5 BİN 836 KİŞİ YÜKSEKÖĞRETİM İÇİN YARIŞTI

5 BİN 836 KİŞİ YÜKSEKÖĞRETİM İÇİN YARIŞTI

2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) ilk aşaması tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de büyük bir heyecan ile gerçekleştirildi. İnegöl’de 20 ayrı okulda 324 salonda gerçekleştirilen sınava toplam 5 bin 836 kişi katıldı

2014 YGS’nin ilk aşaması dün tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de büyük bir heyecan ile gerçekleştirildi. 5 bin 836 kişinin büyük umutlarla girdiği sınav sonrası açıklamalarda bulunan ÖSYM İnegöl Koordinatörü, U.Ü. İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat, sınav sürecinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

2014 üniversite giriş sınavının birinci aşamasının gerçekleştirildiğini belirterek konuşmasına başlayan ÖSYM İnegöl Koordinatörü, U.Ü. İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Şuan da İnegöl’de YGS devam ediyor. Geçen sene özellikle KPSS’de gözetmen ve salon başkanlarından çok sayıda gelmeyenler olmuştu. Tabi bu bizim için bir sorun teşkil etti. İlgililerle konuşuldu. Dolayısıyla bu yıl buna karşın alınan tedbirler sonucunda gerek ÖSYM’nin aldığı tedbirler gerekse bizim daha önceden Milli Eğitim ile görüşerek aldığımız önlemler sonucunda sınava daha rahat başladık. Şuanda sınava gelmeyen hiç kimse yok. Sadece bir gecikme var. Yedek gözetmenler gerektiği ölçüde hatta daha çok bulunuyor. Sınavlar başladı. Bütün adaylarımıza başarılar diliyoruz. Bu sınavın da sağlıklı, başarılı bir şekilde sonuçlanmasın temenni ediyoruz. Bilindiği gibi bu birinci aşamadır. İkinci aşaması olacak. Fakat o sınava girenlerin sayısı azaldığı için merkezlerde yapılıyor. Dolayısıyla İnegöl’de şuanda bu birinci kısmı YGS yapılacak ve ikinci sınavda büyük ölçüde öğrenciler azaldığı için Bursa’da yapılacak” dedi

 

BU İHTİMAL SÖZ KONUSU DEĞİL

Paralel yapının sınavı provoke edeceği, sınavda görevli öğretmenlerin sınava gelmemesini sağlanacağı şeklindeki söylentilerin sorulması üzerine konuşan Canbolat, “Böyle bir söylenti olmuş olabilir, ama biz buna hiç ihtimal vermedik. Bu esasen bizim öğretmenlerimizin düşünebileceği bir şey de değildi. Böyle bir ihtimal söz konusu değildi. Ama ona rağmen tabi önlemler alındı. Bizim burada merkezde bekleyen çok sayıda yedek gözetmenimiz mevcut. Okullarda da aynı durumda. Hiçbirine görev düşmüyor. Çünkü bütün görev alan öğretmenlerimiz görev bilinciyle işlerini yapıyorlar. Dolayısıyla o söylentiler bizim de kulağımıza gelmiştir. Ama olacağını düşünmüyorduk. Nitekim de memnuniyet verici bir şekilde böyle bir sonuç aldık. Dolayısıyla sınavlar sağlıklı, gayet kurallara uygun bir şekilde yapılıyor. Tabi ÖSYM her geçen gün yeni önlemler alıyor. Örneğin dün sınav soruları geldi. Onları biz burada saklıyoruz. Elektronik sistemlerle merkezin Ankara’dan gözetimi dâhilinde kapılar açılıp kapanıyor. Dışarıya da 2 kamera ilave edildi. Sınav sorularının saklandığı yerde de yine kameralar var. Yani çok şeffaf bir şekilde bu sınavlar yapılıyor. Şundan herkesin emin olması gerekir ki, bu sınavlar ÖSYM’nin özellikle vurguladığı hak ve adalet ölçülerinde yapılan sınavlar. Bu konuda da büyük titizlik gösteriliyor. Bu kadar yıl çalışan, bir hedef koyan çocuklarımız çok emin olsunlar ki, ileriye dönük bu sınavlarda herhangi bir şaibe olmaksızın hak ettikleri sonuçları alacaklardır” şeklinde konuştu.

 

5 BİN 836 ÖĞRENCİ SINAVA GİRİYOR

Sınavın İnegöl’de 20 ayrı binada ve 324 salonda yapıldığını belirten Canbolat, “5 bin 836 aday sınava girdi. Gözetmen, salon başkanı, bina sınav sorumlusu, hizmetlileri de dâhil edersek yaklaşık 800 kişi bu sınavda görevli. Herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Dolayısıyla ben ÖSYM İnegöl Koordinatörü olarak bütün katılımcılara, görev alanlara teşekkür ediyorum. Herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapıyor” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68