www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

65 YAŞ ÜZERİNE TAHSİLAT KOLAYLIĞI

65 YAŞ ÜZERİNE TAHSİLAT KOLAYLIĞI

İnegöl Belediyesi, 1 Haziran tarihinde sona erecek olan Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklâm Vergisinin 1. taksitleriyle ilgili ödeme yapmak isteyen 65 yaş üzeri vatandaşların talep etmesi durumunda tahsilat için evlerine gidecek.

Belediyelerin önemli gelir kaynaklarından olan Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklâm Vergisinin 1. taksitlerinin ödeme süresi 1 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam ediyor. Tüm dünyada etkili olan covid-19 salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar ve zorunlu olmadıkça evlerinizden çıkmayın uyarıları nedeniyle vatandaşlar ödemelerini yapmakta güçlük çekiyor. Sağladığı teknolojik altyapı ile internet üzerinden sorgulama ve ödeme alan İnegöl Belediyesi, bu süreçte 65 yaş üzeri vatandaşları da düşünerek yeni bir uygulama başlattı. Evlerden tahsilat uygulaması start aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, 1 Haziran tarihinde sona erecek vergi ödemelerini yapmak isteyen 65 yaş üzeri vatandaşların evlerinden tahsilat yapılacağını ifade ederek, “Bilindiği üzere koronavirüs salgını nedeniyle¬ sokağa çıkma anlamında kısıtlamalı günlerden geçiyoruz. Bu süreçte 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza da evden çıkmak yasak. 1 Haziran tarihinde Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklâm Vergilerinin ödemeleri için son gün. Bu konuda o kadar hassas vatandaşlarımız var ki, yıllardır bir gün dahi ödemelerini geciktirmemişler. Bu duyarlı vatandaşlarımızın virüs sürecinden etkilenerek ödemelerinin gecikmemesi adına yeni bir uygulama yapma gereği duyduk. 65 yaş üzeri evlerinden çıkma kısıtlaması olan vatandaşlarımız, vergilerini ödemek isterlerse ekiplerimiz evlerine giderek makbuz karşılığı tahsilatı yapacaklar” dedi.

İŞLEMLER NASIL YAPILACAK?
Evden tahsilatın nasıl yapılacağı konusunda da bilgi veren Başkan Taban, “Ödeme yapmak isteyen 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, 153 nolu hattımızdan bizlere ulaşıp kimlik bilgileri ve ödeme konusu hakkında bilgileri verecekler. Buradan alınacak başvuru ile kişinin borç miktarı çıkarılıp vatandaşımıza bilgi verilecek. Ödeme yapacağım diyen vatandaşlarımızın da evlerine gidilerek makbuz karşılığında ödemeleri gerçekleştirilmiş olacak” açıklamalarında bulundu.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19