7 BİN KİŞİLİK YARDIM TOPLADILAR

7 BİN KİŞİLİK YARDIM TOPLADILAR

İnegöllü 2 hayırsever Gaziantep’te kalan savaş mağduru Suriyeliler için, yaklaşık 7 bin kişilik giyim bağışı topladı. Bağışlar düzenlenen tören ile sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İnegöl’ün 2 doğa sevdalısı olan Bekir Hamlakay ve Saadettin Aladağ, yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonrasında düşündükleri yardım kampanyasını sonlandırdılar. Kampanya kapsamında 7 bin kişilik giyim eşyası toplayan iki hayırsever, ülkelerindeki savaştan kaçarak Gaziantep’e yerleşen Suriyelilere ulaşması için dün bir TIR dolusu eşyayı yola çıkardılar. Bisikletleri ile birlikte TIR’da gidiş yapan iki hayırsever, dönüşü yaklaşık bin 200 kilometre pedal çevirerek bisikletleri ile yapacaklarını belirttiler.

 

EN AZINDAN FİDAN DİKİN, BOŞ OTURMAYIN

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan proje sorumlularından Bekir Hamlakay, “Suriye’deki vatandaşlarımız zor hayat şartlarından kurtulmak için Türkiye’mize sığındılar. Biz de bir nebze olsun bu vatandaşlara faydalı olmak için giyim eşyası topladık. 2,5-3 ay kadar süren bir mücadeleden sonra şuan görmüş olduğunuz TIR’a yükledik. İnşallah bugün Gaziantep’e doğru yola çıkacağız. Saadettin Aladağ arkadaşımla beraber eşyaları ayrıştırarak kolilere koyduk. Kendi imkânlarımızı kullandık. Boş oturmayı sevmiyoruz. Yeter ki insanlara bir şeyler verebilelim. Geleceğimiz olan çocuklarımıza örnek olması için bunu yapıyoruz. Bir şeylere sahip olsunlar. Bir şeyler düşünüp, yapsınlar. Boş oturan insanlara ben güceniyorum. Ya sen boştasın, zamanın var diyorlar. Benim kadar uğraşan yoktur. Her türlü branşı yapıyoruz. Yabani hayvanlar için ekmek topluyoruz. Bu boş oturan insanlara şunu tavsiye ediyorum; en azından gidip bir fidan diksinler, bir şeyler yapsınlar. Bunun sebebi ise; küresel ısınma. Bu konuda duyarsız kalan vatandaşlarımızı eleştirmek ve kamu görevlilerini göreve davet etmek için bin kilometre yolu bisikletle döneceğiz. Suyu müthiş şekilde israf ediyoruz. Geleceğimiz karanlık. Geleceğimizden hiç umutlu değiliz. Neden? Adam sadece arabam güzel olsun diyor, evinin önünde arabasını yıkıyor. Suyu israf ediyor” dedi.

 

7 BİN İNSANA YETECEK KADAR EŞYA

Bin 200 kilometre yolu bisikletle 7-8 günde kat edeceklerini belirten bir diğer proje sorumlusu Saadettin Aladağ ise, “Mayıs ayının 25’inden itibaren bu eşyaları topladık. Çok duyarlı insanlarımız var. Sağ olsunlar eşyaları buraya getirdiler. Bizlerde onları ayrıştırdık. Çocuk, bayan, erkek diye ayırdık ve kolilere doldurduk. 6-7 bin insana yetecek kadar giyim eşyası topladık. Bugün bunları Gaziantep’e yollayacağız. Yanında bisikletlerimizi koyacağız. Bizlerde otobüsle gideceğiz. Gaziantep’ten bisikletlerimizle geri döneceğiz” diye konuştu.

 

İSRAF HAT SAFHADA

Projeyi hayata geçiren 2 hayırseveri dualar eşliğinde uğurladıklarını belirten Boşnak Camisi İmamı İsmail Çığal ise, “Suriye’den savaş zulmünden kaçan kardeşlerimize bir nebze olsun katkı da bulunuyorlar. Biz de karınca kararınca cami cemaatimizle beraber anonslarla, onları teşvik ederek bu taşın altına elimizi soktuk. Rabbim katkıda bulunan her bir kardeşimizin hayırlarını makbul eylesin. Gerçekten memleketimizde israf hat safhada. Müsrif bir toplum olduk. Dolayısıyla herkesi israftan kaçınmaya davet ediyoruz. İsrafın haram olduğu, günah olduğunu camilerimizde vaazlar da, nasihatlerde söylüyoruz. Ama bu kampanya güzel bir katkı oldu. Böyle bir TIR’ı 2-3 ay içerisinde doldurmak kolay bir şey değil. Katkısı bulunan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL İNSANI ÇOK DUYARLI

Son olarak söz alan Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Cevat Kaya, “Kampanyayı düzenleyen Bekir Hamlakay’a teşekkür ediyorum. Çok duyarlı davranış gösterdi. Zaten kendisi hayırlı işlerde koşturuyor. Kışın aç hayvanlara yiyecek topluyor. Şimdi ise Suriyeli vatandaşlara giyecek eşyalar topluyor. Bu gibi kardeşlerimizin inşallah çoğalır. Ben kendisini tebrik ediyorum. İnegöl insanımız da çok duyarlı. Bu tür hayır işlerine destek veriyorlar. Ben emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07