Hayra Motor, Şerre Fren Olmalıyız

 Hayra Motor, Şerre Fren Olmalıyız

Berat Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, bu ve benzeri gecelerin ilahi bir fırsat olduğuna dikkat çekerek; “Bir olalım diri olalım. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık oyunları bozalım

Berat Kandili nedeni ile bir açıklama yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, bu mübarek gecelerin kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için sunulmuş birer ilahi fırsat olduğunu söyledi. “Bu müstesna gecede yapacağımız dua ve ibadetler sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirsin” diyen Başkan Urgun; ayrılıkların, kırgınlıkların bir kenara bırakılmasını temenni ederek “Bir olalım diri olalım. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık oyunları bozalım” diye konuştu.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİK UNSURUDUR

Rahmet ve mağfiret rüzgârlarının estiği, manevi iklimin doya doya teneffüs edildiği bu günlerin milletimizin ortak paydası olduğunu hatırlatan Urgun; “Biz aynı milletin evlatları, aynı bahçenin çiçekleriyiz. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz” dedi.

Konuşmasında milletimizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen karanlık mihrakların her türlü alçak plana başvurmaktan çekinmediğini de belirten Başkan Urgun, “Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak O’nun rehberliği ile mümkün olacaktır” dedi.

HAYRA MOTOR ŞERRE FREN OLMALIYIZ

“Alemlerin O’nun yüzü suyu hürmetine yaratıldığını” anımsatan Bahri Urgun; böyle bir peygamberin ümmeti olmanın bir insanın sahip olabileceği en büyük şeref olduğunu vurguladı. Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğini de kaydeden Urgun; “Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz. Hayra motor şerre fren olmalıyız. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız” uyarısında bulundu.

Bahri Urgun, bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk’ın af ve mağfiret kapılarını ardına kadar açtığını da dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu gece günahlarımızın affı için dua edelim. Bu gece O’na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakk’ın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil haklının hakim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam aleminin mübarek Berat kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.” dedi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54