www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dünyada böyle bir şerefsizlik ilk defa yaşanıyor

 Dünyada böyle bir şerefsizlik ilk defa yaşanıyor

Saadet Partisi'nin İnegöl İlçe Kongresinde konuşan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, "Gazze'de gıda verilmesine bile engel oluyorlar. Su i içmelerine mani oluyorlar. Dünyada böyle bir şerefsizlik ilk defa yaşanıyor." dedi.

Saadet Partisi İnegöl İlçe Kongresi büyük bir coşkuya sahne oldu.Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'!nunda katıldığı kongrede gündem Filistin'di. Yapılan kongrede Saadet Partisi'nin yeni ilçe başkanı Ahmet Yıldız oldu. 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "Kongremize hoş geldiniz. Değerli Milli Görüşçüler, bugün 13 Ekim 2023. Güzel bir günün akşamında, İnegöl’ümüzün bu büyük salonunda Saadet Partimizin 9. Olağan kongresi vesilesiyle bir araya geldik. Kongremizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sözlerimin başında 8. Çalışma dönemimizin başında ebediyete uğurladığımız teşkilat mensuplarımızı anmayı borç biliyorum. Bu vesileyle, genç yaşta kaybettiğimiz sandık müşahidimiz Hayrettin Akyol’u, çalışmalarımızdan hiçbir zaman geri durmayan Hulusi Yanık’ı, değerli büyüğümüz Nuri Düvenci’yi, gülen yüzü hiç solmayan İdris Soylu’yu, her daim duasını üzerimizde hissettiğimiz İhsan Demircan amcamızı. Ekmek büfesi içerisinde yüzlerce insana davamızı anlatan Yunus Boz ağabeyimi. Ömrü boyunca davamızın çilesini çeken Sami Bonuşoğlu amcamızı, ihlas ve takva örneğimiz İsmail Yıldız hocamızı, her daim teşkilatımızı eğitmekten geri durmayan Yaşar Karaca hocamızı, tavizsiz duruşuyla tanımladığımız Mehmet Çotuk hocamızı, ani vefatı ile bizleri derinden üzen bu davada çaycı da olurum görev verilirse bakan da olurum diyerek meselenin özünü bize anlatan Ömer Serbest abimi ve Milli Görüş’ün İnegöl’deki sembol ismi olan, 93 yaşına rağmen teşkilat çalışmalarından geri durmayan, bitmeyen enerjisi ve heyecanı ile gönüllerde taht kurmuş Erbakan hocamızın yol arkadaşı Rumeli Beylerbeyi Halil İbrahim Çamlıdere amcamızı rahmet minnetle anıyorum.
İnegöl özel bir şehirdir ve hepimizin şehirdir. İnegöl manen ve madden ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. İnegöl bir sanayi şehridir, İnegöl bir tarım şehridir. İnegöl mobilya şehridir ve başkentidir. İnegöl binlerce esnafımızın yuvasıdır. İnegöl ülkemizdeki bütün gelenekleri bünyesinde taşır. İnegöl yeşilin birçok tonu ile insanımızı ferahlatan doğa harikası bir yaşam merkezidir. İnegöl bütün damaklara lezzet veren bir beldedir. İnegöl, asfaltta dahi röveşataya kalkan gençleri içerisinde barındıran bir spor şehridir. İnegöl veren elin alan elden üstündür mesajındaki veren eldir. Hasılı kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla  İnegöl pozitif, dinamik, çalışkan ve üretken bir gönül şehridir. Özetle tanımladığım yaşadığımız bu şehrin hepimiz üzerinde hakkı var. Eğer önlem alınmadığı takdirde her geçen gün yaşam kalitesinin düşeceği bir dönem içerisinde olacağımız kanaatindeyim. Elbette şehrimizin sorunlarını dile getirerek vaktinizi almayacağım. Sorumluluğumuz gereği, yaşadığımız tecrübelerden de yola çıkarak, başta siyasi yöneticilerimiz olmak üzere gerek sanayi kuruluşlarımız gerek mesleki odalar gerek tüm sivil kuruluşlarımızın başkan ve yöneticilerine problemlerin çözümündeki temel faktörleri beş madde ile sunmak isteyiorum.
