www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

70 YIL ÖNCEKİ RUHU TAŞIYORUZ

70 YIL ÖNCEKİ RUHU TAŞIYORUZ

3 Mayıs Türkçülük gününe ilişkin bir açıklama yapan İnegöl Ülkü Ocağı Başkanı Uğur Bayram, Türk milliyetçilerinin gayrı milli unsurlara karşı bugüne kadar gösterdiği net tavırda herhangi bir değişiklik olmadığını ifade ederek; “70 yıl önceki 3 Mayı

İnegöl Ülkü Ocağı Başkanı Uğur Bayram, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeni ile bir açıklama yaptı. Bayram, 70 yıl önceki 3 Mayıs ruhunun hala içlerinde olduğunu vurguladı.

 

3 MAYIS İŞKENCE VE CEFAYLA DOLU BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLDU

“Türk milliyetçiliği tarihinin bizce mihenk taşlarından olan ve aziz milletimizin yiğit ve cefakâr evlatları Türk milliyetçileri için manası çok yüksek olan 3 Mayıs 1944’ün 70. yıldönümünü yaşıyoruz” diyen Uğur Bayram, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Dönemin iktidarının farklı fikir ve düşüncelere gösterdiği tahammülsüz tutuma rağmen, Sovyet emperyalizminin esiri ve maşası durumundaki zihinlerin devlet içerisinde kadrolaşmasına göz yumulmuş, bölücü ve komünist faaliyetler bu dönemde ülkemizi karanlığa sürükleyebilecek bir boyut ve hız kazanmıştır. İşte böyle bir dönemde; ömrünü milletine ve inandığı değerlere adamış büyük dava adamı Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş ve diğer Türk milliyetçisi mütefekkirler, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehlikelere dikkat çekmiş, devlet yöneticilerine ve necip milletimize tarihi uyarılarda bulunmuşladır. 3 Mayıs 1944’te Türk gençliği, komünist ve materyalist akımlara karşı, Türk vatanında Türklüğü yargılamak isteyenlere karşı, bağımsız bir Türk Dünyası için haykırmıştır. 3 Mayıs 1944’te baskıcı siyasal koşullara rağmen Türk milliyetçileri, ülkemizde sivil ve demokratik muhalefetin ilk örneğini vererek Türk demokrasisine çok önemli bir katkıda bulunmuşlardır. 3 Mayıs 1944, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in de aralarında bulunduğu inançlı bir grubun, Türk milliyetçiliğini bir fikir ve duygu olmaktan çıkarıp hareket haline getirdiği tarihtir. Ancak 3 Mayıs, Türk milliyetçileri için işkence ve cefayla dolu bir dönemin de başlangıcı olmuştur. O günlerde milliyetçi kahramanların fedakârlıkları ve inançlarıyla vatan toprağına ektikleri tohumlar yeşermiş ve Türk milliyetçiliği gün geçtikçe güçlenerek bugünlere gelmiştir. Ancak bugün de Türk milliyetçilerine karşı var olan düşmanlığın azaldığını söylemek oldukça güçtür ve yine bugün de, Türk milletinin birliğinden ve vatanın bütünlüğünden rahatsız olan ihanet odaklarının karşısındaki yegâne güç Türk milliyetçileridir. Bu nedenle Türk milliyetçiliği ve milliyetçiler bugün de hedef tahtasındadır.”

 

Gayri milli unsurlara karşı gösterdikleri net tavrın bugün de değişmediğini ifade eden Uğur Bayram, “İyi bilinmelidir ki; Türk milliyetçilerinin gayrı milli unsurlara karşı bugüne kadar gösterdiği net tavırda herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bugün de aziz milletimize kast eden her türlü ihanetin karşısında Türk milliyetçileri yıkılmaz bir bent olarak durmaktadır. 70 yıl önceki 3 Mayıs ruhunun bugün de içimizde olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte milletimiz çok ciddi, çetin günler yaşamakta, Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısına yönelik saldırılar her geçen gün artmakta, milletimizin kimliğini oluşturan kurumlar bir bir tahrip edilmek istenmekte, Türkiyelilik, anayasal vatandaşlık gibi yapay tanımlamalarla bölücü zihniyete alt yapı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Fakat iyi bilinmelidir ki; milletimizin uzun tarihi serüveni içerisinde pek çok kez sıkıntılı dönemler olmuştur. Ancak, şükürler olsun ki aziz Türk milleti, bu dönemlerin hepsini de aşmasını bilmiş, milletin varlık ve birliğini, devletin bekasını ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünü temin etmiştir. Elbette ki bundan sonra da aynı şekilde, varlık ve bekasına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edecek kuvvet ve kudrete de sahip olacaktır. Bunu da her zaman olduğu gibi bu milletin fedakâr, cefakâr ama hep asil ve vakur evlatları olan milliyetçiler sağlayacaktır. Cennet mekan Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş 3 Mayısla ilgili yapılan bir röportajda ‘Son olarak Türk Milliyetçilerine vereceğiniz bir mesaj var mı?” sorusuna şu cevabı vererek bu günün önemine dikkat çekiyor: “3 Mayıs milletimizin kurtuluşu. yükselişi, hızla kalkınması ve yaşaması için yegane kuvvet kaynağının Türk Milliyetçiliği olduğunun anlatılması için bir fırsat, bir vesiledir. Ayrıca eskilerin hatalarını anlatmak, onlardan ders alarak bundan sonraki Türk Milleti’nin hayatında o hataların meydana gelmesine imkan vermemek için düşünülmüş ve bayram yapılmıştır. Türk Milliyetçileri her yıl 3 Mayıs gününü bayram olarak kutlayacaklardır. Türk milletinin kuvvet kaynağı olan Türk Milliyetçiliği ülküsünü gençliğe anlatacaklardır, açıklayacaklardır…’ demişti. Bu duygu ve düşüncelerle başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey ve büyük dava adamı Atsız Bey olmak üzere 3 Mayıs 1944’ün tüm kahramanlarını şükran ve minnetle anıyor; aziz milletimizin, Türk milliyetçilerinin ve dava tüm dava arkadaşlarımın bu tarihi gününü kutluyorum” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00