www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CERRAHLILARIN TRAFO TEPKİSİ

  CERRAHLILARIN TRAFO TEPKİSİ

Cerrah Mahallesi’ndeki Kuran Kursunun önüne UEDAŞ tarafından yapılacak olan elektrik trafosu mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Cerrah’a yapılacak elektrik trafosunun yanlış bir alana yapılacak olması üzerine toplanan Cerrahllılar, çalışmanın durdurulmasını istedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Cerrah Mahallesi Sakinlerinden İsmail Pala, “1 hafta önce Kuran kursu önünde kazı çalışmalarına başlandı. Evet Cerrah Mahallemize ciddi bir yatırım yapılmak isteniyor. Yaklaşık 30 milyon TL civarında olduğunu öğrendiğimiz bu yatırım, yaklaşık yarım asırdır mahallemize hizmet veren kuran kursumuzun önüne yapılacak olması, ileride birçok soruna sebebiyet verecektir.  96 metre çapındaki elektrik trafosunu hem kuran kursumuzun önünü kapatacak, hem de Kalburt bölgesine güzergâh olan caddemizi küçültecek. Dolayısıyla araç trafiğine de engel olmuş olacak. Bu konuyla ilgili İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alper Taban beyle görüşüldüğünde kendisinin trafonun 18 metre çapında olacağı yönünde beyanı olmuş. Ancak UEDAŞ yetkilileri 18 değil, 96 metre çapında bir çalışmanın olacağını ifade ettiler. Böylesine büyük bir yatırımın merkezi bir bölge yerine daha kör bir noktada yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Ayrıca kuran kursumuzun iki kapısından birisinin kullanılamayacak olması bir başka sıkıntıya yol açacak. Kurum yetkililerinin ve yöneticilerimizin bu konuyu yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.  



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19