1. Hiç kimse kendi şahsi kariyer ve menfaatlerini bu şehrin ve halkın menfaatleri üzerinde görmemeli.
2. Hiç kimse kendisine ait hissettiği siyasi partinin, derneğin, vakfın menfaatlerini, İnegöl’ün ve İnegöl halkının menfaatlerine tercih etmemeli. 
3. Tüm STK’ların başlak ve yöneticileri; ahlak, adalet, liyakat, istişare ve şeffaflık kavramları üzerinde düşünmek bu kavramlara hep birlikte aynı manaları vermek ve bu manaya göre yönetimsel davranışlarımızı iyileştirmek ve gelecek nesillere aktarmak zorundayız. 
4. Bu şehrin geleceğini düşünen her birey mücadelesini ben merkezli değil biz merkezli yapmalıdır. Eleştiriler ve farklı görüşler bir fırsat bilinmeli ve mutlaka değerlendirilmelidir. 5. İnegöl’ümüzde yaşadığımız fiziksel sorunları çözebilmemiz ancak zihinsel düşünce ile mümkün olacaktır. 
Bu duygu ve düşünce ile davetimize icabet eden tüm misafirlerimize, görevde olduğum 6 yıl boyunca çalışmalarımızdan geri durmayan İnegöl İlçe Teşkilatımızın tüm kademelerine. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen anneme, aileme, her daim yükümü hafifleten Ali Karaca Bey’e, tek başına bir teşkilat gibi çalışan Fatih Berber Bey’e, her daim yardımını hissettiğim Fikret Bayram abime ve önümüzdeki dönem bu ağır vazifeyi omuzlayan Ahmet Yıldız başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum."dedi.

Emaneti gerçek sahiplerine verin

İl Başkabnı Ali Osman  Karahan yaptığı konuşmada,  “İnegöl ilçemizin 9. Olağan kongresinin başta İnegöl İlçemize, Bursa’mıza, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugüne kadar ilçe başkanlığı görevini azim ve kararlılıkla yürüten Hasan Eroğlu ve yönetimine teşekkür ediyorum. İlçe Başkanlığına aday olan Ahmet Yıldız ve yönetimini de şimdiden tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisidir. Milli Görüş’ün 50 yıllık siyasi tecrübesi ve birikimiyle hiçbir zaman kendi ilkelerinde taviz vermemiştir. İstikametini hiç değiştirmemiştir. Bulunduğu ortamın, girdiği kabın şeklini almamıştır. Bulunduğu ortama kendi ilke ve değerlerini taşımıştır. Bugün de 22 yıl aradan sonra TBMM’ye Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile damgasını vurmuştur. Meclisteki grubun oluşturulması için büyük bir fedakarlık gösteren genel başkanımız Temel Karamollaoğlu’na ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na Bursa İl Teşkilatı adına teşekkür ediyorum. Meclis grubumuzdaki temsilcimiz olan 20 milletvekilimize Allah güç kuvvet versin. Genel seçimler geride kaldı, önümüzde yerel seçimler var. Başarı elde etmek sizlerin gayretiyle olacaktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, 17 ilçe belediye başkanlıklarını ve meclis üyeliklerini almak Bursa İl Teşkilatlarının en büyük hedefidir. Biz inancımız gereği çalışırız. Halka hizmet etmek hakka hizmet etmektir düsturuyla çalışırız. Başarının anahtarı inanarak çalışmaktan geçer. Erbakan hocamızın tabiriyle inanç tekeden süt çıkartır. Bu kongre vesilesiyle, yerel seçimlerde hedefimiz İnegöl Belediyesini kazanmaktır. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Yıllar önce İnegöl halkımız milli görüş belediyeciliğinden kopartılmıştır. İnegöllü vatandaşlarımızın özlemini çektiği milli görüş belediyeciliğine yeniden kavuşturmak inşallah sizlere ve bizlere nasip olacaktır. Buradan İnegöl halkına seslenmek istiyorum. Emaneti gerçek sahiplerine, milli görüşçülere verme zamanı gelmiş ve geçmektedir. Sefer bizden zafer Allah’tandır. Hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 Zulüm zirve etmiştir

Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ise yaptığı konuşmada, “İnegöl Milli Görüş’ün adeta bir yatağı, bu mayanın tuttuğunun ispatı. Bu vesileyle her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Size yanaşır bir kongre oldu. İl başkanlığım sürecinde en keyifli çalıştığım ilçelerden biri oldu. Hasan Başkanımla iki dönem çalıştım. Gerçekten çok fedakar ve samimi gayretlerine şahit oldum. Yeni görev alacak Ahmet Başkanımızın da ilçe başkan yardımcısı sıfatıyla gayretlerine şahit oldum. İnegöl inşallah bu dönem belediyeyi alacak. Bunu bu salonda görüyoruz. Allah’ın izniyle sizlerin gayreti ve duası ile mecliste de temsil hakkı elde etmiş olduk. Bunu ifade ederken Gelecek Partisinin katkısını da hatırlatmak isterim. İnşallah biz sizlerin orada sesi olacağız. Sizler de inşallah tabanda verilmesi gereken mücadeleyle yeni bir dünyanın kurulmasına vesile olacaksınız. Biz bugün heyecanlıyız ancak Gazze’de yaşanmakta olan zulüm hepimizi üzüyor. İnanıyoruz ki bu anlayışla, bu teşkilatla o zulümden kurtulacağız. Karanlığın en yoğun olduğu dönem aydınlığın başladığı dönemdir. Zulüm zirve etmiştir. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”diye konuştu.

Saadet Partisi olarak kritik eşiği Mart 2024’te aşacağız

İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Bülent Kaya, “Bu salondan Filistin direnişini selamladığımızı ve kanımızın son damlasına kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyorum. Dün de bugün de Filistin’in yanındayız ve zalimlerin karşısındayız. İnşallah özgür Filistin günlerinde hep beraber Kudüs’ü Mescid’i Aksa’yı ziyaret etmek nasip olur. Milli Görüş tarihi şanlı bir mücadele tarihidir. Azim, gayret, samimiyet ve fedakarlık tarihidir. Dönem dönem önü kesilenlerin, ayağına çelme takılanların ama yenide ayağı kalkıp buradayız diyenlerin tarihidir. Bu engellemelere 1980 askeri darbesinden sonra 83, 87, 89 seçimlerinde büyük mücadeleler ortaya koymuş ve 1991’de tıpkı bugünkü gibi mecliste Refah Partisiyle şahlanışa kalkmıştık. İşte bugün 1991’deki zaferden sonra 1994 yılındaki yerel seçimlerindeki zafer ve 1995 yılında da Türkiye’nin birinci partisi ve 1996’da da elhamdülillah Erbakan hocamızın yeniden başbakan olduğu yılları yaşamış olduk. Bugün de tekrar meclisteyiz buradayız ve sizin gür sesiniz olmak için start verdik. Geçtiğimiz seçimleri 2024 yerel seçimlerinde taçlandırmak zorundayız. İnşallah Saadet Partisi olarak kritik eşiği Mart 2024’te aşacağız. Ardından 2028 genel seçimlerinde veya yapılacak ilk erken seçimde Saadet Partisi’ni yeniden bu ülkenin 1. Partisi yapacağız. Bu sefer biraz daha uzun sürdüğünün farkındayız. Şunu bilmeliyiz ki bu sefer ki sahte biraz daha mahir bir sahteydi onun için mücadelemiz biraz uzun sürdü. Mart 2024’de bu sahteleri hep beraber göndereceğiz ve İnegöl’den göndereceğiz. Tüm İnegöl teşkilatımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bir sonraki coşkulu toplantımız İnegöl’ün belediye seçimlerinin zafer kutlaması olur. Bir sonraki kongreyi de inşallah 1. İnegöl İl Kongresi olarak gerçekleştirmek nasip olur inşallah. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.”ifadelerini kullandı.

