KURŞUNLU`DA KORKUNÇ İDDİA

 KURŞUNLU`DA KORKUNÇ İDDİA

Kurşunlu Mahallesi`nde çeşmelerden akan içme suyuna, lâğım ve petrol atıklarının karıştığı iddia edildi. Mahalleli tedirgin.

Kurşunlu Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sıkıntısı önüne geçilemez hal almaya başladı. Uzun yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, her yağmurun ardından çeşmelerin günlerce çamur gibi aktığını ve sağlık sorunları ile karşı karşıya kaldıklarını belirttiler.

 

SUYA BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kurşunlu Mahallesi sakinlerinden Yaşar Ünlü, “Kurşunlu Mahallesi olarak senelerdir bu suyu içiyoruz. Bu su yıkanma durumunda, içme durumunda sürekli hastalık getiriyor. Senelerden beri gelen gidenler oluyor fakat bir çözüm bulunamadı. Bu su ile yemek yapılıyor. Temiz suyu alabilen kişi var alamayan kişi var. Biz bu su ile ilgili bir çözüm bekliyoruz. Bu su kuyudan geliyor. Fakat bunda klor yok, ilaçlama yok. Doğrudan Kurşunlu mahallesine veriliyor ve bu su ile her türlü hastalık meydana geliyor. Kurşunlu Mahallesi her yağmur yağışından sonra bu suyun çilesini çekiyor, daha çok batak oluyor” dedi.

 

HERHANGİ BİR SONUÇ ALINMADI

Su ile alakalı incelemelerde bulunulduğunu belirten mahalle sakinlerinden Yaşar Ünlü, “Sizden önce birçok kişi geldi gitti, incelemeler yapıldı. Düzelecek, olacak dendi ve böyle gitti. Herhangi bir sonuç alınmadı. Artık bunun bir sonuca ulaşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

KİRLİ SU HASTALIKLARA SEBEBİYET VERİYOR

Kurşunlu’nun yaklaşık 7-8 senedir bu sıkıntıyı çektiğini belirten Ünlü, “Bu suyun sağlığı olmaz. Bu suda klor olmadıktan sonra, ilaçlama olmadıktan sonra, doğrudan geldiği zaman devamlı hastalıklarla mücadele etmek zorunda bırakır insanı. Yıkandığınız zaman bile vücudu etkiler. Çünkü ilaç yok klor yok bakım yok… Burada sağlık ocağımız var gidelim, herkes ya ishaldir ya sürgündür… Hiçbir sağlık yok sularımızda. Ben de BUSKİ’den emekliyim. Bu köyde yaşıyorum. Fakat senelerdir bu su böyle. BUSKİ’nin sularını biliyorsunuz devamlı ilaçlanır, sağlıklı bir şekilde Bursa halkına verilir fakat burada böyle bir konu yok” diye konuştu.

 

LAĞIM SULARI VE PETROL ATIKLARI KARIŞIYOR

Kurşunlu’nun içmiş olduğu suyun Mezit köyünden geldiğini belirten İbrahim Kılıç isimli mahalle sakini ise, “Mezit köyündeki derelerden gelen suya borularda oluşan patlaklar dolayısı dere suyu karışmaktadır. Bunların içerisine köylerin lağımları ve petrol artıkları gibi insan sağlığı için zararlı maddeler karışmakta ve suyumuz bu hale gelmektedir. Oysa bizim pompa sularımız temiz. Bu suyu gelmeyip de pompa suyu aksa tertemiz bir su olacak. Karıştığı için bu şekilde oluyor ve bu su bu şekilde sağlıklı değil. Sağlık yönünden sıkıntı var, yemek yaparken sıkıntı var, her türlü sıkıntı var” ifadelerini kullandı.

 

TADİLAT OLURSA TEMİZ SUYA KAVUŞACAKLAR

Derelerdeki boruların tadilattan geçmesini isteyen İbrahim Kılıç, “Tadilat olursa oradaki su yine temiz olarak bize gelecek. Bu su deredeki kaçaklardan oluşan su... Depolar biraz daha temizlenmiş olsa daha başka olur tabi…” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24