www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Abdülhamid Han Derneği Açılıyor

Abdülhamid Han Derneği Açılıyor

Kültür ve eğitim alanında Türkiye´de ilk defa kurulan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği İnegöl´de açılıyor.

Dernek Başkanı Turgay Yazıcı, Abdülhamid Han´ın vizyon kişiliği, devlet adamlığı ve ortaya koyduğu reformist hareketlerin genç nesle aktarılması ve milli tarih şuurunu vatandaşlara bitmek tükenmeyen bir enerji ile anlatmak için kurulan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği´nin açılışına tüm ilçe halkını davet etti.

ÖNEMLİ İSİMLER AÇILIŞA KATILIYOR

Turgutalp Camii yanındaki dernek binasının açılışı 21 Eylül Cuma günü saat 14.00´de gerçekleşecekken, açılışa AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, II.Abdülhamid Han´ın 4. Kuşak Torunu Nurhan Osmanoğlu, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, Araştırmacı-Yazar Kürşat Berkkan, Sinema ve Dizi oyuncusu(Payitaht Abdülhamid) Aydan Çakır ve çok sayıda önemli isimkatılacak.

DERNEĞİN KURULUŞ AMACI

Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneğinin açılışı hakkında açıklama yapan Dernek Başkanı Turgay Yazıcı, ?Kültür ve Eğitim alanında Türkiye´de ilk defa kurulan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Bursa ili İnegöl ilçesinde faaliyetlerine Ocak 2018 tarihinde başladı. Çeşitli etkinlik ve faaliyetler içerisinde yer alan derneğimiz; Abdülhamid Han´ın vizyon kişiliği, devlet adamlığı ve farklı alanlarda ortaya koyduğu reformist hareketlerin genç neslimize aktarılması ve milli tarih şuurunu vatandaşlarımıza bitmek tükenmeyen bir enerji ile anlatmak için kurulmuştur. Abdülhamid Han´ın, milletimize, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize bıkmadan, usanmadan anlatmak bizim en başta gelen önceliğimizdir? diye konuştu.

 ?ABDÜLHAMİD HAN´I ANLAMAK, HER ŞEYİ ANLAMAK OLACAKTIR?

Abdülhamid Han, Osmanlı´nın en buhranlı döneminde tahta çıkmış, 33 yıl boyunca batıya karşı dengeli, doğuya karşı İslami bir politika izlemiş, Filistin´in muhafızı, Ermenilere karşı doğu Anadolu´nun koruyucusu, Fransızlara Göre Kızıl Sultan, bize göre ise Ulu Hakan diyen Yazıcı, Üstad Necip Fazıl´ın dediği gibi, ?Abdülhamid han´ı anlamak, Her şeyi Anlamak Olacaktır? açıklamasında bulundu.

?BİZİM YEGÂNE AMACIMIZ ECDADIMIZA SAHİP ÇIKMAK?

3 kıta 7 iklime adalet, huzur, güven ve hoşgörü götüren bir medeniyetin torunları olarak bize düşen hiç usanmadan, bıkmadan çalışmaktır diyen Yazıcı,?Cebelitarık´tan Cava Adasına kadar tek devlet. Sınırı yok. İman etmiş bir millet. Tek millet. İslam Milleti ?Sultan Abdülhamid Han´ın bu güzel sözleri karşısında daha ne söylesek boş. İşte bu duygu ve düşüncelerle İnegöl´de faaliyete başladığımız ve büyük bir teveccüh gördüğümüz derneğimizin açılışını yaparak, Abdülhamid Han´ı her yönüyle vatandaşlarımıza anlatmanın heyecanını yüreğimizde taşıyoruz? şeklinde konuştu.

Yazıcı son olarak, ?Kültür ve Eğitim alanında Türkiye´de ilk defa kurulan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneğimizin açılışına tüm ilçe halkımızı davet eder, hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlarım? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25