Kardeşlik Duygularını Güçlendirmeliyiz

 Kardeşlik Duygularını Güçlendirmeliyiz

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, “Memleketimizde de, çevremizdeki ülkelerde de, İslam ülkelerinde de kardeşlik duygularının güçlenmesine çok büyük ihtiyaçlar

İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle ziyarette bulunan İnegöl İlçe Müftüsü Bayram Canbey, ziyarette yaptığı konuşmasında Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kurum müdürleri ve protokol üyelerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Kutlu doğum haftası inşallah memleketimiz ve tüm Müslüman alemi için hayırlara vesile olur. Kutlu doğum haftası 1989 yılından buyana kutlanmaktadır. 14-20 Nisan tarihleri arasında her il ve ilçede birçok programlarla kutlanıyor. İlçemizde de işe cumartesi günü İshakpaşa camiinin önünde bir açılışla başladık. Sonra Türk Müziği Tasavvuf Müziği Korosu’nun konserini Belediyemizle düzenledik. Arada yine konferansımız oldu. Bundan sonra da hafta içerisinde programlarımız böyle devam edecek. Rabbim inşallah bu yaptığımız şeyleri Hz. Peygamberimiz (sav) e uygun programlar olarak kabul buyurur” dedi.

KARDEŞLİK DUYGULARININ PEKİŞMESİNE İHTİYACIMIZ VAR

Müftü Canbey, bu haftanın birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını da temenni ederek; “Bu sene özellikle kardeşlik konusunu diyanet işleri başkanlığı esas aldı. Buna çok ihtiyacımız var. Yani memleketimizde de, çevremizdeki ülkelerde de, İslam ülkelerinde de kardeşlik duygularının güçlenmesine çok büyük ihtiyaçlar var. Bu vesileyle dilimizin döndüğü kadar bu konuları işlemeye çalışıyoruz. Ben başkanımızı etkinliklerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DÜZENLENEN PROGRAMLARDAN HERKES İSTİFADE ETMELİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin kutlu doğum haftasını tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sivil toplum örgütleri, Belediyemiz ve farklı kurum-kuruluşların etkinlik ve aktiviteleri oldu. Yine ilçe müftülüğümüzün çok güzel aktiviteleri var. Her vatandaş gibi ilçemizin, kadın erkek fark etmez istifade edebileceği, bu manada bilinçlenebileceği programlar hazırlanmaya çalışılıyor. Tabi ki peygamber efendimizi daha iyi anlama, onun hayatını daha iyi rehber edinme onu daha iyi anlayabilmede bu programların hepsinin birer araç olduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle de başta ilçe müftümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle de malum tasavvufi müzik konumuzun oluşturulmasıyla alakalı ilçe müftülüğümüzün destekleri çok büyük. İnşallah bundan sonra yapacakları programlarla da ilçe halkımızın çok büyük istifadesini sağlayacaklarını düşünüyorum. Ben tekrar müftülüğümüz aracılığıyla ilçe halkımızın kutlu doğum haftasını tebrik ediyorum. Cenabı Allah hayırlara vesile eder inşallah” dedi.

Ziyaret sonunda İnegöl İlçe Müftüsü Bayram Canbey, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çiçek taktim etti.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22