www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ABHAZ VE GÜRCÜ HEYETTEN AKTAŞ´A ZİYARET

ABHAZ VE GÜRCÜ HEYETTEN AKTAŞ´A ZİYARET

Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı VakhtangKolbaia ile Gürcistan Ankara Büyükelçisi IrakliKoplatadze´nin de bulunduğu Abhaz ve Gürcü heyeti Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

 

Ziyaret sırasında heyet ile birlikte AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş da hazır bulundular.

 

HUZUR VE KARDEŞLİK BİR ARADA

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ?Öncelikle Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan Vekili VakhtangKolbaia ve Gürcistan Ankara Büyükelçisi İrakliKoplatadze ile beraberindeki heyete hoş geldiniz demek istiyorum. Siz değerli misafirlerimizi şehrimizde ağırlamak bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. İnegöl farklı kültürlerin farklı toplulukların huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığı bir çiçek bahçesidir. Şehir merkezinde ve köylerimizde yaşayan Kafkas kökenli çok sayıda insanımız var. Bu insanlarımız kültürlerini hala yaşatmaya devam ediyorlar? dedi.

 

7 TANE RESMİ KARDEŞ ŞEHRİMİZ VAR

Aktaş; ?11,5 yıldır Belediye Başkanı olarak görev yaptığım süresince şehrimizde Gürcistan´ın farklı şehirlerinden gelen heyetlere ev sahipliği yaptık. Misafirlerimiz bazen festival ile alakalı oluyor bazen de Kafkas Folklor ve Kültür Derneği´nin ağırlamış olduğu misafirler olabiliyor. Bunun yanında Ramazan ayında Batum´da iftar organizasyonları yapıyoruz. Oradaki ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımları gerçekleştiriyoruz. İnegöl Belediyesi´nin 7 tane resmi kardeş şehri var. Kardeş şehirlerimizle çeşitli organizasyonlar sebebiyle belli dönemlerde bir araya geliyoruz. Bu kardeş şehirlerimizden biri olan Rustavi ile ilişkilerimiz de her geçen gün artarak devam ediyor? şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL´ÜN GENEL DURUMU AKTARILDI

Başkan Aktaş konuşmasının devamında misafir heyete İnegöl´ün ticareti, tarımı, sanayisi, turizmi ve öne çıkan değerleri ile genel durumu hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı.

 

?BURADA OLMAK BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ?

Ziyaret sırasında söz alan Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan Vekili VakhtangKolbaia, ?Yaklaşık 12 yıl Belediye Başkanlığını sürdürmek kolay değil. Demek ki burada yaşayan tüm vatandaşların sevgisini ve güvenlerini kazanmışsınız. Burada olmak bizler için çok değerli. Biz burada çok sayıda Abhaz ve Gürcü ile tanıştık. Eski dostlarımız ile hasbihal ettik. Aynı zamanda yeni dostlar kazandık? diye konuştu.

 

TİFLİS´E DAVET

Kolbaia; ?Bu ziyaretimizde bizlere Bakanlarımızda eşlik etti. Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı, Sanayi ve Ekonomi, Tarım ve Köy Hizmetleri gibi Bakanlarımızda bugün buradalar. Savaştan sonra bildiğiniz üzere ülkemiz hükümet olarak, parlamento olarak, meclis olarak maalesef ikiye bölündü. Ben Abhazya Özerk Cumhuriyeti adına sizi Tiflis´e davet ediyorum? ifadelerini kullandı.

GÜRCİSTAN DEVLETİ Halklar ARASI KAYNAŞMA İÇİN ÇABALIYOR

?Dünya kamuoyu maalesef bizleri göç eden Abhaz hükümeti olarak tanıyor? diyen Kolbaia; ?Bundan dolayı şu anda Sohum yönetimi ile ilişkilerimiz mevcut değil. Gürcistan hükümeti Abhaz halkı için büyük çabalar göstermekte, çok sayıda ekonomik projeler gerçekleştiriyorlar. Abhazya´da yaşayan vatandaşlar birçok alanda Gürcistan´ın olanaklarından da tamamen ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar. Kısacası savaştan sonra Gürcistan Devleti Abhaz ve Gürcü halkı arasındaki dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak adına gerekli tüm çabayı sağlıyor? dedi.

 

?KENDİMİZİ EV SAHİBİ GİBİ HİSSEDİYORUZ?

Gürcistan Ankara Büyükelçisi İrakliKoplatadze ise;  ?Hüseyin Şahin Bey ile birlikte burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Abhazya Devlet Başkanı ve beraberindeki heyet ilk defa Türkiye´de ziyaretlerde bulunuyorlar. Gürcistan için Türkiye´nin toprak bütünlüğünün sağlanması çok önemlidir. Bunun yanında da Türkiye´nin Gürcistan ile yaptığı diyalogların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün İnegöl´de çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Kendimi sizlerin yanında misafir gibi değil ev sahibi gibi hissediyorum? açıklamalarında bulundu.

 

Konuşmaların ardından Gürcü ve Abhaz heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´la karşılıklı hediyeleşti. Verilen hediyelerin ardından görüşmeler sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00