AĞAÇ KESME FİDAN DİK

 AĞAÇ KESME FİDAN DİK

İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, yeni yıl nedeniyle çam ağacı kesilmesi konusunda İnegöl’de bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek; “Yeni yıla, ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim” dedi. Karacabey, kampanya kapsamında 6

Orman Genel Müdürlüğü, bu yıl yılbaşı nedeni ile ormanlardan kesilen çam ağaçlarını dikkate alarak tüm şehirlerde bir kampanya başlattı. ‘Yeni yıla, ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim’ başlıklı kampanya kapsamında Cumartesi günü ve dün İnegöl’de 6 bin adet çam fidanı dağıtıldı.

İNEGÖL DUYARLI

Cumartesi günü İnegöl AVM önü ve Sani Konukoğlu Camii önünde 5 bin adet çam fidanı dağıtan İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, dün de Heykel önünde bin adet fidan dağıttı. Fidan dağıtımlarına katılan İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, İnegöl’de ağaç kesimi ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade ederek; “İnegöl halkı bu konuda duyarlı” dedi.

AMAÇ AĞAÇ KESİMLERİNİ ÖNLEMEK

Kampanya hakkında bir açıklama yapan Karacabey, Orman Genel Müdürlüğünün yılbaşı nedeni ile Noel ağacı maksadıyla ağaç kesilmesini önlemek düşüncesi ile Türkiye genelinde bir kampanya başlattığını ifade ederek; “Kampanyamızın adı da ‘Ağaç kesme fidan dik.’ Önceki yıllarda çeşitli vesilelerle gerçekleştirdiğimiz fidan dağıtma kampanyalarımızdan biri bugün burada yapılıyor. Biz bu kampanya çerçevesinde Cumartesi günü 5 bin, bugün de bin adet fidan dağıtıyoruz. Bunu yaparken hep söylediğimiz bir şey var, zaten yeşil olan İnegöl’ü daha yeşil hale getirmek için gayret ediyoruz. Bu da o düşüncemizin devamı niteliğinde bir çalışma. Daha önce bayram nedeni ile ve Orman haftasında fidan dağıtımları yaptık. Bu yıl da Orman Genel Müdürlüğümüzün böyle bir fidan kampanyası oldu ve toplamda 6 bin adet fidan dağıtmış olduk” dedi.

AĞAÇ KESENE CEZA

Bugüne kadar İnegöl’de böyle bir vaka tespit edilmediğine de dikkat çeken Bekir Karacabey; “İlçemiz bu konuda çok duyarlı, ağaç kesimi suçu işlenmedi. Ancak ekiplerimiz de teyakkuz halinde. Eğer böyle bir olay yaşanırsa cezai işlem uygulanacaktır” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07