www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞEHİDİMİZİN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK

 ŞEHİDİMİZİN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK

İnegöl Belediyesi, Diyarbakır`ın Silvan İlçesi`nde hain saldırı sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu, adına ikamet ettiği sokakta park yaptıracak. Bin 800 metrekarelik alan üzerinde yapılacak olan projenin Ekim ayında tamamlanmas

Her Mahalleye çocuk parkı kazandıran İnegöl Belediyesi, Diyarbakır`ın Silvan İlçesi`ndeki hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu adına, ikamet ettiği Özkent sitesinde özel park yapacak. Yaklaşık 2 ay içerisinde bitirilmesi hedeflenen parkın ismi Şehit Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu parkı olacak.

 

Parkın yapılacağı alanda Belediye Başkan Yardımcıları Gülhan Şahin, Turgay Yel, Sabri Günaydın, Belediye encümen üyeleri ve ilgili daire amirleri ile birlikte incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçenin kent görsellerini yenilediklerini ve şehrin dışa yansıyan yüzüyle alakalı projeler geliştirdiklerini ifade ederek, “Menfur bir terör saldırısı sonucu şehit düşen, Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu, İnegöl’ün bağrından çıkmış, hayatının baharında bir delikanlıydı. Ruhu şad olsun. Bu vesile ile de ailesine tekrar baş sağlığı ve sabır diliyorum. Bilindiği üzere; şehitlerin ismi unutulmaz. Biz de İnegöl Belediyesi olarak, şehidimizin ismini bir parkta yaşatmayı uygun gördük. Park yeri arayışlarında özellikle ailesinin yaşadığı Özkent Sitesinin bulunduğu bu yeri tercih ettik.” dedi.

 

Çalışmanın yapılacağı alan ile ilgili yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgilerde veren Başkan Aktaş, “Hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 6 ayrı yeşil alana bölündü. Bu alanlarda; sulama tesisatı, bitki ve ağaçlandırma, zeminde çimlendirme ve aydınlatma çalışmaları uygulanacak. Proje uygulamasında; 150 metrekarelik çocuk oyun alanı, 60 metrekarelik fitness alanı, 560 metrelik yeşil alan, 175 metrekarelik 14 araç kapasiteli otopark alanı, 525 metrekarelik yürüyüş yolu sert zemini bulunacaktır. Toplam proje çalışma alanı ise Bin 800 metrekarelik alandır.” ifadelerini kullandı.

 

Parkın tamamlanmasının ardından parkın oyun alanı tarafındaki giriş kısmında şehidimizin isminin yazılı olduğu mermerin konulacağını söyleyen Başkan Aktaş, “Oyun alanının orta kısmında ise 10 m uzunluğunda bir bayrak direğine yer verilecektir. Belediyemiz marifeti ile gerçekleştirilen çalışmanın maliyeti yaklaşık 85 Bin TL’dir. Ekim başı itibari ile de açılışını yapmayı ümit ediyoruz. Bu parkın hizmete girmesi ile bölgedeki çocukların güvenli bir şekilde oyun oynayıp vakit geçirecekleri; genç-yaşlı her vatandaşımızın sağlıklı spor yapabilmelerine olanak tanıyan bir ortam teşkil edilmiş olacak ve şehidimizin ismi yaşatılacaktır.” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19