Vatandaşı hiç mağdur etmedik

 Vatandaşı hiç mağdur etmedik

Erzurumlar Derneğinde büyükşehir yasasına ilişkin bilgiler veren AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Geriye dönüp baktığımızda 10 yıllık iktidarında AK Parti’nin vatandaşı mağdur edecek hiçbir projenin, hiçbir icraatın altına imza atmadığın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandıktan sonra resmi gazetede de yayınlanan ‘Büyükşehir yasası’ ile ilgili İnegöl’deki sivil toplum kuruluşlarını ziyarete ederek yasa hakkında bilgi veren AK Parti İnegöl Teşkilatı, Erzurumlular Derneği’nde dernek yönetimi ile bir araya geldi. Ziyarette AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli yasa hakkında açıklamalarda bulunurken, dernek yöneticileri de yasa hakkında AK Parti teşkilatına merak ettikleri soruları yöneltti.

Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Döngel, ziyarette yaptığı konuşmada AK Parti Teşkilatının ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İNSANLARIMIZ SİYASETİN VE ÇÖZÜMÜN İÇİNDE OLSUNLAR

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ise, her STK ziyaretinde vurguladığı konuyu yeniden gündeme getirerek “Bizler güçlü toplumun oluşturulabilmesi için güçlü STK’lar istiyoruz” dedi. Temelli, “Onların talepleri ve istekleriyle idare edenler, hükümet olanlar, program ve projelerini belirlesinler. Bunun sonucunda da başta STK’larımız başta temsil ettikleri toplumun taleplerini dile getirdikleri için halkımızın talepleri olmuş oluyor ve bu talepler bir bir yerine getirilsin. Biz de bu vesile ile teşkilat mensuplarımızla bu şekilde ziyaretler yapıyoruz. STK’larımızın taleplerini ilk ağızdan dinlemeye gayret ediyoruz ki, biz de onları iletilmesi gereken yerlere iletelim, yapmamız gereken bir şeyse yapalım. İnsanlarımız da siyasetin ve çözümün için olsunlar” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YASASIYLA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK

İnegöl gündemini uzun süre meşgul eden Büyükşehir yasasından da bahseden Başkan Temelli, “Büyükşehir yasası, TBMM’den geçerek Cumhurbaşkanımızın da onayı ile resmi gazetede yayınlandı. Bunu da fırsat bilerek bu yasanın ilçemize, Bursa’mıza ve genel anlamda ülkemize neler kazandıracağını dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın aklında olan sorular varsa bu soruları da dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki, bu yasayla çok güzel şeyler olacak” şeklinde konuştu.

“10 YILLIK İKTİDARIMIZDA VATANDAŞI MAĞDUR ETMEDİK”

“Geriye dönüp baktığımızda 10 yıllık iktidarında AK Parti’nin vatandaşı mağdur edecek hiçbir projenin, hiçbir icraatın altına imza atmadığını görüyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Bülent Temelli; “Bu da onlardan bir tanesi. İnşallah hayat standardımızı, vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracak ve aynı sağlık, eğitim, ulaşım, ekonomi, dış politika alanlarında olduğu gibi insanımızın yüzünü ağartacak, bizlerin de gururla dönemimizde bu hizmetlerle vatandaşımızı tanıştırdık diyeceğimiz hizmetlere vesile olacak diye düşünüyoruz. İnşallah 2014 seçimleriyle birlikte de bunu hep beraber yaşayıp görmeye biz hazırlanıyoruz. Ben her gittiğim yerde örneğini veriyorum, 2 bin lira geliri olan birinin nasıl ki yaşam standardını, hayatını 2 bin liraya göre idame ettirmesi doğalsa, bu standarda göre alışmış birine senin maaşın 6 bin lira oldu dendiğinde, o vatandaşımızın cebine giren paranın 3-4 misli artması demektir. Bu vatandaşımız eğer arabası yoksa araba almayı düşünecektir, varsa modelini yükseltmeyi düşünecektir veya yaşam kalitesini yukarıya taşıyacak olan harcamalar yapacaktır. Biz bugün her ne kadar kendi kendine yetebilen bir Belediyeyiz diyorsak da, İnegöl Belediyesi’nin bütçesi 110 milyon lira. İyi bir idaremiz, Belediye Başkanımız ve meclisimiz var. Bunu çok iyi idare ediyorlar. Yılsonu geldiğinde borcu kalmamış, bütçede açık olamayan bir yönetim sergiliyorlar. Ama bu rakam 110 değil de 410 bin lira olursa, İnegöl insanımıza sunacağımız hizmetlerimiz de 3 misli artacaktır. Bu Büyükşehir yasasıyla birlikte de hükümetimiz bunu murat etmektedir. Bugün belki lüks olarak gördüğümüz ihtiyaçlarımızı, aynı 10 yıl önceki cep telefonu ve arabanın kliması gibi bugün ihtiyaç olarak görüyoruz. Şehirler de yaşayan bir organizmadır. Bugün lüks olarak gördüğümüz bazı standartların o gün hep birlikte hayatımıza girdiğini göreceğiz” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00