www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

6 İŞ YERİNE 1 AY MÜHLET

6 İŞ YERİNE 1 AY MÜHLET

İnegöl’deki pide ve kebap salonlarını denetleyen İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 6 işyerine sıhhi şartlarını iyileştirmesi için 1 ay süre tanıdı.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 18-20 Mart tarihleri arasında İnegöl2de hizmet veren pide ve kebap salonlarına denetim gerçekleştirdi. Zabıta Müdürlüğü ile Belediye Veteriner Hekimliği işbirliğinde yapılan denetimlerde, toplam 42 adet iş yerine gidilerek denetim yapıldı.

Yapılan denetimlerde; işletme ve mutfağın genel temizlik ve hijyeni, muhafaza ve depolama hijyeni, personel hijyeni, alet ekipman hijyeni, ürün hijyeni, gibi hem insan sağlığını hem de çalışma koşullarını içeren konular titizlikle denetlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamasında denetimlerdeki amaçlarının vatandaşların hijyenik ortamlarda sağlıklı gıda tüketmeleri ve güven içinde beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olmak olduğunu belirtti. Şen ayrıca, pide ve kebap salonlarının şartlara uygun üretim yapıp yapmadıklarını kontrol ederek, halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmak istediklerini ifade etti.

6 İŞ YERİNE 1 AY MÜHLET

Şu ana kadar yapılan incelemelerde 42 adet iş yeri denetimi yapıldığını ifade eden Şen; ansızın gerçekleştirilen denetimlerde sıhhi şartların ve genel temizliğin zayıf olduğu 6 işyerine 1 ay süre verildiğini, bu süre sonunda yapılacak kontrollerde gerekli şartları yerine getirmeyen işyerleri hakkında; idari yaptırım uygulanacağı belirtti. Şen yapılan denetimlerde büyük problem doğuracak her hangi bir sorunla karşılaşılmamasının sevindirici olduğunu da sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19