80 SONRASINI BİR DÖNEME SIĞDIRDIK

80 SONRASINI BİR DÖNEME SIĞDIRDIK

İnegöl Belediye Başkan Alinur Aktaş, Yap-Boz Belediyeciliği kavramının tüm belediyeler ile alakalı böyle bir itham olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Yardımcısı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri, nezaket ziyaretleri kapsamında önceki akşam Doğanspor Kulübü’nü ziyaret ettiler.

 

REKOR KIRMASINI DİLİYORUZ

30 Mart seçimlerinin Türkiye’ye ve İnegöl’e hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Doğanspor Kulübü Başkanı Cemalettin İlgezdi, “Alinur Başkanımızın, Ahmet ağabeyden 3. dönem de belediye başkanlığını almasını ve rekor kırmasını diliyoruz. Başkanımızın İnegöl’e hizmetleri belli. Sadece futbol değil spor anlamında İnegöl’e yaptığı hizmetleri biliyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Her zaman yardımlarını görüyoruz. Diğer kulüplere olduğu gibi bize de her türlü desteklerini veriyorlar. Bu akşam bizi şereflendirdiler. Allah muvaffak etsin, İnegöl’e hayırlı olsun. Başkanımızı tekrar Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz” dedi.

 

 

İNEGÖLLÜLERİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Bugüne kadar yanlış bir işe imza atmamanın mutluluğu içerisinde bir seçime gittiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Önümüzde 58 günlük bir süreç kaldı. AK Parti’nin kuruluşundan bugüne bu kadar oy arttırmasının sebebi eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye, iç politikadan dış politikaya, demokratikleşmeden, özgürlüklerden, savunma sanayine kadar yapılan yatırımların payı büyüktür. Şimdi artık, sabah evimizden çıkıp akşam evimize girene kadarki hayatımızı düzenleyecek düzenlemeleri yapıyoruz.” diye konuştu.

BU LEKE BİZE YAPIŞMAZ

Bu seçimin bir farkının daha olduğunu dile getiren Bülent Temelli, “Bu seçimden 4,5 ay sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi de bu seçimden çok çok daha önemlidir. Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi hep kriz ortamında olmuştur, hep önemli hadiselere gebe olmuştur. Bunun da böyle olacağı 1,5 aya yakındır yaşadığımız olaylardan bellidir. 2023’e doğru ekonomisi ile demokrasisi ile özgürlükleri ile gelişmiş dünyanın ilk 10 ülkesi olma yolunda hızla ilerleyen, 2023 olarak koyduğu hedefi 3-5 sene daha geriye çekme eğiliminde olan bir Türkiye’nin önüne takoz koyma, tekerlerine çomak sokma projesi, 17 Aralık’ta bir algı yönetimi operasyonu ile AK Parti’ye hiç yakışmayacak ve üzerinde hiç durmayacak bir lekeyi atmakla başladı. 17 Aralık yolsuzluk operasyonu diyorlar ama şunu bilmiyorlar ki yolsuzluk ve namussuzluk AK Parti ile bütünleşmeyecek 2 kelimedir. 12 sene önce yola çıkarken 3Y için yola çıkan bu parti yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar ile ilgili bütün engelleri ortadan kaldıracak olan, en büyük cezayı vermek için yola çıkmış olan bu partiye bu 2 pislik yapışmayacaktır ve yapışmamıştır. Burada yapılmak istenen büyüyen Türkiye’nin önüne geçmek, devlet bankasının birini batırmaya çalışmaktır. Belediyeler ile ilgili geçmişteki CHP, MHP dönemlerindeki gibi içinde bir tane AK Belediyeyi sayamayacağınız bu belediyeleri andıran bir yapının varlığıymış gibi bir varlık, sanki onu andıran bir algı yönetimi yaparak bugün Türkiye’nin bazı yardım kuruluşlarının bir terör örgütüymüş gibi yansıtılmasını, dünya kamuoyuna aksettirmesini sağlayan bir operasyon ile karşı karşıyayız. Elhamdülillah vatandaşımız oyunu biliyor, oyunu bozdu” diye konuştu.

