40 Dakikada Gökyüzünü Öğrendiler

40 Dakikada Gökyüzünü Öğrendiler

İnegöl Belediyesi, Türkiye’de ilk kez bir belediye organizasyonu olarak gerçekleştirilen Yıldız Evi projesi ile İnegöl’de yaklaşık bin ilköğretim öğrencisine gökyüzünü tanıttı.

İnegöl Belediyesi, daha önce Türkiye’de hiçbir belediye tarafından yapılmamış olan ‘Yıldız Evi’ gösterisi ile ilköğretim öğrencilerine yıldızları ve gökyüzünü tanıttı. Geçtiğimiz hafta başında başlayan gösteriler Perşembe gününe kadar devam ederken, bin civarında öğrenci bu etkinlikte Yıldızları tanıdı.

Türkiye’de İlk İnegöl Belediyesi Uyguladı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Astro Fizikçi Murat Alev ile emekli öğretmen Zeynep Kasırga ve emekli öğretmen Ayten Alev tarafından gösterimi yapılan Yıldız Evi etkinliğini ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, yapılan bu etkinliğin İnegöl Belediyesinin Bilim ve Teknoloji etkinliği olduğunu belirterek; “İnegöl’de İlköğretim düzeyindeki öğrencilere yönelik bir etkinliktir bu. Etkinlikteki amacımız ise; çocukların gökyüzünü tanıması ve yıldızları tanımasıydı. Öğrencilerimiz bu etkinlikle yıldızları, gökyüzündeki yıldız gruplarını öğrendiler ve değişik bir heyecan yaşadılar. Bu etkinlikle toplam bin ilköğretim öğrencisine ulaşmayı hedeflemiştik. 9 Ocak Pazartesi gününden itibaren saat 10.00’da başlayan etkinliklerimiz 17.00’a kadar grup grup öğrencilerimize sunuldu. Perşembe günü etkinliklerimiz son buldu. Bu etkinliğin bir özelliği de; bu eğitim daha önce Türkiye’de birçok özel okul ve şirketlere verilmiştir. Fakat Türkiye’de ilk defa bir belediye organizasyonu ile çocuklarımıza ulaşılmıştır. İnşallah faydalı olmuştur” dedi.

40 Dakikada Gökyüzünü Öğrendiler

Gösteriyi yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Astro Fizikçi Murat Alev ise; burada çocukların çok uzun süre dış mekânlarda kalarak dahi öğrenemeyecekleri şeyleri, sıcak, okullarına yakın mekânlarda hızlandırılmış bir şekilde yapamaya çalıştıklarını kaydederek; “Kutup Yıldızını bulmayı öğreniyorlar, yıldız haritasını kullanarak yıldız takımlarını bulmayı öğreniyorlar. Yıldızların gece boyunca yer değiştirdiklerini, güneş gibi, ay gibi onların da doğudan doğup batıdan battığını görüyorlar. Bu arada yıldızların ve burçların ne olduğunu kısaca 40 dakika gibi bir sürede görmüş oluyorlar. Çocuklar bundan çok mutlu oluyorlar” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07