir? dedi.

 

GELECEĞİN İŞADAMLARININ BİLGİLENMELERİNİ AMAÇLIYORUZ

Ziyarette konuşan Genç MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mesut Ergene ise, ?Faaliyetlerimizarasında yer alan teknoloji gezilerini çok önemsiyoruz. Özellikle geleceğin işadamlarının gelişmesinde, ticari hayatlarında ilerlemelerinde önemli rol üstlenen MÜSİAD Gençlik kurulunun bu faaliyetler ile özellikle sektör sektör geziler düzenleyerek geleceğin işadamları olan genç kardeşlerimize faaliyette bulundukları sektörlerin son teknolojik gelişimlerini göstermek, yenikler hakkında bilgi edinmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Yavuz Sultan Selim köprüsünün yapılarak ülke insanının hizmetine sunulmasında büyük katkıları olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, hükümetimize ve köprünün yapım işini gerçekleştiren ICA İçtaş Firması yetkilerine özellikle şükranlarımızı sunuyoruz?diye konuştu.

 

Genç MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mesut Ergene ayrıca kendilerini şantiyede ağırlayan firmanın planlama ve raporlama Şefi inşaat yüksek mühendisi Süleyman Onur Karaca´ya da ayrıca teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,49% -0,03
  • EURO

    34,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2435,72% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00