www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

4 Mahalle Daha Doğalgaza Kavuşuyor

4 Mahalle Daha Doğalgaza Kavuşuyor

İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, Edebey, Çeltikçi ve Kulaca Mahallelerinde doğalgaz çalışmalarının bittiğini, Deydinler Mahallesi´nde de çalışmaların son aşamaya geldiğini ve yılsonuna kadar bu bölgelerin doğalgaz kullanmaya başlayacağını ifade etti.

Büyükşehir yasası kapsamında köyden mahalleye dönüşen kırsal mahallelere de doğalgaz hizmetini ulaştırmaya çalışan İNGAZ tarafından yılsonuna kadar 4 mahalle doğalgaz kullanmaya başlayacak.

?DOĞALGAZ KULLANAN HANE SAYISI ARTACAK?

Doğalgaz altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, ?Edebey, Çeltikçi ve Kulaca Mahallelerinde doğalgaz çalışmaları bitti. Yakında meşale yakma törenleri yapılacak. Deydinler Mahallesinde de çalışmalar devam ediyor. Yılsonuna kadar da bu mahallemizde çalışmalarımızı tamamlayacağız. 2017 yılı sonuna kadarda köyden mahalleye dönen 4 mahallemizde doğalgaz kullanımına başlanmış olacak. Bu sayede İnegöl´de doğalgaz kullanana hane sayısı da artacak? dedi.

9 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Coşkun, ?Deydinler Mahallesi´ndeki çalışmanın bitmesiyle birlikte 2017 yılı içinde İNGAZ olarak İnegöl´e 9 milyon liralık yatırım yapmış olacağız. Kutu bağlantıları, şehir merkezinde yeni açılan sokakların ilave yedekleme hatları, istasyonlar gibi altyapı çalışmaları da yapıldı? şeklinde konuştu.

2 YILDA 99 MİLYON METREKÜP DOĞALGAZ

2017 yılının soğuk geçmesinden dolayı doğalgaz tüketiminde bir artış olduğunu belirten İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, ?İnegöl´de 2016 yılı kış sezonunda 45 milyon 860 bin, 2017 yılı kış sezonunda ise 53 milyon 560 bin metreküp doğalgaz tüketildi. Abone artışı oranından daha fazla bir gaz tüketimi artışı var. Şuan itibariyle İnegöl´de 62 bin abonemiz var. Son bir yıl içerisinde 5 bin 100 yeni abonemiz oldu? diye konuştu.

ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ 7/24 ÇALIŞIYOR

Doğalgaz dağıtım şirketi olarak vatandaşa 7/24 hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Faruk Coşkun, ?Bu anlamda 187 acil müdahale ekiplerimiz vardiyalar şeklinde ihbarları değerlendiriyorlar. Vatandaşımıza emniyetli ve güvenli gaz kullanımını sağlıyorlar? dedi.

DOĞALGAZ HAVA KİRLİLİĞİNİ BİTİRDİ

İnegöl´de 10 yıllık süreçte hissedilir bir şekilde hava kirliliğinde azalma olduğunu belirten Coşkun, ?İnegöl´ün nüfusu 236 bin. Bu 236 bin nüfusun yaklaşık 200 bini doğalgazla ısınıyor. Bu nüfus olarak değerlendirdiğimiz de önemli bir rakam. Gözle görülür, elle tutulur, hissedilebilir bir hava da iyileşme var. Ben 2004 yılında bu şehre geldim. Geldiğimiz de göz gözü görmüyordu. Şimdi ise artık havası temiz. Daha da temizleneceğine inanıyorum. Vatandaşlarımızdan bu konuyla alakalı destek bekliyoruz. Mali durumu çok uygun olmayan vatandaşlarımız sobadan doğalgaza geçmek istemiyorlar. Vatandaşlarımız kendilerini kat kaloriferi dediğimiz kombili sistem de zorlamasınlar. Doğalgaz sobası kullansınlar. Hem daha ekonomik olacak hem daha fazla konfor yaşayacaklar hem de çevreyi daha az kirletmiş olacaklar? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36