40 YILLIK HASRETİ GİDERECEKLER

40 YILLIK HASRETİ GİDERECEKLER

İnegöl Belediyesi, 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan 35 İnegöllü gaziyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine götürecek.

 

 İnegöl Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda gezi programı hakkında bilgi veren Başkan Alinur Aktaş; Bugün İnegöl'deki Kıbrıs gazilerimizle bir araya geldik. Daha önceden de dernek kuruluşundan sonra kendileriyle paylaştığımız gibi, gazilerimize yönelik bir Kıbrıs gezisi düzenlemeyi kendilerine ifade etmiş, karşılıklı planlamıştık. Bugün bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ESKİ GÜNLERİ YÂD EDECEKLER

Aktaş konuşmasının devamında; Öncelikle 12-14 Mayıs tarihleri arası iki gece üç günlük Kıbrıs seyahati ile alakalı, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel'in sorumluluğunda, İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanımız Selami Seymen'in önderliğinde 35 kişilik gazi heyetimiz inşallah Kıbrıs'a gidecekler. Gezi öncesinde ağabeylerimizle bir araya gelelim, son bir değerlendirme yapalım istedik. Yavru vatanın bugün dimdik ayakta durmasının müsebbibi olan gazilerimizi ne kadar onore etsek azdır diye düşünüyorum. İnegöl'deki ağabeylerimizin muhakkak suretle orada çok ciddi ve çabaları ve gayretleri oldu. Dönem dönemde yaptığımız etkinliklerle o eski günleri yâd ediyoruz, hatırlıyoruz, onlar bu vesileyle de o eski günleri bize tekrar hatırlatmış oldular” şeklinde konuştu.

DOLU DOLU BİR PROGRAM HAZIRLANDI

Gazilerin 40 yıl aradan sonra Kıbrıs'a gidecek olmalarının mutluluğunu ve heyecanını paylaştığını belirten Aktaş; İnşallah kazasız, belasız, sorunsuz bir gezi olur. Bizler de sözümüzün yerine getirmenin rahatlığını ve mutluluğunu yaşarız. Gazilerimiz orada tabi kendi gazi kıyafetleriyle resmi ve şehitlik ziyaretlerini yapacaklar ve dolu dolu bir programla inşallah İnegöl'ümüze dönecekler. Ben tekrar katılan tüm gazilerimize huzurlarınızda teşekkür ederken, sorunsuz, problemsiz bir gezi olmasını temennisiyle katılan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BÜYÜK NEZAKET

Toplantıda konuşan Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Teşkilat Sorumlusu Çetin Dizdaroğlu ise; Öncelikle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ve Bursa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer Uyar'ın selamlarını getirdim. İnegöllü gazilerimize göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederiz. 40 yıl önce orada bir Cumhuriyet kuran bu kahraman gazileri 40. yılında Kıbrıs'a götürmeniz çok büyük bir nezaket, çok büyük bir değer olduğunu düşünüyorum. Gaziler olarak aradan geçen 40 yılın sonunda Kıbrıs'a tekrar gidecek olan gazi arkadaşlarımız biliyorum ki bugünden heyecan içerisindeler. Bu sebepten arkadaşlarım ve derneğim adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07