HÜKÜMET TRİBÜNLERE OYNUYOR

 HÜKÜMET TRİBÜNLERE OYNUYOR

Türk-Eğitim-Sen İnegöl Temsilcisi Hasan Hüseyin Yılmaz, okullarda kılık kıyafeti serbest bırakan yönetmeliğin, Türkiye’de dikkatleri dağıtmaya yönelik olduğunu öne sürerek, “Hükümet yine tribünlere oynuyor” dedi.

Türk Eğitim-Sen İnegöl İlçe Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliğine ilişkin bir basın bildirisi yayınladı.

ÇEKİNCELERİMİZ VAR

Türk Eğitim-Sen İnegöl Temsilcisi Hasan Hüseyin Yılmaz imzasıyla yayınlanan bildiride, kılık kıyafetin serbest bırakılmasının uzun zamandır tartışılan bir konu olduğu vurgulandı. Türk Eğitim-Sen olarak bu konuda her zaman çekinceleri olduğunu belirten Yılmaz,  çekincelerinin birinci nedeninin de ekonomik kaygılar olduğuna dikkat çekti.

“PAZAR-MAĞAZA TARTIŞMALARI YAŞAYACAĞIZ”

Hasan Hüseyin Yılmaz, Türkiye’de gelir dağılımı adaletsizliğinin söz konusu olduğunu ifade ederek; “Bu ciddi problemi çözmedikten sonra, bu uygulamaya geçmenin ciddi sıkıntılar getireceğini düşünüyoruz. Okullarda pazardan giyinen-mağazadan giyinen tartışmasını hep beraber yaşayacağız” dedi.

ANNE-BABALAR ÜZERİNDE BASKI OLUŞACAK

“Karnını doyuramayan, çocuğunu kahvaltı yaptıramadan okula gönderen ailelerimizin varlığını bu ülkede herkes biliyor” diyerek konuşmasını sürdüren Yılmaz; “Bu durumda okullarımız podyuma döndüğünde, bu fakir fukaranın çocuğu bu podyum yarışında nasıl yer alacak? Oluşacak yeni durumun, çocuklarımız üzerindeki travmatik etkilerini iyi hesaplamak gerekir. Eğitimde fırsat eşitliği iddiasını taşıyanların, çocuklarımızın psikolojilerini doğrudan ya da dolaylı olarak bozabilecek yeni zeminler yaratmasını kabul edilemez olarak görüyoruz. Arkadaşları arasındaki ortamın, çocukların aileleri ile ilişkilerini dahi olumsuz etkileyebileceğini ve çocukların anne babalarına karşı duygusal bir güvensizlik yaşayabileceklerini dahi gözden kaçırmamak gerekir. Dolayısıyla anne ve babalar üzerinde çok ciddi baskılar oluşacaktır” açıklamalarında bulundu.

ÖĞRENCİLER ‘BUGÜN NE GİYECEĞİM’ TELAŞINA DÜŞECEKLER

Eğitim ve öğretimdeki hedefin, öğrencileri öğrenmeye kanalize etmek olduğunu dile getiren Hasan Hüseyin Yılmaz; artık gerek kız, gerekse erkek öğrencilerin ‘Bugün ne giyeceğim?’ telaşına düşeceklerini söyledi. “Dolayısıyla eğitim-öğretime odaklanma yerine, ne giyeceğine odaklanan bir öğrenci profili ile karşı karşıya kalacağız” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Tek tip kıyafet uygulamasının, tek tip düşünen insan modeli yaratmaya yönelik olduğu iddiasını da saçmalık olarak görüyoruz. Kabuk değiştirmekle kafa değişmez. Mesele zihniyeti değiştirmektir.”

GÜVENLİK SIKINTISI ARTACAK

Serbest kıyafet uygulamasının okullarda güvenlik problemi de yaratacağını ileri süren Hasan Hüseyin Yılmaz, “Okul ortamında dışarıdan gelen yabancı insanları kılık-kıyafetlerinden ayırt edebiliyorduk. Bundan sonra kim öğrenci, kim öğrenci değil bu ayrımı yapmak mümkün olmayacak. Zaten okullarda yaşanan ciddi bir güvenlik problemi var. Bu uygulama da güvenlik açığını artıracaktır. Uygulama hayata geçtiğinde gerek öğrencilere ve gerekse öğretmenlere yönelik şiddet vakalarında önemli bir artış gözlenecektir. Madem tek tip kıyafet uygulaması insanları tek tip düşünceye kanalize ediyor ve bunu yanlış olarak kabul ediyoruz; o zaman devlet memurlarına da kıyafet serbestliği getirelim. Öğrencilerimize hak gördüğümüzü neden devlet memurlarına hak görmüyoruz? Eğitimin devasa sorunlarla boğuştuğu bir dönemde oluşturulan bu tartışma ortamını da garipsiyoruz. Biraz da bu yönetmeliğin değiştirilmesinin sebebi Türkiye’de dikkatleri dağıtmaya yöneliktir. Hükümet yine tribünlere oynuyor. Toplumumuzda, İmam Hatiplerde ve Kuran-ı Kerim derslerinde kız öğrencilerimizin başını örtebileceğine yönelik genel bir mutabakat zaten var. Bunu medya üzerinden gündemin ilk sıralarına taşıyarak diğer başka sorunların üzeri örtülmek mi istenmektedir. Bugün, ülkemizin öncelikli meselesi kıyafet yönetmeliği değildir. Bu ülkede nerdeyse sosyal bir yara haline gelmiş olan gelir dağılım adaletsizliği var, terör belası var, bölücülük sorunu var, işsizlik var, okullarımızda ciddi eksiklikler var. Memurlara, hizmetlilere, öğretmenlere reva görülen maaş; benzine ve doğal gaza gelen zamlar sonrasında kuşa dönmüştür.4/C’li personel birçok haktan mahrumdur. Eğitim-öğretimde sistem tartışması yaşıyoruz, eğitim hayatımızın dağlar gibi duran sıkıntıları var. Bunları çözemeyen Milli Eğitim Bakanlığı, tribünlere oynamak adına, kılık-kıyafet yönetmeliği değişikliğini eğitim gündeminin ilk sırasına taşıyarak neyin telaşındadır?” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07