Kendini Geçen Şampiyon Olur

 Kendini Geçen Şampiyon Olur

YGS öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Sınav motivasyonu’ konulu konferansta konuşan eğitimci yazar Halit Ertuğrul, başarı için kimseyle yarışmaya gerek olmadığını, kendini geçen kişinin şampiyon olacağını söyledi.

İnegöl Belediyesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi’nin YGS sınavına hazırlanan öğrencilerine yönelik ‘Sınav Motivasyonu’ konulu seminer düzenledi. Okul çok amaçlı salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak ise eğitimci yazar Halit Ertuğrul katıldı.

EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Seminer öncesi bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, belediye olarak eğitim ve sağlığa çok önem verdiklerini söyledi. Özellikle eğitim konusunda çok hassas olduklarını dile getiren Şahin, “Dün son sınıf öğrencilerine test kitabı hediye ettik. Eğitim seminerlerini de sürdürüyoruz. Bu konuda desteklerimiz sürecek” dedi.

ERTUĞRUL VELİLERE DE SEMİNER VERECEK

Konferansa katılan Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretimden sorumlu Şube Müdürü Cavit Yakşi ise, öğrencilerin konferansta çok farklı bir zaman diliminden geçeceklerini vurguladı. Bazı şeyleri tekrardan sorgulayacaklarını ve yeniden gözden geçireceklerini kaydeden Yakşi, “Bu özel konferansı bizlerle buluşturan İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bütün belediyeler eğitime destek veriyorlardır, ama hiç biri İnegöl Belediyesi kadar değildir sanırım. Ayrıca, Cuma akşamı Kültür Sarayı’nda yine Halit Ertuğrul hocamızın katılacağı veli semineri düzenlenecek. İlçemizdeki tüm velilerimizi bu programa davet diyoruz” şeklinde konuştu.

“AYAKLAR ALTINDA KALMAMAK İÇİN BAŞARILI OLUN”

Seminerin konuşmacısı eğitimci yazar Halit Ertuğrul ise, öğrencilere sınav motivasyonu konusunda hem bilgi verdi, hem de uyarılarda bulundu. Tüm konferanslarına bir soru ile başladığını belirten Ertuğrul; “Yalnız kaldığınızda siz de sorun. Ne için yaşıyorum? İnsan olmanın neresindeyim? Başarılı olmak için neler yapmalıyım? İki nedenden dolayı başarıya ihtiyacınız var. Birincisi anne, baba, sevdiklerinizi mutlu etmek için, ikincisi ise ayaklar altında kalmamak için, kendi ayakları üzerinde yürümek için” dedi.

AVRUPA’DA 18 YAŞINA GELEN ÇOCUĞU ANNE-BABASI KAPI DIŞARI EDİYOR

Hiçbir ülkenin anne ve babasının Türkiye’deki anne babalar kadar ömrünü evlatlarına adamayacağını da belirten Halit Ertuğrul, Avrupa’da 18 yaşına gelen evladını kapı dışarı eden anne babalar varken, ülkemizde anne babalar evine ekmek getiremese de çocuklarını okutmaya çalıştıklarını söyledi. Ertuğrul, öğrencilere “Bu anne babalar için, onları mutlu etmek için başarılı olmak zorundayız” çağrısında bulundu.

“AYAKKABI BOYAYARAK BU GÜNLERE GELDİM”

Kendi hayatından da kesitler sunan Halit Ertuğrul, “Annem 18 yaşında dul kalmıştı. Çok garibandık. Evimizde ekmek aldığımızda mutlu olurduk. Çocuk aklımla bir hayal kurmuştum. Bir gün büyüyecek ve anneme bir fırın dolusu ekmek alacaktım. Okulu gitmek için simit sattım. 14 yıl aralıksız ayakkabı boyacılığı yaptım. Benim gibi dul bir kadının çocuğu, bir ayakkabı boyacısı sizin karşınıza gelebiliyorsa, siz neler yapamazsınız ki?” diyerek öğrencilere büyük insan olmaları gerektiği bilincini aşıladı”

 

Seminer sonunda Halit Ertuğrul’un kitapları sergilendi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68