 Dünyada böyle bir şerefsizlik ilk defa yaşanıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi. "Kongremizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Dünya birden bire değişti. Bir haftaya yakın bir zamandır. Gazze’de yer yerinden oynuyor. Oradaki Müslümanları itham ediyorlar. Oradaki Filistin’i temsil edenleri itham ediyorlar ama işlemedikleri cinayet kalmadı. Uluslar arası hukukun temelini sarsacak ne varsa onu yapıyorlar. Kim yapıyor? İsrail ‘in temsilcileri. Kimin desteği ile yapıyor? ABD’nin ve Avrupa’nın. Adeta İslam’a ve Müslümanlara karşı kin kusan yöneticilerin desteği ile yapıyor. Bu normal bir şey değil. Bunun kabulü mümkün değil. Dün gece sırf bu sebepten dolayı gözüme uyku girmedi. Bizim televizyonlarımızda hemen çıkmıyor, ama yabancı televizyonlara baktığımız zaman Gazze’de yaralanan ölümle burun buruna gelen o kadar çok çocuk var ki tahmin edemezsiniz. Bunlara gıda verilmesine bile engel oluyorlar. Su içmelerine mani oluyorlar. Tedavi edilebilmeleri için ilaç tedarikine engel oluyorlar. Dünyada böyle bir şerefsizlik ilk defa yaşanıyor. Biz inançlıyız. Bu hadiselerin bir gün ümmetin başına gelebileceğini bizler de az çok biliyorduk ama bu kadar alçaklaşacaklarını hakikaten düşünmemiştik. Yalan söylemekten çekinmiyorlar. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı dün televizyonlara çıktı, ben gözümle gördüm Filistinliler masum çocukların kafasını kesiyorlar dedi. Milyonların önünde böyle bir iftirayı nasıl atar Allah aşkına. Tam tersine esir alınanlar kendilerine iyi davranıldıklarını söyledi. Tabi bu videoları hemen ortadan kaldırdılar. Çünkü yapacakları cinayetlere gerekçe uydurmak zorundalar. Bizler Milli Görüşçüyüz. Yıllardır bu davanın peşinde olduk. 50 küsür yıldır varız. Fikirlerimizden, inancımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Bundan sonrada kaybetmemeye, dik durmaya azimliyiz. 
Tabi üzülüyoruz. Farklı kanaatlerle, görüşlerle karşı karşıya kalıyoruz. Büyük Ortadoğu Projesi’nin ne olduğunu bugün daha iyi biliyoruz. Esas adı Büyük İsrail Projesidir. İsrail’in bu bölgeye, bizim topraklarımıza yerleşmesi projesidir. Biz buna destek olamayız. Ne yazık ki geçmişte BOP’un eş başkanlığını üstelenenler oldu. İnşallah pişmanlık duymuşlardır. Biz bunu unutamayız. Bugün bizim topraklarımız parçalanmak isteniyor. Bugün attıkları adımın geri planında yatan düşünce bu topraklara sahip olma düşüncesidir. Biz bunu nasıl kabulleneceğiz. Böyle bir kabul elbette mümkün değildir. Filistin, Filistin’de yaşayanlara binlerce yıldır orada ikamet edenlere aittir. Şimdi ne yapıyorlar, dünyanın dört bir tarafından Yahudileri getiriyorlar orada yaşayan Müslümanların evlerine ikamet etmeye zorluyorlar. Dünya hakikaten böyle bir faciayı yaşamadı. Bundan dolayıdır ki biz Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, desteklemeye, yeri geldiği zaman da onlarla birlikte mücadele etmeye kararlıyız. Bunu bütün dünya böyle bilsin. Mescid-i Aksa bizim kutsalımızdır. İlk kıblemizdir. 
