www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

70 bin ağaç kurtarıldı

70 bin ağaç kurtarıldı

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte geri dönüşümün enerji tasarrufuna faydalarından söz eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehrimizde 2019 yılında toplanan 10 bin 615 ton ambalaj atıklarının geri kazanılması ile 732 ton sera ga

İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, her yıl Ocak ayının 2’nci haftasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası kapsamında geri dönüşüme de vurgu yapılan bir etkinlik düzenledi. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Belediye Başkanı Alper Taban ve beraberindeki heyete Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de eşlik etti.

İNEGÖL EN BAŞARILI ŞEHİR

BMKSM fuaye alanında hazırlanan mini sergide, öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları çalışmalara yer verildi. Burada çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, öğrencilerle birlikte bir açıklama yaparak enerji verimliliğine dikkat çekti. Taban, yenilenebilir enerji vurgusu da yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Enerji verimliliği haftası içerisinde bulunuyoruz. Ocak ayının ikinci haftasına gelen haftada, takvimde özellikle enerji haftasına, enerji verimliliğine atıfta bulunuyor ve bu konuda bilinç ve farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yapılıyor. Biz de bu çalışmaları aslında 2 yıldır görevde olduğumuz süre içerisinde sürekli olacak şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Bundan sonraki süreçte hem kaynaklarımızı daha dikkatli kullanmak, yenilenebilir enerji kavramını daha da özümsemek adına, beraberinde bu kaynakları da yeniden güncel ve ekonomik hayatımızda daha sağlıklı kullanabilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Özellikle ‘sıfır atık’ süreciyle başlayan, minimum atık elde etme ve elde edilen atıkları da geri dönüşüme kazandırma ile iyi bir noktaya doğru ilerlediğimizi ifade edebilirim. İnegöl olarak da bu konuda en başarılı şehir ve İnegöl Belediyesi olarak da en başarılı kurum olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

70 BİN AĞACIN KESİLMESİ ÖNLENİYOR

“Şehrimizde 2019 yılı itibariyle toplanan ambalaj atık miktarı 10 bin 615 ton. Bunun 4140 tonu kâğıt, 1273 tonu plastik, 743 tonu cam, 212 tonu da metalden oluşmaktadır. Tabi bunların ne anlam ifade ettiğini vurgulamak gerekirse; açıkçası bunların geri kazanılması ile 732 ton sera gazı, 1697 kw enerji tasarrufu, 70 bin 382 adet ağacın kesilmesi önlenmiş oluyor. Beraberinde 10 bin 350 m3’lük bir depolama alanı elde edilmiş oluyor. Plastiğin geri kazanılmasıyla yine sera gazında, enerji tasarrufunda, depolama ve varil petrol tasarrufunu elde etmiş oluyoruz. Cam ve metalle ilgili de benzer bir durum söz konusu. Dolayısıyla atıkların toplanması, tekrar bunların işlerlik kazanmasıyla bu enerji tarafında da daha tasarruflu kullanmış oluyoruz. Bu konuda başta Temizlik İşleri Müdürlüğümüz olmak üzere bu geri dönüşümleri, ambalaj atıklarını ve diğer atıkları arkadaşlarımız güzel bir organizasyon ile topluyorlar. Öğrencilerimizin de bu anlamda bir gayreti var. Hem okullarımızda hem evlerimizde öğrencilerimizin gayretleriyle geri dönüşüm bilinci arttırılıyor. Gelecekte çok daha iyi noktaya gelmesini arzu ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00