7 OTOBÜSLE KÜLLİYE´YE ÇIKARTMA YAPTILAR

7 OTOBÜSLE KÜLLİYE´YE ÇIKARTMA YAPTILAR

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) tarafından Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 75. yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde anma programı düzenlenecek. Düzenlenecek programa İnegöl´den 7 otobüsle 280 kişi katılım gösterecek.

75 yıl önce dönemin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) lideri Josef Stalin tarafından ana vatanlarından sürgün edilen Ahıska Türklerinin yaşadığı acı günleri anmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde bugün bir program düzenlenecek. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ortaklığında düzenlenen program, 1944 sürgününde hayatını kaybeden Ahıska Türkleri için okunan dualar ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşması ile devam edecek programda resim, fotoğraf ve kültürel değerler sergisi açılışı, sürgün ile ilgili belgesel gösterimi ve Ahıska´ya özgü şiir ve müzik dinletileri yer alacak.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş, ?Ahıska Türklerinin yaşamış oldukları soykırımın 75. yılı münasebetiyle Dünya´nın 9 ülkesinde yaşayan Ahıskalıları ve ülkemizde yaşayan Ahıskalılar olarak yaklaşık 2500 kişilik bir kafileyle Külliyeye Cumhurbaşkanı´mızın da katılacağı bir anma programına gidiyoruz. Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımızla birlikte atalarımızın yaşamış oldukları bu soykırımı Dünya´ya daha iyi bir şekilde anlatacağız. Bizlerin yaşadığı sadece bir sürgün değil soykırımdır. Bu yüzden Dünya artık bilmeli ki Ahıska Türkleri 1944 yılında sürgün ve soykırıma maruz kalmıştır. Ben bu organizasyonda bizlere destek veren önceki dönem başbakan yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu´na, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a ve diğer ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bursa´dan yaklaşık 22 otobüsle külliyeye katılım sağlamak için yola çıkıyoruz. İnegöl´den ise 7 otobüsle 280 kişi külliyeye gideceğiz. Genel anlamda baktığımız zaman en çok katılımı İnegöl sağladı. Burada yaşayan halkımıza da ben hassasiyetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu akşam 19.00´da Cumhurbaşkanlığımız Külliyesi´nde Cumhurbaşkanımızla beraber atalarımızın yaşamış oldukları soykırımı tüm Dünya´ya haykıracağız. Ahıska´ya geri dönmemizle alakalıda tüm Dünya´dan destek isteyeceğiz. Ahıskalılar vatanlarına yerleşmek zorundadır. O topraklarda bizim atalarımızın kabirleri var? dedi.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07