www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

6 Aylık Umreci Kutsal Topraklara Uğurlandı

6 Aylık Umreci Kutsal Topraklara Uğurlandı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri’nin sömestr tatilinde öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik düzenlediği özel Umre turuna İnegöl’den 15 kişi katıldı. 15 umrecinin içerisinde en çok ilgi çeken ise, kafilenin en küçüğü 6 aylık Sevde Nari

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri tarafından sömestr tatilinde öğretmen, öğrenci ve velilerin umreye gidebilmeleri için düzenlenen 10 günlük özel umre turuna katılan vatandaşlar, dün kutsal topraklara uğurlandı.

İnegöl’de yakınlarının sevinç gözyaşları ile uğurlanan 15 umreci içerisinde, en çok dikkat çeken umreci ise kafilenin en küçüğü 6 aylık Sevde Narin oldu. Babası Aydın Narin, Annesi Gürcan Narin ve 7 yaşındaki ablası Asude Narin ile birlikte henüz 6 aylıkken kutsal topraklara gitme şansı bulan minik Sevde, vatandaşların da büyük ilgisini çekerken, kafilenin bir diğer minik yolcusu 1 buçuk yaşındaki Yavuz Selim Çevik de umre yolculuğunun maskotu haline geldi.

 

 2012 yılının ilk umre organizasyonu olma özelliğini de taşıyan bu umre turu, sadece öğretmen, öğrenci ve veliler için düzenlendi. 10 gün sürecek umrenin ilk 5 gününün Medine’de kalan 5 gününün de Mekke’de geçirileceği ve 4 Şubat’ta dönüş yapılacağı öğrenildi.

Dün saat 12.00’da Fatih Camii önünden uğurlanan umreciler, ilçe müftüsü Bayram Canbey tarafından yaptırılan dua ile otobüse bindi.

Dua öncesi bir açıklama yapan kafile başkanı Gürsu Müftüsü İsmail Yıldırım; “2012 yılının ilk Umre kafilesi olarak bugün yola çıkıyoruz. Bugün saat 21.00’de Sabiha Gökçen Havaalanından Medine’ye yola çıkacağız. 5 gün Medine’de kaldıktan sonra Mekke’ye geçeceğiz. 5 günde Mekke’de ibadetlerimizi yaptıktan sonra inşallah 4 Şubat’ta yurdumuza döneceğiz” dedi.

Bu Umre turunun öğrenci, öğretmen ve velilere mahsus bir tur olduğunu vurgulayan Yıldırım; “Bu sene ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı sömestr tatilini değerlendirerek Umreye gitmek isteyen öğretmen, öğrenci ve velilerini Umre’ye götürmeyi planladı. Güzel bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Bizim kafilemiz Bursa’dan 101 kişi, 15 kişi İnegöl’den, 4 kişi Yalova’dan, 30 kişi Kocaeli ve 138 kişi de İstanbul’dan olmak üzere toplam 288 kişiden oluşmaktadır. Allah herkese nasip etsin. Güzel bir havada inşallah yolculuğumuza başlayacağız. Her Müslüman’ın gönlünde Kabe’ye gitmek, Beytullah’a yüz sürmek aşk seviyesinde vardır. Allah gittikten sonrada buna layık olarak yaşamayı herkese nasip etsin. Çok güzel bir tevafuk var” diye konuştu.

 

Kafilenin en yaşlı ve en küçük umrecilerinden de bahseden İsmail Yıldırım; “Kafilemizde 84 yaşında Bursa’dan katılan Ayşe Gökmen var. Birde İnegöl’den bir öğretmen çocuğu olan 6 aylık Sevde Narin kızımız var. Buda çok hoş bir şey. Bize şevk, teşvik ve sevinç vesilesi olacak” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19