30 ÖĞRENCİ ÖZGÜN TASARIMLARI İNCELEDİ

30 ÖĞRENCİ ÖZGÜN TASARIMLARI İNCELEDİ

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç mimarlık öğrencileri, Ndesing firmasını ziyaret ederek, İnegöl mobilyasının tasarımlarını incelediler. Öğrencilerin ziyaretinde konuşan Ndesign firma sahibi Ahmet Güleç, sanayicilerin üniversitelerle iş bir

Türkiye’de mobilyanın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İnegöl Mobilyası, yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerinin yanında üniversite öğrencileri için de yol gösterici rolü oynuyor. Dün İnegöl Mobilyasını ve İnegöl’deki özgün tasarımları incelemek için İnegöl’e gelen Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç mimarlık öğrencileri, Ndesing firmasının üretim ve showroom bölümlerini gezerek mobilyaları ve tasarımları incelediler.

TASARIMLARA BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ

Ndesing’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bu ziyarette, İç Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanı Filiz Aydın Gök nezaretinde İnegöl’e gelen yaklaşık 30 kişiden oluşan öğrenci topluluğu, öncelikle Ndesing firmasının üretim sahasını gezerek, mobilya üretimi hakkında bilgi aldılar. Daha sonra Ndesing Firması Shoowroomuna gelen öğrenciler, teşhir edilen ürünleri de büyük ilgiyle incelediler. Geleceğin iç mimarları ve tasarımcıları, ayrıca ziyaret esnasında Ndesing firmasının mimarları ve tasarımcılarıyla da görüşerek bilgi alışverişinde bulundular.

HEM SADE, HEM GÜZEL TASARIMLAR

İncelemelerin ardından İnegöl mobilyası ve ziyaret hakkında bir değerlendirme yapan İç Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanı Filiz Aydın Gök, mobilya tasarımı konusunda öğrencileri bilgilendirme noktasında İnegöl’e geldiklerini belirterek, “Buraya gelmeden önce Ndesing firması ile irtibata geçtik. Şimdi firmanın üretim fabrikasını gezdik. İmalat süreci ve tasarımlar hakkında bilgi aldık. Öğrencilerimiz için çok iyi bir deneyim oldu. Ürünlerin tasarımı çok başarılı. Hem sade hem de güzel” dedi.

SANAYİ-ÜNİVERSİTE İÇ İÇE OLURSA, MOBİLYANIN FİKİR MERKEZİ OLURUZ

Ziyaret esnasında öğrencilere yeni tasarımları ve ürünleri hakkında bilgi veren Ndesing firma sahibi Ahmet Güleç, Doğuş üniversitesi öğrencilerini İnegöl’de ağırladıklarını söyledi. Mobilyanın katma değerinin yükseltilmesi için kesinlikle tasarımın içine katılması gerektiğini de vurgulayan Güleç; “Tasarım içine katılmayan bir mobilya, adeta ruhsuz bir bedene benziyor. İnegöl mobilyası olarak kalite odaklı hareket ediyoruz. Çeşitliliğimiz artmaya başladı. Türkiye’nin en önemli üretim merkezi haline geldi. Eğer biz iç mimarlık fakülteleri ile iyi ilişkiler kurup yolumuza devam edeceksek, İnegöl, mobilyanın fikir merkezi haline gelecektir. Bizler bilgilerimizi okullara aktaracağız. Sanayi-üniversite işbirliğinin İnegöl’de somut bir proje haline dönmesi gerekiyor. Tüm üniversitelerle aslında iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor. Süreç içinde İnegöl’e; tasarım, iç mimarlık fakültesi de kurabiliriz. Üniversitelerle ilişkilerimizi proje haline döndürmemiz gerekiyor. Eşleştirme projesini düşünüyoruz. Kuruluşları üniversitelerle eşleştirerek, bir proje oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

VAKIF ÜNİVERSİTESİ İÇİN BAŞBAKAN’LA GÖRÜŞECEKLER

Ahmet Güleç, 28 Nisan’da MÜSİAD Genel Merkezi kongresinin yapılacağını da ifade ederek; “Genel kurulda başkanlık değişimi olacak. Bu başkanımızla İnegöl MÜSİAD binasını açmak istiyoruz. Binayla beraber Vakıf üniversitesi çalışmalarını da hızlandıracağız. Binanın açılışını 22 Nisan’da yapabiliriz. Vakıf üniversitesi için de Başbakanımızla görüşmek istiyoruz” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32