www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

3. ÜNİVERSİTEYE TALİBİZ

3. ÜNİVERSİTEYE TALİBİZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın'ın Bursa'ya 3. devlet üniversitesi kazandırma projesine ilişkin, İnegöl olarak 3. üniversiteye talip olduklarını ve arsanın belediye tarafından tahsis edi

Yeni Dönem Gazetesi’nde yer alan “3. Üniversite Harekâtı” başlıklı haberin ardından gazete yönetimi ile görüşen Aktaş, İnegöl’ün üniversite konusundaki beklentilerini ve İnegöl’ün üniversite için uygunluğunu aktardı.

 

ARSA BELEDİYEMİZDEN

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın Bursa’ya 3. devlet üniversitesi kazandırma projesi ile ilgili Yeni Dönem Gazetesini ziyaret eden Aktaş, “Arsa belediyemizden. 3. üniversitenin ilçemize kurulmasına talibiz” dedi.

 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Devlet üniversitesinin İnegöl ilçesinde kurulmasından mutluluk duyacaklarını aktaran Başkan Aktaş; “Üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız…” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL; EN İYİ ADRES

Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte artık Bursa’nın her ilçesinin il merkezi konumuna geldiğini aktaran Başkan Alinur Aktaş, “Şehrin 40 kilometre doğusundaki İnegöl’ün mevcut üretim potansiyelini de dikkate alacak olursak, 3 milyonluk şehirde 3. devlet üniversitesinin faaliyet gösterebileceği en iyi adres. Kaldı ki bu konuda belediye olarak yerimiz hazır…” diye konuştu

 

“BURSA’YI RAHATLATMANIN YOLU İNEGÖL’DEN GEÇİYOR”

İnegöl’ün, 3. devlet üniversitesi bünyesinde öngörülen tıp fakültesiyle birlikte, özellikle sağlık hizmetlerinde Bursa’nın yükünü alacağına değinen Başkan Aktaş, “Bursa’yı rahatlatmanın yolu İnegöl’den geçiyor. Örneğin İnegöl’de bu üniversitenin bünyesinde faaliyet gösterecek tıp fakültesi hastanesi, Bilecik ve Kütahya gibi çevre illere de hizmet verecektir. Sonra sürekli tüm yatırımları 3 milyonluk şehrin merkezine planlamak da doğru değil. Biz bile İnegöl’de yatırım planı yaparken bunu dikkate alıyoruz. Okul hastane ve diğer kamu yatırımlarını İnegöl’ün gelişim akslarına göre planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İKİ ÇALIŞMAYI BİRLEŞTİRMEK DAHA ANLAMLI OLUR

Prof. Dr. Aşkın’ın bu önerisinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in de bu yönde bir çalışma yürüttüğünü bildirdi. Aktaş, “Vekilimiz geçtiğimiz günlerde ilçede bir programda açıkladı. İlçemize ‘Yeni İnegöl’ adında bir üniversite kazandırılması yönünde yaptığı çalışmayı aktardı. Konuyu önümüzdeki günlerde YÖK Başkanı ile görüşeceğini bildirdi. İşte tam bu noktada iki çalışmayı birleştirmek daha anlamlı olacaktır” açıklamalarında bulundu.

 

KARAR DAVUTOĞLU’NUN

Aktaş’ın görüşlerinin iletildiği Genel Sekreter Prof. Dr. Aşkın, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ederek; “Sayın Aktaş’ın bu duyarlılığı ve desteği karşısında duygulandım. Sağ olsun. Bu projeye Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun karar vermesi gerekiyor. Önce bir söz alalım. Gönül ister ki, her bir ilçemizde bir üniversite kurulsun…” dedi.

 

HBR: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19