40 Hadis Sergisi Kent Müzesinde Açıldı

40 Hadis Sergisi Kent Müzesinde Açıldı

İshakpaşa Kur’an kursu öğreticisi Sevinç Eren’in hazırladığı ‘kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku’ konulu 40 hadis sergisi, Kent Müzesi’nde açıldı.

İshakpaşa Kur`an kursu öğreticisi Sevinç Eren, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku’ konulu bir sergi hazırladı. Sergi, İlçe Müftülüğü ve İnegöl Belediyesinin de destekleri ile Cumartesi günü İnegöl Kent Müzesinde açıldı.

 

Sergi açılışına; İlçe Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkanı Alniur Aktaş, İlçe Müftüsü Bayram Canbey, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Müftü Bayram Canbey, Kutlu Doğum haftasının 1980’li yıllardan bu yana kutlandığını belirterek; “Hafta, çeşitli etkinlik ve programlarla coşkulu kutlanıyor. İlçemizde de geçen senelerde olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlu doğum haftasını kutlayacağız. Kutlu Doğum haftası kutlamaları kapsamında Hz. Peygamber (s.a.s)’in mübarek sözlerinden oluşan 40 hadis sergisini açıyoruz. 40 hadis dini kültürümüzde ve edebiyatımızda önemli bir yer tutuyor. Hz. Peygamber (s.a.s), ‘ümmetimden kim kırk hadis ezberlerse, Allah onu âlimler ve fakihler arasında diriltsin’ duasında bulunmuştur. Bu duaya erişebilmek için pek çok alimler tarafından hadisi şerifler derlenmiştir” dedi.

 

40 RAKAMININ SIRRI

Kırk hadis geleneğinin dini kültürümüz ve edebiyatımızda da önemli bir yere sahip olduğuna da vurgu yapan Müftü Canbey, şöyle konuştu: “Çeşitli konularda birçok kırk hadis derlemeleri yazılmıştır. Bu hadislerle Müslüman adeta, kırk basamaklı düşünsel bir çileye davet edilir. 40 rakamı kültürümüzde önemli bir yer tutar. Allah, peygamberleri insanlar içerisinden seçerken, 40 yaşına ulaşmış olanları peygamber olarak seçmiş ve görevlendirmiştir. İnananların sayısı 40’a ulaştığında İslam’ın yayılması kabul edilmiştir.”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, serginin oluşmasında emeği geçen İshakpaşa Kur`an Kursu öğreticisi Sevinç Eren’e teşekkür ederek, “Kutlu Doğum haftası ile alakalı ilçemizde 10 günden önce hareketlilik başladı. Bu da beni mutlu ediyor. Kutlu Doğum haftası kapsamında farklı farklı programlar hazırlanıyor. Artık vaaz edilip dinlenilen bir ortamdan ziyade, çok farklı aktiviteler yapılıyor. İlçe Müftülüğü Pazartesi günü saat 11.30’da haftanın açılışını yapacak. Kutlu Doğum haftası, İnegöl’de farklı programlarla icra ediliyor. Cenab-ı hak bu programlarla Peygamberimizi daha iyi anlamayı, onun hayatını kendimize rehber edinmeyi bizlere nasip etsin” dedi. 

30 yıldır Kutlu Doğum haftasının kutlandığının altını çizen Kaymakamı Aziz İnci de, “Yüce Peygamberimizin doğumunun yıldönümü vesilesi ile bir araya geliyoruz. Bu etkinlikler sadece camilerde yapılmıyor, dışarıda da yapılıyor. Kutlu Doğum haftasında, Peygamberimizin insanlığı aydınlatan hayatı ile sözleri anlatılıyor. Böylece bu haftanın bereketinden ve aydınlığından hepimiz yararlanıyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Kaymakam İnci, ‘Kardeşlik Ahlakı Ve Kardeşlik Hukuku’ konulu 40 hadis sergisini hazırlayan İshakpaşa Kur’an kursu öğreticisi Sevinç Eren’e plaket takdim etti. Sergi kurdele kesimi ile açıldı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07