8 OKUL KARA LİSTEDE

8 OKUL KARA LİSTEDE

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü´yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle 1043 özel öğretim kurumu kapatıldı. Alınan kararlar sonucu açıklanan listede İnegöl´den 8 okul bu

Türkiye genelinde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonları İnegöl´de de devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ülke genelinde 1043 okula kapatma kararı açıklanırken bu okullar arasında İnegöl´den 8 okulun da listeye girdiği görüldü.

MEB tarafından açıklanan OHAL kapsamında kapatılan okullar listesi içerisinde İnegöl´den; Özel Nilüfer Safvet İlkokulu, Özel Nilüfer Safvet Ortaokulu, Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi, Özel Nilüfer Hacı Kemal Anadolu Lisesi, Özel İnegöl Yenibahar Ortaokulu, Özel Devrim Kosova İlkokulu, Özel Kosova Ufkum İlkokulu ve Özel Devrim Kosova Ortaokulu da yer aldı.

KOSOVA´DAN JET İTİRAZ

Listenin yayınlanmasının ardından sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kosova Eğitim Kurumları Kurucusu Devrim Kosova Hasırcı, ?MEB´de yayınlanan liste ile ilgili tarafımıza yapılmış olan bir bildirim yoktur. Okulumuz işleyişine devam etmektedir. Herhangi bir soruşturma ve inceleme işlemi yapılmamıştır. Kayıtlarımız hala devam etmektedir. Durumla ilgili gerekli girişimler yapılmış olup önümüzdeki hafta MEB tarafından düzeltme yapılacaktır. Kirli bir rekabetin sonucu olarak okulumuzun bu liste içerisinde bulunmasından dolayı üzüntülerimizi bildirir konu ile ilgili açıklamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bizim bu konu ile ilgili bir endişemiz yoktur. Lütfen velilerimizin de bu konuda rahat olmalarını diliyoruz. Yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz? ifadelerine yer verdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00