5 bin fidan 5 dakika sürmedi

5 bin fidan 5 dakika sürmedi

İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün ‘Daha yeşil Türkiye, daha yeşil bir Bursa için sizde fidan dikin’ sloganıyla başlattığı ücretsiz fidan dağıtımları Perşembe Pazar yerinde izdihamı aratmayan görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar fıstık çamı ve selv

İl Çevre Orman Müdürlüğü’nün ağaçlandırma seferberliği kapsamında başlattığı fidan dağıtımı vatandaştan büyük ilgi gördü. Dün kapalı Pazar alanı Mer-Pa’da kurulan Perşembe pazarı girişinde 4 bin fıstık çamı ve bin adet selvi olmak üzere dağıtılan 5 bin adet fidan dağıtıldı. Pazar yerinde alışveriş yapan ve özellikle köylü pazarı bölümünde ürünlerini sergileyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fidanlar kısa sürede tükendi. 5 bin adet fidan 10 dakikada bitti. Vatandaşlar, fidanlardan almak için adeta birbirleri ile yarıştılar. Orman İşletme Müdürlüğüne ait iki araçla Pazar alanına getirilen fidanlar, araçların yanaşmasına bile vakit kalmadan vatandaşların yağmasına uğradı. Fidanların ücretsiz dağıtıldığını öğrenenler kapış kapış fidan alırken, araçların üzerindeki görevliler vatandaşlara fidan vermeye yetişemedi. Sıra bekleyemeyen sabırsız vatandaşlar son çare olarak araçların üzerine tırmanarak kendi fidanlarını kendileri almak için yarıştılar.

Ücretsiz Fidan Dağıtımları Talebe Göre Devam Edecek

Ücretsiz fidan dağıtımında görevli olarak bulunan İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne bağlı İnegöl Ağaçlandırma Mühendisliğinde görevli orman mühendisi Esin Tamtürk, fidan dağıtımı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün ağaçlandırma çalışmaları kapsamında İnegöl’de 4 bini fıstık çamı ve bin tanesi ise selvi olmak üzere toplam 5 bin adet fidan dağıtımı yapıldığını belirten Tamtürk, Perşembe Pazar yerinde yapılan bu çalışmada dağıtılan fidanların Yenişehir orman fidanlığından getirildiğini söyledi.  Geçen hafta da fidan İnegöl’de fidan dağıtımının yapıldığını kaydeden Tamtürk, “Amacımız, ağaç dikimini arttırmak ve insanlara ağaç sevgisini aşılamak. Bu uygulama, Bakanlığımızın ağaçlandırma seferberliği kapsamında yaptığı bir çalışmadır. Fidanlarımız vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Geçen hafta da İnegöl’de bir kısım dağıttık ve ilerleyen haftalarda da talebe göre dağıtımlarımız devam edecek” dedi.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04