17 AĞUSTOS’TAN SONRA PARTİMİZE 560 KATILIM ALDIK

Her gün 5’erli 10’arlı grupları AK Parti bünyesine kabul ettiklerini belirten Temelli, “17 Aralık’tan bu güne kadar 560 civarında kendisi gelip de bize katılmak isteyen insanlar oldu. Onun gibi bir grubu ağırlayalım derken 100’e yakın arkadaşımız grup olarak gelerek bizim yanımızda olduklarını söylediler. Bu bilinç olduğu sürece bizim sırtımız, ülkemizin sırtı yere gelmez. AK Parti’nin oyu yüzde 52’yi bulursa ben de kendimi yakarım diyenler inşallah sözlerinde dururlar da bu memleket de onlardan kurtulur.”dedi.

5 YILLIK SÜRE ZARFINDA GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye’nin bir yerel seçim sürecine gittiğini belirten Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ise, “30 Mart günü yerel seçimler var. Bu seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Ben 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapıyorum. Tüm görüşmeler bir havuzda toplanarak 3 hafta önce bizim Belediye Başkan Adaylığımız konusunda karara varıldı. Bu iş bir sorumluluk meselesidir. 10 yıllık süreçte olduğu gibi yine büyük bir heyecanla 5 yıllık süre zarfında koşarak gayret edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

80 SONRASI YAPILANLARDAN FAZLASINI 1 DÖNEMDE YAPTIK

Kendisine ‘belirli kulüplere yardım yapıyor, belirli kulüplere yardım yapmıyor’ şeklinde gelen eleştirilere yanıt veren Alinur Aktaş, “Biz herkese el uzattık, yardımcı olduk, dertleri ve sıkıntıları ile ilgilenmeye gayret ettik. Biz lafta sözde değil realitede destek verdik ama aynı şeyi Kurtuluşspor’a da yaptık, Gençlergücü’ne de yaktık, Kafkasspor’a da yaptık, Karadeniz Güven’e de yaptık İnegölspor’a da yaptık her kulübe yaptık. 1. Lig’de voleybol takımımız var. Bu şehir adına önemli bir tanıtım. Gidip firma reklamı ayarlayabilecekken İnegöl Mobilyası reklamı ile çıkıyoruz. Dönem dönem maçlarını NTV, NTV Spor da veriyor. Salon sporlarını teşvik etmek için Belediyespor’u kurduk. Bunları yapmakla kalmayıp hemen hemen her kulübümüze lokal binası, halısaha, tesis konusunda ciddi katkılar verdik, bizzat yaptıklarımız oldu. Fiziki şartları iyileştirme ile alakalı daha 8-10 sene öncesine kadar çamur sahalarda, Yenice’lerde top oynanmaya çalışılıyordu. Kurtuluş Sahası da Sanayi Sahası da yapılan idman sahaları da stadyumda yapılanlarla beraber birçok ilde olmayan altyapıyı burada hazırladık. Bunların hepsini belediye imkânları ile yaptık. Bunları yaparken de sadece 2 spor salonumuz ile alakalı Spor Toto teşkilatından aldığımız 500 bin TL var onun haricinde 1 kuruş para almadık. İddia ediyorum, 80 sonrasında spor ile alakalı şehirde yapılanların tamamından daha fazlası sadece bu dönemde yapılmıştır. Aksini iddia eden varsa buyursun ispatlasın. Sadece spor ile alakalı söylüyorum. Arzu ederlerse diğer konulara da girerim” diye konuştu.

