KADIN CİNAYETLERİ CEZASIZ BIRAKILMASIN

   KADIN CİNAYETLERİ CEZASIZ BIRAKILMASIN

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'a yönelik gerçekleştirilen vahşetin ardından tepkiler ülke çapında olduğu gibi İnegöl'de de çığ gibi büyüyor. Eğitim Sen İlçe Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde Özgecan'ın ve diğer kadın katillerine la

Mersin’de üniversite öğrencisi olan Özgecan Aslan’a karşı gerçekleştirilen vahşet İnegöl’de de tepki gördü. Eğitim Sen İlçe Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin de desteğini alan protesto Heykel Meydanı’nda gerçekleştirildi. 5 dakikalık sessizlik eylemi ile başlayan protestoda “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Sistemin kadınları olmayacağız”, “Kimsenin namusu olmayacağız” gibi sloganlar atıldı.

 

KADIN CİNAYETLERİ CEZASIZ BIRAKILMASIN

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Sekreteri Deniz Gülseven, “Üç gün önce minibüse bindikten sonra kendisinden haber alınamayan Mersin Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, dün gece vahşi şekilde katledilmiş halde ormanlık alanda bulunmuştur. Minibüs şoförünün genç kadına tecavüz girişiminde bulunduğu, genç kadın direnince boğazını keserek öldürdüğü ortaya çıkmıştır. Bununla da yetinmeyen katil, babası ve arkadaşını çağırarak genç kadının cansız bedenini yakmaya çalışmıştır. Cani şoför, babası ve arkadaşı tutuklanmıştır. Bundan sonraki süreçte kadın cinayetlerinin cezasız bırakılmaması için mücadele eden tüm kadınlar bu davanın takipçisi olacak, aynı vahşetin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edecektir” dedi.

 CİNAYETLER SİSTEMLİ ŞEKİLDE SÜRÜYOR

Adalet Bakanlığı verilerine göre cinsel saldırı suçundan açılan davaların yarısında sanıkların beraat ettiğini belirten Gülseven, “Geçen sene öldürülen kadın sayısı Emniyet verilerine göre 133 olmasına rağmen gazete haberlerine göre 241`dir. Türkiye`de kadın cinayetleri sistemli şekilde sürmekte, hükümetin kadın düşmanı politikaları ile tecavüz ve cinayet sarmalında kadınlar katledilmektedir. Açılan davalarda tahrik indirimleri ve iyi hal indirimleri uygulanmaktadır. Katiller ve tecavüzcüler elini kolunu sallayarak rahatça sokaklarda dolaşırken kadınların kıyafetlerinden çocuk sayısına kadar her şeyi tartışılırken kadın katliamları hükümetin gündemi olmamaktadır” şeklinde konuştu.

 ÇIĞLIKLARA KULAK TIKAYAN SİSTEMLE MÜCADELE EDECEĞİZ

“Kadınlar olarak 20 yaşında genç bir kadın olan Özgecan’ı vahşice katleden canilerden ve bu katliamları önlemeyen erkek sistemden sorulacak hesabımız var” diyerek sözlerine devam eden Gülseven, “Çocuklarımızın çığlıklarına kulaklarını tıkayan erkek adalet sistemi ile mücadelemiz devam edecek. Yeni Özgecanların katledilmemesi için herkesi mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Yapılan açıklamaların ardından olaysızca eyleme son verildi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00