Abhaz Kültürü Tanıtıldı

Abhaz Kültürü Tanıtıldı

İnegöl Kent Konseyi öncülüğünde İnegöllü Sivil Toplum Kuruluşlarının ve hemşeri derneklerinin katılımı ile gerçekleştirilen ?İnegöl Buluşuyor? projesinin 3´üncüsü İnegöl Abhaz Kültür Derneği tarafından düzenlendi.

Önceki akşam Kent Müzesi Konferans Salonu´nda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan ve yönetim kurulu üyeleri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan program, İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan´ın selamlama konuşması ile devam etti.

BU KENTE VEFA BORCUMUZ VAR

Akalan´ın ardından kürsüye çıkan İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, ?İnegöl Kent Konseyi olarak STK´lar ve hemşeri dernekleriyle başlattığımız İnegöl Buluşuyor projesinin 3´üncüsünü yapıyoruz.Temmuz ayında açık havada yapacağımız bu program hain darbe girişimi nedeniyle bugüne ertelenmişti. Ben bu vesile ile Abhaz Kültür Derneği Başkanı ErdoğanAkalan Bey ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ayrıca Bozüyük, Bilecik ve Eskişehir´den gelen misafirlere de teşekkür ediyorum. İnegöl´de birbirinden farklı onlarca kültür derneği var. Tam bir Türkiye mozaiği? Hepimizin bu güzel kentte bulunmasının farklı bir hikâyesi vardır. Kimisi savaştan kaçarak buraya sığınmış kimisi ekmek kavgası için kimisidecoğrafya güzelliği için gelmiştir. Ama gerçek olan şu ki, bu kent gelen herkesi kucaklamış ve ekmek vermiştir. Son olarak 15 bin civarındaSuriyeli misafir bu kente yerleşmiştir.Bizim bu kente vefa borcumuz vardır. Bu kenti, elbisemiz gibi, arabamız gibi ve evimiz gibi koruma kollama zorunluluğumuz vardır.Farklılıklarımız en büyük zenginliğimizdir. Bu ülke ve aziz topraklar her türlü sevgiyi ve vefayı hak etmektedir.?

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

?Ülkemizde ve dünyada olup bitenleri gördükçe, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyorum. Dostluğumu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek ilçemizdeki ve ülkemizdeki sorunları daha kolay çözebiliriz.Şavşatlılar Derneği ve Manavlar Derneği´nden sonra bugün Abhaz Kültür Derneği´yle birlikteydik. Önümüzdeki ay başka bir programda buluşmak dileğiyle hoşça kalın? ifadelerini kullandı.

Cerrah´ın ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ali Akça da kürsüye çıkarak kısa kısa selamlama konuşmaları gerçekleştirdiler.

Sonrasında ise Abhaz yöresel oyunları oynanması ve Abhaz yemeklerinin ikramıile program noktalandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07