www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

38 İlde 75 Turizm Noktası

38 İlde 75 Turizm Noktası

38 ilde "Türkiye'nin Karavan Park Haritası"nı oluşturarak alternatif turizmi harekete geçirmeyi hedefleyen MÜSİAD,. Projeye İnegöl’ün de dahil edilmesi için çalışimalara başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle MÜSİAD, üstlendiği proje için belirlediği illerde çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Trabzon potansiyel iller olarak seçildi.

MÜSİAD Genel Merkez Yeni Turizm Kaynakları Komitesi Teşkilat Başkanı Ümit Hotaman, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile karavan turizmiyle ilgili sürecin başladığını söyledi.

Hotaman, karavan turizmiyle ilgilenen 6 milyon misafirin Türkiye'ye gelmesi için çalıştıklarını anlatarak, "Türkiye'de karavan turizmi ihtiyacının artması üzerine bir proje başlattık. MÜSİAD olarak Türkiye'deki karavan turizmini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Karavancılarımız, Türkiye'ye geldiği zaman yaklaşık günlük 200 dolar civarında bir harcama yapacak. Bu geliri Türkiye'ye çekmek istiyoruz." dedi.

38 ilde 75 turizm noktası

MÜSİAD olarak Türkiye'de karavan turizmine uygun olarak belirledikleri yerler hakkında da bilgi veren Hotaman, "Şubelerimizde de karavan turizmiyle ilgili çalışmalara başlandı. Yaklaşık 75 turizm noktası belirlendi. Bu noktalar gittikçe artıyor çünkü talep çok fazla. İl ve ilçe belediye başkanlıkları bu konuya ilgi gösteriyorlar. MÜSİAD İnegöl Şubemizde konu ile yakından ilgileniyor. MÜSİAD İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu toplantısına Zoom üzerinden katılım sağladık ve Yönetim Kurulu üyelerimize proje hakkında detaylı bilgi verdik. İnegöl Şubemiz konuyu çok istekli bakıyorlar, inşallah İnegöl ile ilgili projenin hangi lokasyonlarda uygulanabilirliği üzerine kendileri çalışma yapacaklar. İlk etapta 38 ilde belirlenen 75 turizm noktasını önümüzdeki günlerde bakanlığa ileteceğiz." ifadelerini kullandı.

Hotaman, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle 'Türkiye'nin Karavan Park Haritası'nı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda MÜSİAD Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da projeyi yakından takip ediyor. Projeyi bir sene içerisinde tamamlayarak, ülkemize gelir kaynağı oluşturacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Konu ile ilgili konuşan MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, MÜSİAD İnegöl olarak şehrimize her daim katkı sağlamak üzere projeler üretiyor raporlar hazırlıyoruz. MÜSİAD Genel Merkezimiz öncülüğünde başlatılan Karavan Park Turizmi Projesine İnegöl’ümüzün de dahil edilmesi noktasında çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Bu sebeple geçtiğimiz gün yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu Toplantımıza projenin başındaki isim olan MÜSİAD Genel Merkez Yeni Turizm Kaynakları Komitesi Teşkilat Başkanı Ümit Hotaman ile zoom üzerinden bağlantı sağlayarak konu hakkında detaylı bilgi almış bulunmaktayız. Kendisi projeye göstermiş olduğumuz ilgiden oldukça memnun oldu. İnegöl’ümüzün Projeye dahil olabilmesi adına Yönetim Kurulu Üyemiz  Yeni Turizm Kaynakları Komite Başkanımız Fatih Öztürk’ü görevlendirmiş bulunmaktayız. Konu ile ilgili olarak ilk planda Bursa Turizm İl Müdürü ile bir görüşme gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Buradan elde edeceğimiz bilgiler ışığında çalışmalarımıza yön vereceğiz.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29