İNEGÖL’DE KİRALANACAK EV YOKTU

2004 senesinde İnegöl’de ev kiraları 500-600 lira olduğunu aktaran Alinur Aktaş, “Her şeyden önemlisi kiralayacak ev yoktu. Resmen tavan yapmıştı. Dışarıdan gelenler ev bulamıyordu. Kirada oturanlar ev ile alakalı ciddi sıkıntı içerisindeydi. Satış fiyatlarını hiç sormayın zaten. Ne oldu? TOKİ İnegöl’ün tarihinde hiç yapılmamış. İlk etapta 700, ikinci etapta bin 244, Alanyut’ta da 500 afet konutu olarak tam 2 bin 500 tane konut yapıldı. H 6,5’tu 2 kattan yukarı inşaat yoktu. H 9,5’a çıkarıldı. 1 yıl ciddi bir süreç takip edildi. Yeni İnegöl projesi ortaya kondu. Her ne kadar hala beklediğimiz kıvamda olmasa da şimdi İnegöl’de 2004 senesinden daha ucuz kiraları bulmak mümkün. Ev ile alakalı alternatifler var. Yeni yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmaları ile beraber çok daha fazla imkânları hep beraber göreceksiniz. 2009 senesinde biz ev ev 50 bin tane taahhütname dağıttık. Dedik ki; biz bu dönemde şunları şunları yapacağız. Biz neler söylemişiz, hatta söylemediğimiz halde de bu bütçe dâhilinde neler yapmışız hepsine tek tek bakalım. Fakülte yazmışız yapmışız, sağlık ocakları yazmışız yapmışız, semt sahaları demişiz yapmışız, restorasyonar demişiz yapmışız, gelsinler hep beraber bakalım. Lazlar Camii’nin karşısındaki binayı herkes biliyordur. 40 sene boyunca doğru dürüst kullanılmıyordur. Şehrin ortasında pislik yuvasıydı şimdi resmen karınca yuvası. İnsanların sosyal kültürel anlamda beyinlerinin, gönüllerinin dinlendirildiği bir mekân. Bunları yaparken sadece belediye imkânları kullanılmadı. Belediye imkânları ile birlikte destekler, bakanlık imkânları da kullanıldı. Çünkü siz proje götürürseniz karşılığında da destek verirler. Bu tip projelerin hepsinde destekler aldık” dedi.

YAP-İŞLET-DEVRET İLE ÇALIŞIYORUZ

Hayatında hiç memurluk yapmadığını belirten Alinur Aktaş, “Biz ticaretten geldiğimiz için olaylara tüccar mantığı ile yaklaştık. 1979 senesinde dönemin Belediye Başkanı Refik Tabakoğlu döneminde İBEFTAŞ isminde İnegöl’de belediye ekmek fabrikası kurulmuş. Bu fabrikanın yüzde 11’i İnegöl Belediyesinin, yüzde 89’u 230 küsür kişininmiş. O 230 kişi hanımının kolundaki bilezikleri sıyırmış, dolarları markları vermiş ve şehirde fırınlara emniyet sibobu olsun diye, fırınları bu manada engellesin diye ve şehre ucuz ekmek temin edilsin diye çok iyi niyetlerle bir fırın kurulmuş. 2004’te belediye başkanı oldum, yüzde 98,8’i belediyenin, yüzde 1,2’si 230 kişinin. Diyeceksiniz ki nasıl oldu? Zarar etmiş, belediye sübvanse etmiş, zarar etmiş belediye zararı kapatmış… Daha 1 aylıkken toplantı yaptık millet isyan ediyordu. Yüzde 89,8’i belediyenin, diğer o 230 kişinin verdiği bilezikler, marklar simit parası yapmıyor. Tesis bitik, 20 küsür çalışan var sadece tazminatları 500 bin TL tutuyor. Ne yaptık? Yeni bir halk ekmek, arsa şurası, kiramı alırım. Meclisten 17 yıllık bir karar çıkarttık. Yap-işlet-devret, kılımı kıpırdatmam. 4 buçuk-5 milyonluk yatırımı yaparsın, günlük en az 20 bin ekmeği çıkarırsın, fırınlarla alakalı emniyet sibobu olursun, denetimini de yaparım ayda da fakir fukaraya dağıtmak için 7 bin civarında ekmeğini alırım, tamam mı? İhaleye çıktık, 2 firma girdi. İstanbul’dan bir firma ihaleyi aldı ve 3 yılı doldu bile. O 20 tane personelin de devrini yaptık, 500 bin TL’lik yükten de kurtulduk. İBEFTAŞ’ın hisselerini de alıp MODEF’e koyduk, çok daha değerli hale geldi. Buna dair başka örneklerimiz de var. Hayvan pazarını, mezbahaneyi de yap-işlet-devret ile yapıyoruz. Özel sektör mantığı ile olaylara bakıyoruz ve biz Belediye olarak ‘Her şeyi biz yapalım, her şeyi biz takip edelim’ mantığından ziyade biz işin kontrolünü yapalım, yönlendirmesini yapalım, sadece Belediye bütçesi ile değil özel sektörün imkânlarını da hayata geçirelim diye bunu yapıyoruz” şeklinde konuştu.

