www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

442 AYRI FİRMAYA, 7 BİN 514 KATALOG DAĞITILDI

442 AYRI FİRMAYA, 7 BİN 514 KATALOG DAĞITILDI

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Modef Expo fuarında 442 firmaya 7 bin 514 adet katalog dağıttıklarını söyledi.

17-23 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen Modef Expo Mobilya Fuarına iştirak edemeyen mobilyacıların kataloglarını dağıtarak firmalara katkıda bulunduklarını kaydeden Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Fuar süresince 17 firmanın toplam 7 bin 514 katalog dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 442 firmanın tüm bilgileri ayrı ayrı kayıt altına alınarak, bir dosya haline getirildi ve katalogları dağıtılan firmalara bu gün dosyaları teslim ediyoruz. Fuarda yer alan kadar, çeşitli sebepler ile yer bulamayan firmalarımıza bu tarz hizmet vererek bir nebze olsun ticaretlerine katkıda bulunmak ve üyelerimizin hizmetlerimizden memnun olduklarını gösteren ifadeleri bizleri mutlu etmektedir” dedi.

BEBKA Projesi Uygulamaya Geçiyor

Öte yandan, Mobilyacılar Odası’nın BEBKA ile ilgili çalışmalarına da değinen Özcan Ayhan, bu kapsamdaki İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı konulu eğitim seminerinin kesin tarihlerini de açıkladı. Oda olarak 18 Ekim 2011 Tarihinde BEBKA Bursa Hizmet Müdürlüğüne yaptıkları başvuru sonucunda, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı konulu eğitim seminerlerinin 1-2-8 Aralıkta yapılması kararının alındığını dile getiren Ayhan; “Projeden toplam odamız üyesi olan 30 firma sahibi ve 2 çalışanı faydalanacaktır.

Eğitimler, Odamız ve Mavi Akademi Yönetim İstihdam Danışmanlık LTD ŞTİ ile birlikte yapılacaktır” diye konuştu.

Seminerlerin Katılımcılara Faydası

 “Verilecek İş Güvenliği Eğitimi ile çalışanların daha dikkatli olması sağlanacak. Ayrıca, yapılan eğitim ile olası tehlikelerin farkında olması, kaza, yaralanma ve maddi hasar oluşturacak tehlikeli durumlar için önlemler alınması, kaza anında yapılması gereken hal ve hareketlerin kavranması, acil müdahale durumları ve iş güvenliği yasal mevzuatları da bu eğitimler sonunca kişilere kazandırılacak.”

Seminerin Sağladığı Gereksinimler

Firmalara İş Güvenliği ve İşçi sağlığı eğitiminin sağladığı gereksinimler ise şöyle;

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu eğitimlere önem vermesi ve denetimlere tabi tutması, firmaların alacakları Garanti Belgesi ve TSE alımlarında gelen denetmenlerin İş Güvenliği ve İşçi sağlığı eğitimlerinin kayıtlarının isteyecek olması, olası İş kazalarında ilgili Bakanlık müfettişleri öncelikli olarak İş Güvenliği ve İşçi sağlığı eğitimi ile risk analizi raporlarını istemektedir. Kayıt Esnasında üyelerden istenecek Belgeler ise; “Vergi Levha Fotokopisi, Oda Kayıt Belgesi, Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve Çalışan personelin SSK Giriş Belgesi.”

Son olarak eğitim süresinin 3 gün olacağını ve firmaların 10 firma ve çalışanları ile 1 gün eğitim alacaklarını dile getiren Özcan Ayhan, eğitim sonunda katılımcıların sertifikalarını da alacaklarını duyurdu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19