Bugün maalesef öyle bir noktaya geldik ki hırsıza hırsız katile katil diyemiyoruz. Denildiği zaman dünyada ceza yoluna gidiyorlar. Filistin bayrağını şu an güya demokratik olan Amerika’da sallayamazsınız, Fransa’da sallayamazsınız, İngiltere’de sallayamazsınız. İşin garibi şu anda İngiltere’nin başında Hint asıllı bir başbakan var. Şu anda İngiltere’nin İçişleri Bakanı Hint asıllı bir kadın. Aşağılık kompleksinde kurtulabilmek için bu zalimlere methiyeler düzmeyi kendilerine görev biliyorlar. Bizi onlar yönlendiremez, biz insanlığa örnek olmak mecburiyetindeyiz. Biz adil oluruz her zaman. Zülüm bizim kitabımızda yazmaz. Bizim kendi yanımızdaki insanlar bile yanlış yapsa çekinmeden söyleriz ceza gerekiyorsa da veririz ama biz zalime hiçbir zaman mazlum gözüyle bakamayız. Biz zalimi alkışlayamayız, destekleyemeyiz.  Bizim meselelere yaklaşımımız çok farklıdır. 
İsrail 1947 yılında kurulduğu zaman topraklarının yüzde 90’ı Müslümanlara aitti. Küçücük bir parçada onlara yer verilmişti. Şimdi bir bakın yüzde 90’dan fazlasını Yahudiler işgal ettiler. Kudüs’ü ele geçirdiler. Kudüs onların başşehri değildi. Müslümanların başşehriydi. Bugün ne yazık ki Kudüs’ü başken ilan etmekle kalmadılar. Mescid-i Aksa’ya namaz kılmaya giden insanların önüne engel olmaya başladılar. Biz bunları içimiz yandığı için söylüyoruz. Geldiğimiz nokta kritik bir noktadır. Türkiye Cumhuriyeti tavrını koyarken net koymalıdır. Mazlumdan yana mı yoksa zalimden yana mı olacak? Şu anda Filistin’de yaşanan maalesef bir zulümdür. İsrail’i kollamak zulme ortak olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti buna kesinlikle rıza göstermemelidir. Biz bu desteği Filistinlilere vermek mecburiyetindeyiz. Vahşeti durdurmakla mükellefiz. Çocuklar, kadınlar, kolu bacağı kopmuş insanlar yerde sürünüyor. Ona yardım edemiyorsunuz böyle bir şey olur mu? Böyle bir zulüm bugüne kadar hiçbir yerde yaşanmadı. Topyekün ayağa kalkmak mecburiyetindeyiz. Bu gelişmenin karşısında durmak mecburiyetindeyiz. BOP’un gerçekleşmesine mani olmak mecburiyetindeyiz. Hem kendi ülkemizi ayakta tutabilmek hem de komşu ülkelerin mazlum duruma düşmelerini engellemek için. 
Peki biz ne durumdayız? Şu anda içine sürüklendiğimiz hale baktığımızda biz acınacak bir haldeyiz. Elle tutulabilir hiçbir tarafımız kalmadı. Net ifade edeceğim. Şu anda maruz kaldığımız 1 numaralı mesele. Adaletin bütünüyle ortadan kalkması ve ahlakın yok edilmesidir. Bir Müslüman yalan söyleyemez, rüşvet alıp veremez, devlet malını çarçur edemez, israfta bulunamaz. Şimdi para yok diyorlar söylediklerimin önünü kesin para var mı yok mu görürüz. Siz size emanet edilen bütün imkanları hoyratça kullanırsanız elbette cebinizde para kalmaz. Onun için Türkiye ayağa kalkabilir. Adaleti tesis etmek en önemli unsur. Adaleti çiğneyen kim varsa hesap soracaksınız. Mesele bu kadar basit. Bunun arkasından da milletimizin çektiği bazı sıkıntılar var. Ekonomi gibi. Buraya gelmeden önce bazı sanayicilerimize uğradık. Kapasitelerin küçüldüğünü söylediler. Bu iktidardaki arkadaşlarımız ekonomi deyince akıllarına 3 şey geliyor. Birincisi faiz inecek mi çıkacak mı?, İkincisi vergiyi nasıl artırırım da vatandaşın cebindeki parayı devlet kasasına yönlendiririm?, Üçüncüsü biz parayı nereden bulacağız?.. Biz yarın iktidara gelelim 6 ay içerisinde her şey değişir. Üretimi ön plana alırız. Anadolu’nun her şehrine üretimi yayarız. Üretim arttığı zaman istihdam artar, ülke zenginleşir. Ya ihracat yaparsın ya ithalata engel olursun. Ülke böyle zenginleşir. 
