40 Yıllık Tarih Kitap Oluyor

40 Yıllık Tarih Kitap Oluyor

Gençlergücü Spor Kulübü iftar geleneğini sürdürdü. Yemekte ayrıca Gençlergücü´nün 40 yıllık tarihini anlatacak olan kitabın tanıtımı yapılarak protokolü imzalandı.

Önceki akşam Oba Kır Bahçesi´nde düzenlenen yemeğe AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katılım gösterdiler.

GELENEK SÜRÜYOR

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Gençlergücü Spor Kulübü Başkanı Ayhan Çamlıdağ, ?Geleneksel hale gelen iftar programlarımıza bir yenisini daha ekledik. Katılım gösteren herkese teşekkür ederiz. Allah ibadetlerimizi kabul etsin? dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİ

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, ?Gençlergücü kulüp başkanı ve yöneticilerini kutluyorum. Birlik ve beraberlik örneği sergiliyorlar. İnşallah birlik ve beraberlikleri sürer ve daimi başarılar elde ederler. Başarıların kalıcı olması lazım. Altyapıya önem vererek ve bütçe disiplinini uygulayarak başarıyı devam ettirmeleri lazım. Yaşlı futbolcularla geçici başarılar çok önemli değildir. Altyapıya, gençlere önem vererek uzun yıllar başarılı olmamız gerekiyor. Gençlergücü öyle bir camia ki geçmişte başkanlık yapan arkadaşlarımız şuanda yönetimdeler, birlik, beraberlik ve ahenk var. Kendilerini kutluyorum? şeklinde konuştu.

ESKİ İLE YENİNİN KAYNAŞTIĞI YER

AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, ?Gençlergücü kulübü hem Bursa´da, hem İnegöl´de birlik ve beraberlik denildiğinde ilk akla gelen kulüptür. Her organizasyonlarına geldiğimde hem eski dönemde görev yapan arkadaşlar yerinde duruyor hem de yanlarına yeni arkadaşlar ilave oluyor. Kulübün yönetim kuruluna baktığımızda şuanda bile belki 10 taneye yakın başkanlık yapmış arkadaşımız var. Allah hepsinden razı olsun. Hepsi başkanlık yaptım, yöneticilik yaptım, futbol oynadım deyip bir dahaki sezon bayrağı başkasına devredip kenara çekilmeyen arkadaşlarımız. Gençlergücü, eski ile yeniyi, geçmiş ile geleceği kaynaştırmayı başaran nadide kulüplerimizden bir tanesi. Milli ve manevi değerlerimize de sahip çıkmasıyla amatör camiaya en güzel örnekler veren bir kulübümüz. Allah nasip etti bu kulübün başkanlığını da yaptım ama Gençlergücü Spor Kulübü benim ilk formasını giydiğim kulüptür. 78´lerde İrfan Kocabıyık hocamızın talebeleri olarak sahaya çıkmıştık. Şampiyonluklarımızın devam etmesini temenni ediyoruz. Ayhan Başkanımıza ve yönetimlerine başarılar diliyorum? diye konuştu.

40 YILLIK TARİH SAYFALARA DÖKÜLECEK

Gençlergücü Spor Kulübü´nün 1977´den 2017´ye kadar geçen 40 yıllık tarihinin kitabını yazacak olan Kütüphane Müdürü Kenan Kahraman ise, ?Birliktelikten güç doğuyor. Her yıl geldiğimizde yine bu güzelliği, dostluğu görmek istiyoruz ve göreceğimize inanıyoruz. İnegöl´ümüzde çeşitli kategorilerde oynayan kulüplerimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz. İnegöl´e geldiğim günden beri çeşitli kültürel eserler yazıyorum. 8 tane basıldı, 9´uncusunu İnegöl Mobilyası olarak hazırlıyoruz. 10´uncusu da Gençlergücü´nün kitabı olacak. Kulübün 40 yıllık mazisini yazmamı istediler, düşündüm. Birkaç kulübe daha önceki yıllarda teklif etmiştim. Kitaplarımın hepsi ayrı konularda, birbirlerine benzemez. Hep bir spor kitabı yazmak istemiştim. Kendim de eski sporcuyum. Kamuran Bey bana böyle bir taleple geldiğinde çok sevindim. Araştırmalarda bulundum. Bugüne kadar herhangi bir kulüp hakkında benim yazacağım kitap şeklinde hiçbir kitap yok. 1 aylık bir araştırma gerçekleştirdim. Milli Kütüphane arşivine bakıp örnek aradım, bulamadım. Kendi tecrübelerimi de masaya koyarak yazabilirim dedim. Bu kitabı yazmak için heyecan duyman gerekiyor. Ben anlatırken bile tüyerim diken diken oluyor. Bu heyecanı duymazsanız kitap değil makale bile yazamazsınız. Bana bu teklifi getiren Gençlergücü kulübüne teşekkür ediyorum. 30 yıldan beri İnegöl´e hizmet ediyorum, bu 10´uncu kitabım olacak. Yılsonunda emekli oluyorum. En kısa zamanda bu kitabı bitirip, elime almak istiyorum. Gençlergücü Spor Kulübüne başarılar diliyorum. Çok güzel bir eser olacak. 300 sayfalık olması düşünülüyor? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kitabın protokolü imzalandı.

Haber ve Fotoğraf: OnurhanBAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07