3. LİGDE SON 2 HAFTA

3. LİGDE SON 2 HAFTA

Seyircisi önünde Kastamonuspor’u gol yağmuruna tutarak Bordo-Beyazlı camiaya bayram sevinci yaşatan İnegölspor’da şampiyonluk türküleri dillerden düşmüyor. Kulüp Başkanı İlhan Korkmaz, “Artık tünelin sonu yaklaşıyor, ışık daha net bir şe

Sezon bitimine 5 hafta kala Kastamonu karşısında 5 gollü galibiyete imza atarak taraftarına bayram havası yaşatan lider İnegölspor, 2. Lig için artık şafak sayıyor.

Maç sonrası stat önünde bir açıklama yapan Onursal Başkanı Alinur Aktaş, 42. dakikaya kadar gol olmadığını ancak İnegölspor’un 42. dakikaya kadar da çok net 4-5 gol kaçırdığını belirterek; “Tabi o kontra atakla bir kaza golü de yiyebilirdik. İnegölspor maçın başından beri bu maçı çok istedi. Belki gol 42’de geldiği için biraz daha gizemli oldu. Ben bütün futbolcularımızı, teknik heyetimizi kutluyorum” dedi.

MENEMEN MAÇINDA TURU ATALIM

Birkaç akşam önce sporcularla toplantı yaptıklarını da anlatan Başkan Aktaş; “Orada da söyledik, artık son rötuşlar. Bize karşı oynayacak 5 rakibinde çok iddiası yok, ama bize karşı iyi oynuyorlar. Toplantıda da sporcularımıza her maça ciddiyetle hazırlanmalarını, bir dakikayı bile boş bırakmamalarını söyledik. Bana göre çok güzel bir galibiyet aldık. Bize lazım olan 10 puanın 4’ünü aldık, şimdi kaldı 6 puan. Başka takımların oynadıkları maçlar bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Gönlüm ister ki, hem Elazığ’ı yenelim, hem de içerde Menemen’i yenerek turu atalım. İnegöl’e hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

TAŞKIN GÜNGÖR; “MUTLU SONA ULAŞACAĞIZ”

Bordo-Beyazlı takımın teknik direktörü Taşkın Güngör ise, Bayrampaşa ile aramızda olan 6 puanı avantaj olarak görmemiz gerektiğini dile getirerek; “6 puan fark demek şampiyon olduğumuz anlamına gelmiyor, buna 6 puanlık avantaj olarak bakmalıyız. O nedenle kalan 4 maçta 12 puanı hedeflemek lazım. 6 puan iyi bir avantaj yakaladık ve kritik bir maçtan geçtik. Ama bu gün 5 golden daha çok takımın arzu isteği çok önemliydi. Bu dönemlerde futbolcular özgüvenleri ve psikolojik sıkıntıları çok yaşarlar. Türkiye’de özellikle bu çok önemli, bakarsın en iyi adamların iş yapmaz hale gelir. Ama bugün biz çok rahat bir maç oynadık, bu da farkı getirdi. Benim için sporcularımızın işi ne kadar ciddiye aldığı önemliydi. Sezon başından beri aynı ciddiyette çizgimizde devam ediyoruz, inşallah sonuna kadar da böyle gider. Mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum. Ama matematiksel olarak garantilemediğimiz sürece, şampiyonluk havasına girmemizin hiçbir artısı olmaz” açıklamalarında bulundu.

BÖYLE BÜTÜNLEŞİRSEK, DİZE GETİREMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK

İnegölspor Teknik Menajeri İsmail Güldüren de açıklamasında takıma 90 dakika boyunca destek veren taraftarı unutmadı. İnegölspor’un bu şekilde her takımı dize getirebileceğine vurgu yapan Güldüren; “Bizim açımızdan goller ve dakikalar hiç önemli değil, maçın skoru önemli. Bu gün de arkadaşlarımız bunu inanılmaz derecede iyi şekilde başardılar. Tabi ki İnegöl halkı bütünleştiğinde, her takımı böyle dize getirebilir. İnşallah kalan 4 haftada da taraftarımız ve camiamızla bütün maçları böyle kazanırız ve İnegölspor’u 2. lige çıkarırız” dedi.

“1-2 HAFTA İÇERİSİNDE ŞAMPİYONLUĞU GARANTİLERİZ”

İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz ise son 4 haftaya ciddi bir avantajla girildiğini belirterek,  “Bu avantajı biz zaten İnegölspor olarak sezon başından beri elimizde tutuyoruz. Ben bize bu günü yaşatan sporcularımıza, teknik heyete, taraftarımıza ve basınımıza teşekkür ediyorum. Biz senenin başında bir hedef koymuştuk Play-Off, tabi şartların getirdiği noktada şampiyonluk. Şartlar bizi şampiyonluğa doğru iyice yaklaştırdı. İnşallah iyi niyetimizi ve başarımızı kaybetmeden 1-2 hafta içerisinde herhalde garantilemiş bir şekilde 2. Lige çıkarız.”

TÜNELİN SONU YAKLAŞTI

İlhan Korkmaz, ilk kez bu kadar iddialı konuştuğunu da ifade ederek; “İnegölspor camia olarak bu grubun çok üzerinde olduğunu ve 2. Ligi hak ettiğini gösteriyor. İnşallah 3. Ligde son 2 haftamız diye düşünüyorum. Bu güne kadar hiç bu kadar iddialı konuşmamıştım. Ama artık tünelin sonu yaklaşıyor, ışık daha net bir şekilde belli oldu. Ben bu gün özellikle taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. İnegölspor camiasının ne kadar centilmen olduğunu bir kez daha gösterdiler. Bu ligde iki şekilde şampiyon olacağız. Takımımız sahada şampiyon olurken, taraftarımız ve camiamız da tribünlerde centilmen olarak adını yazdıracak. Centilmenlikle de şampiyonluk istiyoruz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68