Bizim gücümüzün yettiğine bunların aklı ermez. Onun için çözemezler. Şunu gördük Allah’a hamd olsun mecliste gurubumuz var. Davutoğlu’na da teşekkürü borç biliyoruz. Bir araya geldik Saadet Partisi’nin grubu kuruldu. 4 aydır bize yer veremediler. En sonunda Bahçeli kendi sıralarından yer verdi. Meclis başkanı sorunu çözemedi, çözmeyeceksin dedikleri için çözemedi. Yarın artık şartlar değişiyor. Millet bir gerçeği gördü. Bugün karşımızda duran problemlerle yalnız Saadet Partisi ilgilenirse düzelir. Başka türlü düzelmez. Dilimizde tüy bitti ama işin önemli olan tarafı mecliste bir grubumuz var ve konular sürekli olarak gündeme geliyor. İnsanlar sürekli dinliyor ve ufukları açılıyor. İnsanlar bunlar bu işi çözer diyor. İlk adımları önümüzdeki seçimlerde atacağız. Biz 1994’de muazzam bir patlama yaptık. 29 İlde belediye başkanlığını kazandık. Sonra 95’te yapılan seçimlerde en büyük parti olduk. Erbakan hocamız başbakan oldu. Sorunları çözdü. Şimdi biz bir yerel seçime gidiyoruz. Allah’ı izniyle İnegöl’ü de Bursa’yı da alacağız. İddialıyız. Geçmişte nasıl çözdüysek bugün de aynı şekilde çözeriz diyeceğiz. Biz İnegöl’de bu toplantıyı iş olsun diye yapmıyoruz. Biz ayağa kalkacağız. Herkesi ikna edeceğiz. Emin olun, Saadet Partisi 1. Parti olduğu zaman Türkiye’nin bugün ki problemlerinin birçoğu çözüme kavuşacak. Samimiyiz. Hangi adımın atılacağını biliyoruz. Biz görevi yakınımıza değil ehline veririz. Mahalli seçimler bizim besmeleyi çektiğimiz adım olacak. Kolları sıvayacağız. En iyi adayı bulacağız ve seçmenin karşısına çıkacağız. Gelin İnegöl’ün problemlerini birlikte çözelim diyeceğiz. Bu sadece bir adım olacak. Ben buraya kadar gelen tüm kardeşlerimize istirham ediyorum. Bizi tanıyın. Biz kimseyi aldatmayız. Sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bu iş inançlı, işi bilen, dürüst insanlarla düzelir. Bu kongre mahalli seçimler için bir milat. 5 buçuk ay kaldı. Seçime gidiyoruz. İnegöl yeniden Milli Görüşçü bir belediye başkanına sahip olacak. Hedefimiz bu. İnşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz. Görev alacak arkadaşlara eskiler yeniler destek vereceğiz. Evimizde hayaller kurarak bir yerlere gidemeyiz. Vatandaşın iş yerinde, evinde, bahçesinde, tarlasında onlara ulaşmamız gerçekleri anlatmamız lazım. Türkiye böyle gitmez. Bu değişikliği el birliğiyle yapacağız. Allah gayretlerinizi karşılıksız bırakmasın. İnşallah seçimlerin arkasından siz belediyeyi kazanınca ilk geleceğim tebrik edeceğim yer İnegöl olacak. Bunu da bilmenizi arzu ederim. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19