www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Abdülhamid Han Derneği’nden gözdağı

Abdülhamid Han Derneği’nden gözdağı

Dolarda yaşanan yükselişi bahane ederek Ankara ve İstanbul’da sokağa çıkan gruplara Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği’nden sert tepki geldi

Ekonominin ana gündemi oluşturduğu günlerde, İstanbul ve Ankara’da belli grupların sokağa çıkarak protesto gösterileri yapmak istemesi tüm kesimlerden tepki çekti. Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, yaşanan olaylar üzerine yazılı bir açıklama yaparak ters sancak mesajı verdi.

DEVLETİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin önemli bir eşikte olduğuna vurgu yapan Turgay Yazıcı, “Evet ekonomide sarsıcı gelişmelerle karşı karşıyayız. Ancak bu demek değildir ki Türkiye Cumhuriyeti battı, bitti, iflas etti. Aklı başında herkes biliyor ki dolarda yaşanan bu artış reel bir artış değildir. Bu yaşananlar, Türkiye üzerine yeni oyunlar, yeni planlar yapıldığının açık ve net bir göstergesidir. Devlet büyüklerimizin tüm gayreti ile bu tuzağı bertaraf etmek adına çalıştıklarından zerre şüphemiz yoktur. Bu durumda milletimizin devletine, yöneticilerine güvenerek sabır ile dimdik ayakta durması elzemdir. Türk eğilmez, Türk inancını kaybetmez, Türk pes etmez, Türk teslim olmaz. Asırlar önce Osmangazi inancını kaybetseydi, Fatih Sultan Mehmed Han pes etseydi, Abdülhamid Han eğilseydi, Mustafa Kemal Atatürk teslim olsaydı bugün bunları konuşacak bir devlet, bir millet olur muydu? Bu millet 5 bin yıllık tarihinde boyun eğmedi, bugün de eğmeyecek. Dün Çanakkale’de gözünü kırpmadan canını veren Aziz Türk Milleti, bugün para için vatanını teslim eder mi zannediyorsunuz. Açlıktan ölsek, vallahi bu yoldan dönmeyiz” dedi.

Tüm bu yaşananların asıl amacını İstanbul ve Ankara’da belirli grupların sokağa inerek alenen gösterdiğini dile getiren Turgay Yazıcı, “Dün akşam gördük ki içimizdeki hainler bazı denemeler yapıyor. Ankara ve İstanbul’da dolar diyerek sokağa inen gruplar, aynı anda PKK ve LGBT sloganları atarak niyetlerini ortaya koymuştur. Bu güruh ve destekçileri bilsinler ki oyunları asla tutmayacak. Bu millet itin çapulcunun çağrısıyla sokağa inerek devletini hedef almaz. Aziz Türk Milleti 15 Temmuz’da olduğu gibi yalnızca liderinin talimatıyla sokağa iner ve gereğini yapar. Bu tür tehlikeli denemelere karşı bir kez daha uyarmak istiyoruz; bu grupların kim olduğu, amacının ne olduğu açıktır. Sokağa çıkanlar bilsin ki zamanı geldiğinde 2200 yıllık devlet geleneği ters sancağı açar, bu millet de gereğini yapar. Gün namussuzlara karşı namusluların dik durma günüdür. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. 5 bin yıllık Türk töresiyle, 2200 yıllık devlet aklıyla bu millet dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyecek” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29