BU TÜRKİYE’NİN EKSİKLİĞİDİR

Bazı insanların dönem dönem kendilerini eleştirmeye çalıştıklarını belirten Aktaş, “Fakat hiç kimse projelerimizi konuşmuyor. Yap-boz belediyeciliği diye bir muhabbet var ortada. İnternete yap-boz belediyeciliği diye girin, hemen hemen tüm belediyeler ile alakalı böyle bir itham var. Çünkü Türkiye’de TELEKOM ayrı bir kurum eski adı ile TEDAŞ yeni adı ile UEDAŞ ayrı bir kurum Doğalgaz ayrı bir kurum İnegöl Belediyesi Su ve Kanalizasyon ayrı bir kurum. Hepsinin ayrı yetkisi, ayrı bütçesi, ayrı sorumlulukları var. Ben Avrupa’da birçok ülkeyi gördüm bunların hepsi belediyeye bağlı. Bu aslında Türkiye’nin eksiklerinden bir tanesi. 2004’te belediye başkanı oldum, İNGAZ kazıyor Süleymaniye’de, TEDAŞ kazıyor Orhaniye’de, TELEKOM kazıyor Hamidiye’de, Belediye’nin su ve kanalizasyon ile alakalı işi de Sinanbey’de… Bunları bir araya getirmek için verdiğimiz mücadeleyi ve mümkün olduğu kadar az hata ile yapılması için verdiğimiz gayreti bir Cenabı Allah bir ben biliyorum. Birçok cadde, sokak bu şekilde masaya yatırıldı lakin 3 ay sonra teknolojik yenilikler var bilmem neler var TELEKOM ile alakalı yatırım yapacağız diyorlar, ister istemez kazısını yapıyor, parasını yatırıyor. Biz bunları bile mümkün olduğu kadar minimize ettik ama elde olmayan nedenlerden dolayı dönem dönem bu tip kazılan yerler oldu. Şimdi buldukları birkaç konu var, onunla alakalı adımızı yap-boz belediyeci olarak çıkarmaya çalışıyorlar: Restorasyonlar yaptık, altyapı ile alakalı yatırımlar yaptık, yeni İnegöl projesini ortaya koyduk, sağlık, eğitim, spor ne dersen de hepsini yaptık. Bu şehrin imkânlarını sonuna kadar kullandık ve bu manada ortaya çıkardığımız güzellikler ortada” diye konuştu.

ÇÖPTEN PARA KAZANIYORUZ

2004 yılında Belediye Başkanı olmadan önce İnegöl’ün çöplerinin toplanıp nereye götürüldüğünden bihaber olduğunu söyleyen Alinur Aktaş, “Çöpün evin veya işyerinin önünden alınıp alınmamasına bakıyordum. İnegöl her gün 220 ton çöp topluyor. Bu göz önünde olan bir hizmet değil. Bu gidenlerin hepsi çöp değil. Geri dönüşüm ile alakalı ev ev çevre mühendisleri gezdirdik, okullarda yarışmalar açtık. İnegöl şuan her gün 30 ton geri dönüşüm yapıyor. Çöpten para kazanıyoruz. 2004’te Alanyurt’a gittiğimizde çöplüğü kaldırmamız için yalvarıyorlardı. Birileri bizi istişaresizlikle eleştiriyor ya, biz bütün siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, spor kulüplerine haber verdik. Siyasi partilerden hiçbiri gelmedi. Bazıları çekinceli davrandılar çünkü işin önemli bir konu olduğunu biliyor. Bazıları ise şuan ki düzenli depolamamız Yeniyörük yakın ya hemen ertesi gün oraya ziyarete gittiler, AK Parti sizin başınıza çöplük yapıyor dediler. Biz, Türkiye’de 11 tane Büyükşehir’de olan, birçok ilde olmayan düzenli depolamaya geçip akabinde çöpten enerji üretme ile alakalı projenin zeminini hazırladık. Kamulaştırma maliyetimiz 100 bin TL idi. 100 bin TL’ye bitecek iş sağ olsun CHP’li bir milletvekilinin mecliste verdiği soru önergesi ile konu 4 yıl sürdü ve 100 bin TL’lik yer 1 milyon TL’ye çıktı. Hamdolsun bitti. 4,5-5 milyon TL’lik bir ihale yapıldı ve şimdi İnegöl birçok ilin yapamadığını yapıyor, çöplerini düzenli depolama ile topluyor. Şubat ayında yapılacak ihale ile çöpten enerji üreteceğiz. Biz hem geri dönüşüm ile hem çöpten enerji üretme ile çöpten para kazanan bir belediye haline geleceğiz” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00